Το τμήμα μπαλέτου της ΚΕΔΗΚΕ σε δράση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα Ανοιχτό Μάθημα κλασικού και σύγχρονου χορού της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ στο κλειστό γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης».
Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν όλες οι τάξεις μικρών και μεγάλων τμημάτων υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης-δασκάλας χορού Χριστίνας Μαρούλη. Τα τμήματα είναι τρία και περιλαμβάνουν όλες τις ηλικίες από το νηπιαγωγείο, δημοτικό μέχρι το λύκειο, οι μικρότερες τάξεις ονομάζονται «Primary» και η αμέσως επόμενη «Grade 2», ενώ η μεγαλύτερη λέγεται «Intermediate». Μετά την εντυπωσιακή παρουσίαση του μαθήματος των τμημάτων απονεμήθηκαν τα πτυχία στους επιτυχόντες των εξετάσεων του Ιουνίου 2014 από την δασκάλα χορού κα Μαρούλη και τον Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Άγγελο Κωνσταντάκη. Οι εξετάσεις είχαν πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά με απεσταλμένη εξετάστρια της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου (Royal Academy Dancing) κ.Φιόνα Σιάν.

«Προσοχή στην πιστοποίηση δασκάλων χορού»
Σε εμάς μίλησε η δασκάλα του χορού κα Μαρούλη, η οποία σημείωσε ότι τα τμήματα χορού έχουν δημιουργηθεί από τον Απρίλη του 1992 υπό την αιγίδα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και συνεχίζουν αδιάκοπα μέχρι σήμερα να προσφέρουν χορό στα παιδία. Ακόμη, μας ανέλυσε το σύστημα χορού που ακολουθεί, το οποίο είναι το Αγγλικό, γι’ αυτό οι ονομασίες των τμημάτων, αλλά και τα βραβεία είναι στα αγγλικά, όπως και για τον ίδιο λόγο τα παιδιά του μεγάλου τμήματος «Intermediate» μεταβαίνουν στην Αθήνα για εξετάσεις πανελλήνιου επιπέδου ή εξετάστρια από την Αγγλία επισκέπτεται την Κεφαλονιά. Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε τους γονείς για την οικονομική προσπάθεια που κάνουν, αλλά και τον χρόνο που διαθέτουν για την μεταφορά των παιδιών τους στο μάθημα. Τόνισε και επίστησε την προσοχή στο πρόβλημα των μη πιστοποιημένων δασκάλων χορού στην Κεφαλονιά. Ακόμη, μιλώντας με μητέρα μαθήτριας χορού, δήλωσε ικανοποιημένη από την δουλειά της κας Μαρούλη, δίνοντας έμφαση στην «αγάπη, την επιμονή και την υπομονή που δείχνει στα παιδιά». Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου γέμισε κόσμο που παρακολούθησε την προσπάθεια και την αγάπη των παιδιών για χορό.

Ρεπορτάζ Ναταλία Κεσισιάν

Related Posts