«Θα δοθεί λύση για τα πρόστιμα της Σάμης»

Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα αναφορικά με την αναστολή των τσουχτερών προστίμων που επιβλήθηκαν στoυς καταστηματάρχες της Σάμης από τη Κτηματική Υπηρεσία για τις κατασκευές των τραπεζοκαθισμάτων επέστρεψε  από το Υπουργείο Οικονομικών η αντιπροσωπεία που βρέθηκε στην Αθήνα.
Αυτή αποτελούνταν από τη Βουλευτή Αδορφίτη Θεοπεφτάτου, τον Αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκωνα, τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και εκπροσώπους των εμπόρων της περιοχής. Το Υπουργείο Οικονομικών αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα των καταστηματαρχών αλλά παρέπεμψε το θέμα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα
Γι αυτό το λόγο πλέον θα υπάρξει πλέον νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα ανάμεσα σε ολες τις εμπλεκόμενες πλευρές με την ελπίδα να βρεθεί μια λύση. “Εγώ εκτιμώ ότι ήταν μια χρήσιμη συνάντηση. Αμεσο ουσιαστικό αποτέλεσμα για τη μη καταβολή των προστίμων των καταστηματαρχών της Σάμης δεν υπήρξε. Υπήρξε, όμως, μια θετική εξέλιξη ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες αναγνώρισαν σε κάθε περίπτωση ότι οι καταστηματάρχες της Σάμης έχουν δίκιο. Κατά συνέπεια αποφασίστηκε μια συνάντηση την επόμενη εβδομάδα σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων και υπηρεσιακών παραγόντων με τα συναρμόδια υπουργεία και τη βουλευτή μας, η οποία γνωρίζει άριστα το θέμα και εκτιμώ ότι εκεί θα δοθεί μια λύση που δεν θα αφορά μόνο τους καταστηματάρχες της Σάμης αλλά κι αυτούς της Ιθάκης και του Αργοστολίου. Δηλαδή θα δοθεί μια οριστική λύση στο θέμα περί χερσαίας ζώνης λιμένος, η οποία βρίσκεται προφανέστατα σε χώρο που υπάρχει παραλία ή παλιός αιγιαλός”.

Για το γήπεδο του Καραβόμυλου και το Γηροκομείο
Ο κ. Δρακουλόγκωνας έκανε ακόμη ένα σχόλιο και για το δημοσίευμα της “Κ” σχετικά με την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το γήπεδο του Καραβόμυλου, το οποίο – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ξενοφώντα Ευαγγελάτου – αποτελεί παγίδα για σοβαρούς τραυματισμούς των παικτών της Σάμης που προπονούνται καθημερινά σ’ αυτό. Οπως μας είπε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει φροντίσει ώστε να αλλάξει η εικόνα του αγωνιστικού χώρου αλλά και κάτι ακόμα. Θα έχει φροντίσει να τεθεί σε λειτουργία και το Γηροκομείο της Σάμης, προκειμένου να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που έχουν ανάγκη.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

 

Related Posts