Εκδρομή στην Ι.Μ. Σκαφιδιάς

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιαλείας-Καλαβρύτων διοργανώνει με την υποστήριξη της Ιόνιου Βιβλιοθήκης Αιγίου, μονοήμερη εκδρομή, την Κυριακή 21 Ιουνίου με ώρα αναχώρησης 07:00 από τη Τρίγωνη Πλατεία στο Αίγιο και καλεί τα μέλη και τους φίλους του από όλη την Αιγιάλεια να συμμετέχουν σ’ αυτή τη ξεχωριστή εξόρμηση.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :
-Αναχώρηση Κυριακή 21 Ιουνίου και ώρα 07:00 από την Τρίγωνη Πλατεία στο Αίγιο.
-Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Σκαφιδιάς-προσκύνημα. Εκτός από την αξιόλογη αρχιτεκτονική του, το μοναστήρι έχει και πολλούς θησαυρούς, όπως ιερά σκεύη, άμφια, λειψανοθήκες, στολές, όπλα, εικόνες, νομίσματα, αναθήματα και το λάβαρο της Μονής από χειροκέντητη εικόνα με αφιέρωση στην Παναγία. Σημαντικό είναι το αρχείο της Μονής και η βιβλιοθήκη με πολλά χειρόγραφα βιβλία, που αναφέρονται σε λειτουργικά, μουσικά, αγιογραφικά και άλλα θέματα, αλλά και στην ιστορία της Μονής και τη συμμετοχή της στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Την Ιερά Μονή την περιστοιχίζει μεσαιωνικό φρούριο που αφήνει έκθαμβο τον επισκέπτη.
-Στάση για καφέ.
-Επίσκεψη στη Δημόσια βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας, η οποία είναι από τις σημαντικότερες βιβλιοθήκες της πατρίδας μας. Ιδρύθηκε το 1840 και το Ιστορικό Αρχείο της Βιβλιοθήκης περιέχει προεπαναστατικά, επαναστατικά και μετεπαναστατικά έγγραφα χειρόγραφα. Στη Βιβλιοθήκη φιλοξενούνται 23 γύψινα εκμαγεία (δωρεά του Βρετανικού Μουσείου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας 1963) της ζωφόρου του Ναού Επικούριου Απόλλωνα. Ξενάγηση.
-Επίσκεψη στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες της Φιγάλειας. Είναι από τους σημαντικότερους και επιβλητικότερους ναούς της αρχαιότητας, αφιερωμένος στον Επικούριο Απόλλωνα. Χαρακτηρίζεται από πλήθος πρωτοτυπιών τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική του διαρρύθμιση, που τον καθιστούν μοναδικό μνημείο στην ιστορία της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής. Η ανέγερσή του τοποθετείται στο 420-400 π.Χ. και αρχιτέκτονάς του θεωρείται ο Ικτίνος.
-Ξενάγηση Η Ανδρίτσαινα βρίσκεται στη σκιά του Λύκειου όρους, περιστοιχισμένη από απότομα φαράγγια και βουνοκορφές, δάση σκιερά και ορμητικά ποτάμια. Η ηρωική Ανδρίτσαινα με μακρά ιστορία που χάνεται στα αρχαία χρόνια, είναι σήμερα ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Πελοποννήσου.
-Ελεύθερη ώρα, φαγητό.
Αναχώρηση για Αίγιο 17:30.
Η συμμετοχή είναι 15 ευρώ το άτομο (περιλαμβάνει την μετακίνηση με πούλμαν-ξενάγηση). Στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα η γενική είσοδος είναι 3 ευρώ, μειωμένο 2 ευρώ οι άνω των 65 ετών με την επίδειξη της ταυτότητας, η είσοδος είναι ελεύθερη με την επίδειξη σχετικού αποδεικτικού οι μαθητές κάτω των 18 ετών, οι φοιτητές και σπουδαστές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή Ισοτίμων Σχολών των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι έχοντες κάρτα ελευθέρας από το Υπουργείο Πολιτισμού, οι άνεργοι με την επίδειξη της ανανεωμένης κάρτας τους.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως δηλώσουν συμμετοχή καταβάλλοντας το αντίτιμο του εισιτηρίου στο κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων «FANTASY» Μητροπόλεως 24. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία στο τηλέφωνο 697-9055-162.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

Related Posts