«Φταίω που είμαι λάτρης του ωραίου φύλου;»

Καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου «Στα υπόγεια είναι η θέα» ήταν ο Αντιδήμαρχος Παλλικής, Αλέξανδρος Μοσχονάς. Απάντηση έδωσε σε όλα τα δημοσιεύματα και τους ανθρώπους που τον κατακρίνουν ότι παραμελεί τα καθήκοντα του και κύριο μέλημα του δεν είναι η αποκατάσταση των πληγών του σεισμού, αλλά η διασκέδαση.
Ο ίδιος δήλωσε ότι παλεύει με τα προβλήματα και ότι πρέπει να κριθεί ανάλογα με την διοίκηση, το έργο που παράγει, αλλά και τα μέσα που διαθέτει. Χαρακτηριστικά είπε «νέος άνθρωπος είμαι και κυκλοφορώ, δεν δικαιούμαι να έχω προσωπική ζωή;». Τόνισε ότι «είναι λάτρης του ωραίου φύλου» και ότι «η γυναίκα είναι θείο δώρο». Παράλληλα, για αυτούς που τον κατακρίνουν είπε «ίσως κάποιοι δεν μπορούν να προσεγγίσουν γυναίκες γι’ αυτό ζηλεύουν». Ωστόσο, έκανε σαφές ότι «δεν απαντά σε ανώνυμες ανακοινώσεις που κρύβονται πίσω από αοριστίες». «Ενοχλούνται», είπε, «γιατί είμαι δραστήριος στην Παλλική, όμως ξέρω που πάω, ποιος είμαι και που μπορώ να φθάσω, όπως έβγαινα παλιά, βγαίνω και τώρα, δεν άλλαξε κάτι». Η συζήτηση κατευθύνθηκε προς τον Ηλία Παρίση, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη του έχει κατακρίνει τον κ. Μοσχονά. Ο κ. Μοσχονάς δήλωσε ότι ο κ. Ηλίας Παρίσης «είναι μόνιμα καταγγελτικός, ενώ δεν έχει περάσει μια φορά από το Δημαρχείο να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα και εκτίθεται».

«Η πόρτα του Δημαρχείου είναι ανοιχτή για συζήτηση»
Αναφορικά, επίσης με την αποκατάσταση της Βιβλιοθήκης στη Παλλική, ο κ. Μοσχονάς επισήμανε ότι έχει ολοκληρώσει το έργο του, αφού πλέον το θέμα χειρίζεται το Υπουργείου Πολιτισμού. Όπως συμβαίνει και με τα σχολεία που υπολείπεται η έγκριση της μελέτης και η δημοπράτησή της. Επίσης, σχετικά με την οδοποιία στην Ανωγή και στην Κατωγή, πρόκειται να κλείσει ο άξονας από Άγιο Βασίλειο μέχρι Καμιναράτα, όπου την αποκατάσταση έχει αναλάβει ο εργολάβος Γιάννης Μαρούλης. Παρόλα αυτά, τόνισε ότι πιέζει καταστάσεις με σκοπό να επισπεύσουν οι ενέργειες ανασυγκρότησης της περιοχής. Σε σχετική ερώτηση για την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των πολιτικών, ο κ. Μοσχονάς απάντησε ότι «η πόρτα του Δημαρχείου είναι ανοιχτή για συζήτηση ανεξαρτήτως παρατάξεων». Παράλληλα, για τον δημοτικό φωτισμό ανέφερε ότι λειτουργεί κατά 95% άψογα.

«Η αντιπολίτευση δεν έχει δεχθεί την ήττα των εκλογών»
Επιπλέον, για την αναστάτωση που επικρατεί στα Δημοτικά Συμβούλια, ο κ. Μοσχονάς απάντησε ότι « τα Δημοτικά Συμβούλια λειτουργούν ικανοποιητικά, αλλά αυτή η αντιπολίτευση δεν έχει δεχθεί την ήττα των εκλογών» και αναρωτήθηκε «δεν μπορεί σε τόσα Συμβούλια να έχουμε σε όλα λάθος». Για την κατάργηση του Καλλικράτη που συζητείται, σχολίασε ότι η Κεφαλονιά είναι μια και σε περίπτωση διαχωρισμού του νησιού σε περισσότερους Δήμους θα έχουμε και παραπάνω μισθούς, γεγονός ανεπιθύμητο στην περίοδο κρίσης που διανύουμε. Τέλος, δήλωσε ότι έχει μιλήσει με τον Προϊστάμενο της ΤΑΣ για τα τρέχοντα ζητήματα, τα οποία κινούνται με ικανοποιητικό βαθμό, ενώ υπεύθυνη για τις καθυστερήσεις, όπως είπε είναι η γραφειοκρατία. Αξίζει να σημειωθεί ότι έκπληξη προκάλεσε στον δημοσιογράφο κ. Αλοΐζο, το γεγονός ότι όλες οι τηλεφωνικές παρεμβάσεις ήταν φιλικώς προσκείμενες απέναντι στον κ. Μοσχονά και τον ευχαριστούσαν για την συνεργασία και την βοήθεια του.

Ρεπορτάζ Ναταλία Κεσισιάν

mosxonas 2

Related Posts