Συνάντηση «Αρκείσιου» με τη Βουλευτή

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε το Σωματείο μας με την Βουλευτή Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, την ενημερώσαμε για τα διάφορα προβλήματα του κλάδου μας.
Συμφωνήσαμε σε πρώτη φάση ότι αυτό που επείγει είναι το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αυτές τις μέρες για την ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ και σε άλλους φορείς. Μας ζήτησε γραπτώς τις προτάσεις μας, ώστε να τις προωθήσει στους αρμόδιους Υπουργούς. Στις επόμενες συναντήσεις μας θα εστιάσουμε και σε άλλα προβλήματα που μας απασχολούν. Το Σωματείο μας εκπροσωπεί πάνω από 1100 επαγγελματίες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που ασχολούνται με τον επισιτισμό καθώς και καφέ, μπαρ, κλαμπ, καντίνες κλπ. Οι προτάσεις που κάναμε ήταν οι κάτωθι:
Η εισφορά στον ΟΑΕΕ αποτελεί την αιτία που εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι έκλεισαν την επιχείρηση τους ή και απειλούνται με δήμευση της περιουσίας τους ή φυλάκιση χρωστώντας υπέρογκα ποσά! Σήμερα όπως έχουν τα πράγματα οι ιδιοκτήτες ας πούμε του Lidl πληρώνουν στον ΟΑΕΕ το ίδιο ποσό εισφορών με τον περιπτερά της γειτονιάς σας… Ζητάμε λοιπόν:
-Δραστική μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ, ανάλογα με το εισόδημα του κάθε επαγγελματία και όχι ανάλογα με τα χρόνια στο επάγγελμα όπως ισχύει έως σήμερα.
-Διαγραφή τόκων και προστίμων στα «οφειλόμενα» ποσά.
-Διαγραφή των ιατροφαρμακευτικών «οφειλών», μια και δεν παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όποιον χρωστάει στον ΟΑΕΕ.
-Δόσεις χωρίς πλαφόν και ανάλογα με το εισόδημα του καθενός.
-Αποσύνδεση της πληρωμής των δόσεων της ρύθμισης με την τρέχουσα μηνιαία εισφορά στο ταμείο, ούτως ώστε σε αντίθεση με προηγούμενες ρυθμίσεις κάποιος που δεν μπορεί να πληρώσει κάποια μηνιαία εισφορά να μην χάνει τη ρύθμιση.
-Αναστολή πληρωμών κατά τους χειμερινούς μήνες για τις εποχικές-τουριστικές επιχειρήσεις και πληρωμή αυτών κατά τους θερινούς μήνες χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα.
Και τέλος όσο αφορά τις ρυθμίσεις στα «κόκκινα» δάνεια να υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες θεσμοθετημένοι από το κράτος, ώστε ο κάθε επαγγελματίας να μην γίνετε έρμαιο των τραπεζών. Ελπίζουμε οι ρεαλιστικές αυτές προτάσεις μας να μεταφερθούν στους αρμοδίους Υπουργούς.

Ο Πρόεδρος
Χρήστος Καμπανός

Related Posts