Περιφορά της εικόνας της Παναγίας στη Σάμη

Με μεγάλες τιμές γιορτάστηκε και φέτος η Παναγία η Λουτριώτισσα στη Σάμη, με εκατοντάδες κόσμου να ακολουθεί την περιφορά στους δρόμους της κωμόπολης

Με μια μεγαλοπρεπή λιτάνευση στον κεντρικό και τον παραλιακό δρόμο της Σάμης ολοκληρώθηκαν προχθές το βράδυ οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας της Λουτριώτισσας.
Από νωρίς το απόγευμα πλήθος πιστών άρχισε να προσέρχεται στην Εορτάζουσα Εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, όπου τελούνταν ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βρεσθένης, κ. κ. Θεόκλητου και του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Κεφαλληνίας, π. Γεράσιμου Φωκά. Στην Ακολουθία έλαβαν μέρος πολλοί ακόμη ιερείς, κυρίως από την περιοχή της Σάμης και της Πυλάρου, αλλά και του Αργοστολίου. Όσο αφορά στην πολιτική ηγεσία του τόπου μας, το παρόν έδωσαν η Βουλευτής Κεφαλονιάς, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, Σπύρος Σπύρου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Σπυρονικόλας Σολωμός, η Δημοτική Σύμβουλος, Μαρία Βαγγελάτου, καθώς και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σάμης, Όλγα Βαλσάμου.

Με λαμπρότητα έγινε η περιφορά
Τον Εορταστικό Μεγάλο Εσπερινό ακολούθησε, όπως προείπαμε, η λιτανεία της Εικόνας στους δρόμους της Σάμης με αρκετό κόσμο να την ακολουθεί μέχρι την επιστροφή της στην Εκκλησία. Η πομπή έκανε μια στάση στην κεντρική πλατεία όπου και εκφωνήθηκε, ως είθισται, σύντομος πανηγυρικός από τον Μητροπολίτη Βρεσθένης, κ.κ. Θεόκλητο, μετά από τη Δέηση. Την περιφορά συνόδευσαν με τους ήχους τους η φιλαρμονική Σάμης, «Θέμης Αμούργης», αλλά η φιλαρμονική Λεχαινών, «Ορφεύς», που ήρθε από την Ηλεία και τίμησε με την παρουσία της το γεγονός, μια κίνηση που συζητήθηκε αρκετά. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ένα μεγάλο κομμάτι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου μας δεν παραβρέθηκε στην εορτή της Σάμης, σε αντίθεση με άλλα χρόνια και πιο πολύ με πέρσι, όπου γινόταν κυριολεκτικά πανικός από τον αριθμό των πολιτικών, υποψηφίων ή μη. Ήταν το δεύτερο γεγονός που σχολιάστηκε από τον κόσμο, αυτή τη φορά αρνητικά για εκείνους που έλειπαν.

Ρεπορτάζ Μάκης Μαρκέτος

Related Posts