Διαμαρτυρία από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Αεροδρόμιο

Την εναντίωση του στο “ξεπούλημα” – όπως το χαρακτηρίζει – των Περιφερειακών Κρατικών Αερολιμένων που προωθεί η κυβέρνηση εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιώντας μια σειρά παρεμβάσεων στα επτά αεροδρόμια της χώρας που βρίσκονται στην πρώτη ομάδα της ιδιωτικοποίησης.
Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκει, όπως είναι γνωστό και το Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς με τα μέλη της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής του Νομού να προχωρούν την Κυριακη σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στον χώρο, αναρτώντας πανό και μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια. Αυτά ανέφεραν μεταξύ άλλων: “Τα Περιφερειακά Αεροδρόμια ανήκουν στο λαό. Δεν αποτελούν λεία του ΤΑΙΠΕΔ και των επίδοξων επενδυτών. Τα Περιφερειακά Αεροδρόμια, είναι απόλυτα κερδοφόρες και βιώσιμες επιχειρήσεις του Ελληνικού δημοσίου, ενισχύουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητάς του και της κερδοφορίας του. Τα Περιφερειακά Αεροδρόμια είναι καίριες αναπτυξιακές υποδομές της χώρας και η ιδιωτικοποίησή του, όχι μόνο θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες, αλλά θα δημιουργήσει κενό σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Τα Περιφερειακά Αεροδρόμια ανήκουν στα ιδιόχρηστα πράγματα. Το ξεπούλημα τους είναι αντικείμενο στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, αντιτιθέμενο στην εθνική ασφάλεια και την αρχή της αναλογικότητας”.

“Προβλήματα εθνικής ασφάλειας και εθνικής κυριαρχίας”
Οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να συναντήσουν από κοντά και την Αερολιμενάρχη, Μαρία Δούνα, η οποία ωστόσο απουσίαζε εκείνη την ώρα από το γραφείο της και αποχώρησαν. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση ήταν απόρροια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο με κεντρική ομιλήτρια τη Βουλευτή του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. “Θεωρούμε ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια, όπως και το δικό μας είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις, αυξάνουν τον προϋπολογισμό και δεν επιβαρύνουν τον Ελληνα φορολογούμενο” δήλωσε μετά το τέλος της διαμαρτυρίας ο Γραμματέας της Ν.Σ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Βασιλάτος και πρόσθεσε: “Θεωρούμε ότι η ιδιωτικοποίηση θα δημιουργήσει προβλήματα όχι μόνο ως προς την εθνική ασφάλεια αλλά και στην εθνική κυριαρχία. Γι αυτό το λόγο αγωνιζόμαστε για να μην γίνουν λεία στο ΤΑΙΠΕΔ και στους μεγάλους κεφαλαιούχους, την Τρόικα και στους τραπεζίτες”. Στο ίδιο μήκος ήταν και τα λόγια του Γιώργου Ματαράγκα. “Στην προοπτική, τα δημόσια αγαθά να μειώνονται και τα πάντα να ιδιωτικοποιηθούν έτσι ώστε να υπάρχει κέρδος για συγκεκριμένους κύκλους της ολιγαρχίας, έχουμε κι αυτό το θέμα με τα Περιφερειακά Αεροδρόμια, στην πρώτη ομάδα των οποίων είναι και το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς. Εμείς δεν δεχόμαστε τα τετελεσμένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχθεί το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου για τους λίγους μήνες που θα απομείνουν σ’ αυτη την κυβέρνηση ώστε να ολοκληρώσει το δυσάρεστο έργο της”. Να σημειωθεί ότι η Βουλευτής αναχώρησε σήμερα με προορισμό την Αθήνα αφού τη Δευτέρα θα εκπροσωπήσει το νησί στη διαμαρτυρία που έχει προγραμματιστεί για το ίδιο θέμα έξω απο το ΤΑΙΠΕΔ ενώ θα μετέχει και στην κοινή συνέντευξη Τϋπου που θα ακολουθήσει στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Related Posts