Παρέμειναν στην κατηγορία τα Φωκάτα

Στον σημαντικότερό τους αγώνα του φετινού πρωταθλήματος τα Φωκάτα κατάφεραν να σταθούν όρθια στην Ιθάκη και να πετύχουν μεγάλη νίκη επί της Προόδου με 1-0, νίκη που ισοδυναμεί με παραμονή στην κατηγορία.
Τόσο η Πρόοδος όσο και τα Φωκάτα παρουσιάστηκαν στο γήπεδο με πολλές απουσίες, ωστόσο αυτό φάνηκε να επηρεάζει περισσότερο τους γηπεδούχους, σε ένα μέτριο παιχνίδι με πολύ λίγες φάσεις. Μόλις στο 2 οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν έντονα στον διαιτητή, καθώς υποστήριξαν πως η μπάλα είχε περάσει την γραμμή της εστίας της Προόδου μετά από κεφαλιά του Φραντζή, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει οριακά πριν η μπάλα περάσει ολόκληρη την γραμμή. Στο 26 ο Αρταβάνης θα συνδυαστεί άψογα με τον Τσίρο, το σουτ του τελευταίου όμως θα χτυπήσει στο δοκάρι του Δίλαλλου και η Πρόοδος θα απωλέσει πολύ μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί. Στο 35 ο Χρυσανθακόπουλος από καλή θέση δεν θα βρει στόχο και οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στην ανάπαυλα με το στείρο 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειές τους στο πρώτο μέρος. Ούτε το δεύτερο ημίχρονο ήταν κάτι συγκλονιστικό, με τα Φωκάτα να πετυχαίνουν το «χρυσό» γκολ στο 68. Μετά από σύγχυση μπροστά από τα καρέ του Παπαδόπουλου ο Παναγιώτης Σέρρας με πλασέ θα πετύχει το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και ουσιαστικά θα κλειδώσει και την παραμονή της ομάδας του στην Α κατηγορία. Η Πρόοδος στη συνέχεια πήρε τα ηνία του αγώνα, αλλά τρεις φορές ο Δίλαλλος θα πει «όχι» στους παίκτες του Κώστα Πίππου. Στην κεφαλιά του Αρταβάνη στο 71, στο σουτ του Τσίρου στο 73 και στο σουτ του Βασιλάκη στο 75. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυθήκαν έντονα για μια φάση στο 76 όταν ο Αρταβάνης φάνηκε να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή των Φωκάτων, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς, με το 1-0 για τα Φωκάτα να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
ΠΡΟΟΔΟΣ: (Κώστας Πίππος), Παπαδόπουλος, Τσιντήλας Τ., Τσίρος, Τσάμης, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Κωστόπουλος, Αμίτσης (63 Ηλιόπουλος), Βασιλάκης, Αρταβάνης, Βλασσόπουλος (83 Κουλούρης).
ΦΩΚΑΤΑ: (Μιχάλης Αθηναίος), Δίλαλλος, Μάστορας, Σέρρας Παν., Μπουγάς, Φραντζής, Χρίστο, Σαλαπάτας, Βαγγελάτος, Ψυμούλης (78 Μπαζάρογλου), Χρυσανθακόπουλος, Αθηναίος.

Ρεπορτάζ Άννα-Μαρία Κωνσταντίνη

Related Posts