Ο Τούρκος Πρέσβης τιμήθηκε από τον Δήμαρχο

Ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, απολαμβάνει τις διακοπές του στην Κεφαλονιά, ως φιλοξενούμενος του γνωστού επιχειρηματία, Γιάννη Τρίκαρδου και η Δημοτική Αρχή θέλησε σήμερα να τον τιμήσει στα πλαίσια των σχέσεων συνεργασίας που θέλει να αναπτύξει το νησί μας με τη γείτονα χώρα.
Μια συνεργασία που ξεκίνησε, να θυμίσουμε, από τη συμφωνία με την Turkish Airlines για να υπάρξει μια πτήση τσάρτερ απευθείας από τη Νέα Υόρκη για την Κεφαλονιά χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς, έτσι ώστε με αυτό τον τρόπο να εξυπηρετούνται οι απόδημοι του νησιού. Ο κ. Ουράς, συνοδευόμενος από τον κ. Τρίκαρδο, παρέλαβε από τον Δήμαρχο, Αλέξανδρο Παρίση την τιμητική πλακέτα του Δήμου και στις δηλώσεις που μας έκανε, εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από τις φυσικές ομορφιές της Κεφαλονιάς. “Πρώτα από όλα θέλω να σας ευχαριστήσω που μας δεχτήκατε εδώ. Είναι μεγάλη τιμή. Είμαι φιλοξενούμενος της οικογένειας Τρίκαρδου, που είναι φίλοι μου από την Αθήνα και μου είχαν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την Κεφαλονιά. Ετσι, ημουν ιδιαίτερα περίεργος να έρθω να την επισκεφθώ και από τη στιγμή που βρήκα την ευκαιρία κατάλαβα πολύ καλά γιατί έλεγαν τόσα πολλά για το νησί αφού πραγματικά είναι πάρα πολύ όμορφο. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι και καλοί αλλά και το νησί έχει πολύ ενδιαφέρον. Είμαι 2,5 χρόνια στην Ελλάδα και την έχω γυρίσει αρκετά αλλά από τα νησιά που έχω επισκεφθεί, η Κεφαλονιά πραγματικά ξεχωρίζει. Με τα βουνά, τις παραλίες της και γενικά τη διαφορετική ποικιλομορφία που έχουν τα μέρη της. Επισκέφθηκα τη Βόρεια Κεφαλονιά, το Φισκάρδο, την Ασσο, τη Σάμη και είχαν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Ως εκ τούτου, συνιστώ θερμά σε όλους τους Τούρκους να έρθουν εδώ και ελπίζω να αναπτύξουμε παράλληλα τις οικονομικές και εμπορικές μας σχέσεις”.

“Μας ενώνουν πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν”
Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος σχολίασε για την επίσκεψη του Τούρκου Πρέσβη: “Καλοσωρίζουμε τον Τούρκο Πρέσβη στην Κεφαλονιά. Με τους Τούρκους οι διαφορές που έχουμε είναι πάρα πολύ μικρές. Μας ενώνουν πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Οφείλω να τον ευχαριστήσω για την επίσκεψη, την εθιμοτυπική που έκανε σήμερα, όπως και τον φίλο μου, τον Γιάννη Τρίκαρδο, που είναι πραγματικά κεφάλαιο για την Κεφαλονιά. Νιώθω πραγματικά υπερήφανος όχι μόνο ως Δήμαρχος αλλά και ως Κεφαλλονίτης. Του εύχομαι καλή διαμονή και ό,τι άλλο μπορεί να δει στο νησί. Χάρηκα ιδιαίτερα γιατί έμεινε πάρα πολύ ευχαριστημένος που πέρασε και είδε σχεδόν τη μισή Κεφαλονιά, γιατί για να τη δει ολόκληρη θέλει τρεις ημέρες! Θα μεταφέρει το μήνυμα του και πρέπει να αρχίσουμε συνεργασία με την Τουρκία – όπως έχουμε ήδη ξεκινήσει μια μεγάλη τουριστική συνεργασία –  διότι η Κεφαλονιά είναι, όπως ξέρετε, ο δεύτερος τόπος προορισμού μετά τη Σαντορίνη και δεν είναι τυχαίο τίποτα. Γιατί το φυσικό κάλλος το δικό μας είναι πάρα πολύ μεγάλο”. Παρών στην εθιμοτυπική επίσκεψη του Τούρκου Πρέσβη που έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο ήταν και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Mediterraneo», Μιλένα Μαρκουτζά-Μεσσάρη, η οποία έχει γεννηθεί στην Τουρκία και όπως επισήμανε: “Δεν μπορώ να μην έχω την Τουρκία στην καρδιά μου γιατί έχω γεννηθεί εκεί. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα με φιλόξενους ανθρώπους. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο όλοι μαζί”.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

 

Related Posts