Μήπως δεν είσαι εσύ;

Αυτά που πιστεύεις είναι πεποιθήσεις άλλων. Έχεις αποδεχθεί αυτά που σου είπαν ότι συμβαίνουν στη ζωή σου, οι γονείς σου, οι παππούδες σου, οι θείοι σου, οι γείτονες, οι δάσκαλοι, οι παπάδες και κάθε άλλος που θεώρησες σημαντικό μέχρι τα 10 σου χρόνια.
Αυτά πίστευαν αυτοί και εσύ τα υιοθέτησες, τα δέχτηκες σαν αλήθεια, συμφιλιώθηκες με αυτά τα πιστεύω, γι’ αυτό δεν τα αμφισβητείς. Η ζωή σου, οι σκέψεις και οι πράξεις σου είναι αντανάκλασή τους. Είσαι το αποτέλεσμα των πεποιθήσεών σου. Δεν σου είπαν όλη την αλήθεια. Δεν την ήξεραν και αυτοί. Ένα πιστεύω αν δεν σου δίνει το αποτέλεσμα που θέλεις, δεν σ’ αντιπροσωπεύει και τότε χρειάζεται να το αμφισβητήσεις. Για παράδειγμα:
Αν δεν έχεις όσα χρήματα χρειάζεσαι, κάτι φταίει με τα πιστεύω σου για τον πλούτο και τα χρήματα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις σχέσεις σου, τα ταλέντα σου, την υγεία σου κλπ. Άρχισε να αναθεωρείς τις πεποιθήσεις σου. Μάθε όλη την αλήθεια και κάνε τις επιλογές σου. Αυτά που αβίαστα δέχεσαι. Αυτά που δεν έχεις καμία αμφιβολία ότι είναι ΕΤΣΙ. Ο εγκέφαλός σου θα συνεργαστεί με τον νου σου και οι σκέψεις σου θα γίνουν πραγματικότητα. Οι σκέψεις σου είναι προγράμματα που ο εγκέφαλός σου θα τρέξει στη ζωή σου. Είσαι μια μοναδική ύπαρξη. Έχεις δικό σου τρόπο αντίληψης, σκέψης, αντίδρασης. Χρειάζεται να δεις τον πραγματικό εαυτό ελεύθερο «γυμνό». Βγάλε τα «ρούχα» που σου φόρεσαν. Δεν είναι στα μέτρα σου. Άλλα είναι φαρδιά, άλλα στενά, άλλα κοντά, άλλα έχουν μπαλώματα, άλλα είναι βρώμικα. Δεν είναι δικά σου, δεν είναι στα μέτρα σου. Δεν είσαι εσύ Μπες στο καλύτερο μαγαζί της ζωής και ΔΙΑΛΕΞΕ. Φόρεσε αυτά που σ’ αρέσουν! Τα καλύτερα. Θαύμασε τον εαυτό σου. Αγάπησέ τον. Δώστου τα καλύτερα. Αυτόν έχεις. Θα είσαι μια ζωή μαζί του. Κάνε τα όνειρά του πραγματικότητα. Ζήσε τα θαύματα μαζί του. Αναζήτησε τον έρωτα και αφέσου. Πιες γουλιά-γουλιά τον χρόνο μέχρι την τελευταία σταγόνα-στιγμή. Μόνο έτσι εξελίσσεσαι, μόνο έτσι ξανάρχεσαι καλύτερος, μόνο έτσι ενώνεσαι με την αιωνιότητα

ΠΑΝΑΓΗΣ ΜΕΤΑΞΑΤΟΣ

Related Posts