Με στόχο την παραμονή τα Φωκάτα

Αν και από την Δευτέρα έχει ξεκινήσει η προετοιμασία τους, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές των Φωκάτων βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, προκειμένου να κάνουν την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα.
Με μπροστάρη έναν πολύ έμπειρο και παλιό ποδοσφαιριστή, τον Περικλή Μπαζάρογλου, που ήρθε φέτος από τον Πάγκε, οι υπόλοιποι ακολούθησαν το πρόγραμμα κάτω από τις οδηγίες του Μιχάλη Αθηναίου, που θα κοουτσάρει την ομάδα για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Παρόντες στη σημερινή προπόνηση ήταν οι πέντε από τους επτά μεταγραφέντες ποδοσφαιριστές, ενώ έλειπαν ακόμη δύο, που βρίσκονται σε άδεια από την υπηρεσία τους, ο Ξαξίρης και ο Μάστορας. Πέρα από τον Περικλή Μπαζάρογλου, που αναφέραμε παραπάνω, το παρόν στην προπόνηση έδωσαν ακόμη τέσσερις «νέοι». Ο Φίλιππος Σαλαπάτας (ο πατέρας του έπαιζε στον Λεβαδειακό) που ήρθε από την ομάδα της Λάρυμνας (Α Κατηγορία Φθιώτιδας), ο Κρίστο Σοτίρ από τον ΑΟΚΙ, ο Κώστας Σαρρίδης από την ΑΕΚ και ο Φίλιππος Γεωργόπουλος από τα Διλινάτα. Σε γενικές γραμμές ο κ. Αθηναίος δεν κούρασε τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι θα πρέπει σιγά-σιγά να μπουν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. Εξάλλου, οι περισσότεροι ακόμη δουλεύουν.

«Μια καλύτερη παρουσία από την περσινή»
Μετά το τέλος της προπόνησης, την οποία «έβγαλε» ολόκληρη και ο ίδιος, μας μίλησε ο προπονητής των Φωκάτων, Μιχάλης Αθηναίος, ο οποίος μας είπε: «Θέλω να ευχηθώ πάνω από όλα να έχουμε μια καλή χρονιά, καλύτερη από την περσινή, να μην συμβούν αυτά που είχαν συμβεί πέρσι. Το βασικότερο από όλα είναι να έχουν υγεία τα παιδιά, να έρχονται στο γήπεδο και γενικότερα θέλω να δω μια πρόοδο στο κεφαλλονίτικο ποδόσφαιρο. Ελπίζω οι ομάδες φέτος να παρουσιαστούν περισσότερο δυνατές, να υπάρχει ανταγωνισμός. Επίσης, εύχομαι να έχουμε γήπεδα για να παίξουμε, γιατί οι περσινές συνθήκες ήταν άσχημες. Πολύ φοβάμαι πως και φέτος θα έχουμε μια από τα ίδια, με το γήπεδο του Αργοστολίου να παραμένει σε χείριστη κατάσταση». Αναφορικά με τη πορεία των Φωκάτων στο πρωτάθλημα που έρχεται ο κ. Αθηναίος τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι για τη δεύτερη προσπάθειά μας στην Α κατηγορία. Έχουμε ενισχυθεί με κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές. Στόχος μας είναι μια παρουσία καλύτερη από την περσινή και βασικά να μείνουμε στην κατηγορία χωρίς πολύ άγχος, να μην περιμένουμε στο παρά πέντε για να σωθούμε. Θέλουμε ωστόσο να έχουμε και αγωνιστική παρουσία, να δέσει η ομάδα με τα νέα παιδιά και τους έμπειρους που ήρθαν. Πάνω από όλα εύχομαι η χρονιά να βγει χωρίς τραυματισμούς και να ευχαριστηθούμε τους αγώνες».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts