Ο καραγκιόζης, ο λυκειάρχης και το… τσίρκο

Δεν υπάρχει σωτηρία για αυτόν τον τόπο, αν λάβουμε υπόψη μας τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο ανώτερο πολιτικό όργανο της Κεφαλονιάς, που δεν είναι άλλο από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και πολύ φοβόμαστε πως πολύ σύντομα θα υπάρχουν ξυλοδαρμοί εντός της αίθουσας. Πριν από λίγο φτάσαμε στο παρά πέντε για να γίνει, όταν υπήρχε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Αντιδημάρχου, Διονύση Λυκούδη και του Δημοτικού Συμβούλου, Σπύρου Σαμούρη. Στην… αρένα μπήκαν πολύ σύντομα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διονύσης Αραβαντινός, Νίκος Παπαδάτος και Γιώργος Τζωρτζάτος, την ώρα που ο πρόεδρος, Μάκης Παπαναστασάτος, αδυνατούσε να επιβάλει την τάξη. Όλα ξεκίνησαν την στιγμή που πήρε τον λόγο να μιλήσει επί του θέματος της ΕΠΑΣ (θα ακολουθήσει ειδικό ρεπορτάζ) ο Διονύσης Αραβαντινός, όταν από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής ακουγόταν σχόλια και υποτημητικοί χαρακτηρισμοί στο πρόσωπο του κ. Αραβαντινού, που αντέδρασε, χωρίς ωστόσο να οδηγηθούμε σε ακρότητες. Την ίδια ώρα όμως ο Σπύρος Σαμούρης, μη μπορώντας να ανεχθεί τη συγκεκριμένη κατάσταση, φώναξε προς την απέναντι πλευρά «με αυτά που κάνετε γίνεστε καραγκιόζηδες», για να ακολουθήσει αλαλούμ, χωρίς καρεκλιές αυτή τη φορά.

«Κύριε λυκειάρχη κάνε μάθημα στους μαθητές σου»
Ο Διονύσης Λυκούδης πήρε τον λόγο και απευθύνθηκε με σκληρό ύφος τον κ. Σαμούρη, που ανταπέδωσε τα… πυρά, την ώρα που ο επικεφαλής του συνδυασμού του, Αλέκος Καλαφάτης, κοιτούσε αποσβολωμένος τα τεκταινόμενα, ακούγοντας τον κ. Λυκούδη να του λέει να πάρει θέση για τον Σύμβουλο της παράταξής του. Στο χορό της διένεξης πήρε μέρος και ο Γιώργος Τζωρτζάτος, ο οποίος ζητούσε από τον κ. Σαμούρη να ανακαλέσει τη λέξη «καραγκιόζης», κάτι που δεν έκανε, αφού θεώρησε ότι πρόκειται για πολιτική κουβέντα, όπως αυτή που του είχε πει ο κ. Λουκούδης δύο Συμβούλια πριν «πάμε έξω να τα πούμε». Ο Διονύσης Αραβαντινός χαρακτήρισε τον Αντιδήμαρχο Αργοστολίου ως λυκειάρχη που απευθύνεται στους μαθητές του και εκεί άνοιξε νέος γύρος, στον οποίο εμπλέχτηκε και ο Νίκος Γκισγκίνης, ζητώντας από τον πρόεδρο να βγάλει εκτός αιθούσης τον Δήμαρχο για να έχει τον λόγο όποτε θέλει ο κ. Λυκούδης. Ο Δήμαρχος για ακόμη μια φορά ζήτησε συγνώμη από τον λαό της Κεφαλονιάς για το φαινόμενο τσίρκου που παρουσιάζει το Δημοτικό Συμβούλιο και προχώρησε η διαδικασία του ψηφίσματος για την ΕΠΑΣ. Αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι τότε το κορυφαίο πολιτικό όργανο του τόπου μας, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, έχει χάσει κάθε έλεγχο και μοναδικός ζημιωμένος από αυτή την ιστορία είναι η Κεφαλονιά.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts