Ο Γιώργος Παυλάτος στους Ανεξάρτητους Έλληνες

Σε έναν ακόμη πολιτικό χώρο, που μέχρι χθες υπήρχαν στεγανά, σε αυτόν των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βγήκε ο πρώτος καπνός αναφορικά με το ψηφοδέλτιο.
Ο μηχανικός και χρόνια εργαζόμενος στον Δήμο Κεφαλονιάς, Γιώργος Παυλάτος, είναι ο πρώτος εκλεκτός του Πάνου Καμένου για την Κεφαλονιά. Ο κ. Παυλάτος αποτελεί προσωπική επιλογή του Τομεάρχη των ΑΝΕΛ, Μάκη Πετράτου. Από εκεί και πέρα το τοπίο είναι ακόμη θολό, ωστόσο ενδέχεται να ξεκαθαρίσει μεθαύριο Τετάρτη, όταν κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθούν και τα άλλα δύο ονόματα των υποψηφίων, με το ένα να είναι γυναικείο. Γίνονται προσπάθειες ώστε η γυναικεία παρουσία στο ψηφοδέλτιο να είναι αυτή της Γιώτας Αποστολάτου, αλλά η ίδια έχει αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο. Ανοικτό παραμένει ακόμη το θέμα με τον πολιτικό μηχανικό, Σταύρο Λυκούδη, ο οποίος ήταν υποψήφιος το 2012, αλλά η εδώ Συντονιστική Επιτροπή δεν τον θέλει στο ψηφοδέλτιο. Ο κ. Λυκούδης περιμένει την… πίεση από την Αθήνα, αφού έχει καλές και προσωπικές σχέσεις με τον Τέρενς Κουίκ, προκειμένου να είναι και αυτός στην τριάδα. Ένα ακόμη πρόσωπο που ακούγεται έντονα και αναμένεται να βοηθήσει τους ΑΝΕΛ στην Ιθάκη είναι αυτό του Δημοσθένη Συρμή.

Ο καθηγητής Κοκκόσης με το Ποτάμι
Το πρώτο όνομα που ανακοινώθηκε χθες το πρωί από το Ποτάμι και αφορά τον νομό Κεφαλληνίας ήταν αυτό του καθηγητή της Σχολής Χημικών του Πολυτεχνείου, Αντώνη Κοκκόση, πολύ γνωστό στον δικό του κύκλο, αλλά άγνωστο στο ευρύ κοινό της Κεφαλονιάς. Ο κ. Κοκκόσης είναι Καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ στον τομέα Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων. Είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του ΕΜΠ και κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη Χημική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο του Princeton (ΗΠΑ). Εντάχθηκε στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΜΠ το 2009, μετά από ακαδημαϊκή καριέρα 22 ετών σε ΗΠΑ και Αγγλία. Φέρει εμπειρία σε σχεδιασμό διεργασιών και μηχανική περιβάλλοντος, με ιδιαίτερη έμφαση σε ανανεώσιμες τεχνολογίες και βιομηχανική συμβίωση. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του AIChE (ΗΠΑ) στα τμήματα Environmental και CAST και τώρα είναι εθνικός εκπρόσωπος των τμημάτων ΙΕΑ και CAPE του European Federation of Chemical Engineering (EFCE). Έχει επιβλέψει 45 διπλωματικές εργασίες προπτυχιακών φοιτητών, 20 διδακτορικά και 34 ΜSc. Η διεθνής του αναγνώριση μετρά περισσότερες από 250 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και περισσότερες των 50 ομιλίες κατόπιν πρόσκλησης σε συνέδρια, πανεπιστήμια και πολυεθνικές εταιρείες όπως η Bayer, η Mitsubishi Chemical Corporation και η Dupont.

Υπέγραψε τη διακήρυξη ο παιδίατρος
Αναφορικά με το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου το Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών, στην Κεφαλονιά βρισκόμαστε ακόμη στο σκοτάδι, αν και ο παιδίατρος, Βαγγέλης Ευαγγελάτος φαινόταν να είναι ο πρώτος υποψήφιος. Ο κ. Ευαγγελάτος μπορεί να μην έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, αλλά χθες βρέθηκε στην Αθήνα και υπέγραψε τη διακήρυξη του νέου κόμματος, ενώ δεν δίστασε να φωτογραφηθεί δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου. Τώρα, αναφορικά με το ΚΚΕ και τους υποψηφίους που θα κατεβάσει στην Κεφαλονιά, σίγουρη δείχνει να είναι η υποψηφιότητα του Δημήτρη Μαντζουράτου, ο οποίος κατά το παρελθόν ήταν πάλι υποψήφιος με το ΚΚΕ, ενώ από το 2010 έως το 2014 ήταν εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ένα ακόμη όνομα που ακούγεται είναι αυτό του Δημοτικού Συμβούλου, Γιάννη Κουρούκλη, ο οποίος ήταν υποψήφιος και στις εκλογές του 2012 έχοντας πάει μάλιστα πάρα πολύ καλά. Από εκεί και πέρα σιγή ιχθύος περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts