Κονσέρτο υψηλού επιπέδου στη Δρογκαράτη

Ένας χώρος σπάνιας φυσικής ομορφιάς, όπως είναι το Σπήλαιο της Δρογκαράτης, φιλοξένησε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρονιά και με απόλυτη επιτυχία ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα.
Εδώ, που έχουν τραγουδήσει στο παρελθόν διάσημοι καλλιτέχνες, όπως η Μαρία Κάλας και η Μαρία Φαραντούρη, φιλοξενήθηκε η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Βαυαρίας παρουσιάζοντας ένα μοναδικό κονσέρτο κλασσικής μουσικής για όσους είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν. Με φόντο τους σταλακτίκες και τους σταλαγμίτες και με μια καταπληκτική φυσική ακουστική, συνολικά 40 μουσικοί και τρεις σολίστ, ο Σιμόν, η Αλεξάντρα και ο Κρίστοφερ, απέδωσαν εξαιρετικά έργα μεγάλων συνθετών, όπως ο Μότσαρτ και ο Τσαϊκόφσκι κ.α., ενθουσιάζοντας το κοινό, που ήταν στην πλειονότητα του γερμανόφωνο. Η παρουσία της Συμφωνικής ορχήστρας στη Δρογκαράτη έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης στο νησί μας του κρουαζιέροπλοιου Deutchland, μετά από σχετική πρόταση που κατέθεσε στη Δημοτική Αρχή ο Πέτρος Βουλγαρόπουλος, κεντρικός πράκτορας της αντιπροσώπου εταιρείας του πλοίου στην Ελλάδα, Excursions Greece. Επρόκειτο για μια σκέψη που είχε τεθεί στον φίλο του και επιχειρηματία, Ανδρέα Παντελειό, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βάλουν τα θεμέλια της θεματικής κρουαζιέρας στην Κεφαλονιά. Ετσι, λοιπόν, σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους, Διονύση Λυκούδη, Νίκο Παπαδάτο, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελο Κωνσταντάκη, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργο Τζωρτζάτο και τον Ναυτιλιακό Πράκτορα κ.Πέτρο Δούκα κατάφεραν να την υλοποιήσουν. Αλλωστε, οι ίδιοι οι επισκέπτες του πλοίου υπήρξαν επίσης στο παρελθόν λυρικοί καλλιτέχνες και αν κρίνουμε από το θερμό χειροκρότημα που χάρισαν στους μουσικούς αλλά και από το δέος που τους δημιούργησε το Σπήλαιο της Δρογκαράτης έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το θέαμα που συνάντησαν. Από τις αρχές του νησιού, παρερεθηκαν στην εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Τουρισμόυ και Πολιτισμού, Βαγγέλης Κεκάτος μαζί με τη σύζυγο του, ο Αντιδήμαρχος Ελειου-Πρόννων, Νίκος Παπαδάτος και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Ηλίας Κουρκουμέλης.

“Ενα μοναδικό διεθνώς σύμπλεγμα πολιτισμού”
Μάλιστα, μετά το τέλος του κονσέρτου, ο κ. Κεκάτος, μιλώντας άπταιστα γερμανικά, τίμησε τον πλοίαρχο του πλοίου και τον μαέστρο της ορχήστρας με το μετάλλιο της πόλης του Αργοστολίου. Στις δηλώσεις που μας έκανε για την επιτυχία του κονσέρτου ανέφερε: “Ηταν μια εξαιρετικά σημαντική πολιτιστική εκδήλωση που αναδεικνύει το μοναδικό φυσικό μνημείο της Δρογκαράτης με τον καλύτερο τρόπο. Μια εκπληκτική συμφωνική ορχήστρα 40 ατόμων απέδωσε έργα Τσαϊκόφσκι, Μπετόβεν, Χέντενκαι άλλων κορυφαίων μουσουργών. Η συγκίνηση ήταν διάχυτη γιατί ο συνδυασμός της φυσικής ομορφιάς, με την τέχνη από τον ανθρώπινο παράγοντα δημιούργησε ένα σύμπλεγμα πολιτισμού μοναδικό διεθνώς που σύντομα, όμως, θα επαναληφθεί. Ολοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την ακουστική και από την όλη οργανωτική δομή της εκδήλωσης. Εγώ προσωπικά ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού προσέφερα εκ μέρους του Δημάρχου μας, Αλέξανδρου Παρίση δύο τιμητικές πλακέτες στους καλεσμένους, μια στον μαέστρο και μια στον πλοίαρχο του κρουαζχειροπλοίου για να δείξουμε με αυτό τον συμβολικό τρόπο τον σεβασμό μας από τη συνεργασία της συγκεκριμένης εταιρείας με τη Δημοτική αρχή. Ξεχωριστά ευχαριστώ ανήκουν στον κ. Πέτρο Βουλγαρόπουλο που εκπροσωπεί την εταιρία και με την οποία είμαι σε διαρκή συνεργασία για την προώθηση της κρουαζιέρας στην Κεφαλονιά, στον κ. Παντελειό, ο οποίος επιμελήθηκε της εκδήλωσης και φυσικά στους συναδέλφους, κ. Διονύση Λυκούδη , ο οποίος παό την πρώτη στιγμή έθεσε αυστηρές πολιτιστικές προτεραιότητες για τον νησί, τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Παπαδάτο για την άψογη λειτουργία του Σπηλαίου Δρογκαράτης και όλων των εργαζομένων που επέδειξαν επαγγλεματική ευαισθησία ύψιστου βαθμού και διαχειρίστηκαν με τον πιο ευγενικό τρόπο όλους τους καλεσμένους και βεβαίως τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ, τον κ. Αγγελο Κωνσταντάκη, ο οποίος επιμελήθηκε με το δικό του τρόπο και εμπειρία το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμ,α. Ευχαριστώ ακόμη όλους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τη συνεργασία και ιδιαιτέρως εσάς που καλύψατε από την αρχή μέχρι το τέλος αυτή την πολύ σημαντική εκδήλωση”.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Related Posts