Ξανά βουλευτής η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών κρίθηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και στο Νομό μας. Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου θα παραμείνει στον βουλευτικό θώκο, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των Κεφαλλονιτών και των Θιακών σε τέταρτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Μια επιτυχία που δεν έχει καταγράψει στο παρελθόν κανένας άλλος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νησιού μας! Λίγο πριν τις 9 το βράδυ έκανε την εμφάνιση του στο Κέντρο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας/Ιθάκης, ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Λυκούδης μαζί με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Βαγγέλη Λουκέρη, δίνοντας συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική νίκη του και ευχόμενος καλή επιτυχία στην κα Θεοπεφτάτου. “Συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του. Εύχομαι καλή επιτυχία στην κα Θεοπεφτάτου γιατί έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά της. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η κοινοβουλευτική θητεία θα συνδυαστεί με μεγαλύτερη προσπάθεια εκ μέρους της και με συνεννόηση και συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εγώ θα είμαι παρών στους αγώνες του λαού από όποια θέση θέλει η παράταξη μου. Ευχαριστώ τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας για την προσπάθεια τους σε δύσκολες συνθήκες. Το ποσοστό είναι το ίδιο που λαμβάνει και πανελλαδικά”. Από τη μεριά του, ο κ. Λουκέρης επισήμανε: “Συγχαρητήρια στην καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Εύχομαι η κυβέρνηση αυτή να αποδώσει για το καλό της πατρίδος. Γιατί πάνω από όλα και τις παρατάξεις είναι η πατρίδα. Περνάμε δύσκολες στιγμές. Εύχομαι στη Βουλευτή να αποδώσει στο έργο της γιατί το έχει ανάγκη η Κεφαλονιά. Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να ανασυντάξει τις δυνάμεις της. Χρειάζεται να δούμε τα λάθη μας και να πάμε μπροστά. Εχουμε ένα μνημόνιο πολύ δύσκολο και πραγματικά πρέπει να το εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ που το έφερε και φέρει υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου”.

“Δικαιώθηκε όχι τόσο η πολιτική μας όσο η ηθική μας”
Μισή ώρα αργότερα, έφτασε στο Κέντρο Τύπου και η μεγάλη νικήτρια μιας ακόμη εκλογικής μάχης στο Νομό μας, η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, συνοδευόμενη από τον συνυποψήφιο της, τον Μάκη Βασιλάτο. “Να ευχαριστήσω την πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, που πίστεψαν σε εμάς, που στάθηκαν δίπλα μας γιατί το οφείλω. Ευχαριστώ τον Μάκη Βασιλάτο και τον Δημήτρη Ραυτόπουλο και δύο φορές τον Μάκη Βασιλάτο που στρατεύτηκε σε έναν αγώνα τώρα πιο αποτελεσματικό από τον Γενάρη και στην κρίσιμη στιγμή τοποθετήθηκε χωρίς ιδιοτέλεια. Πιστεύω ότι σ’ αυτές τις εκλογές δεν δικαιώθηκε τόσο η πολιτική μας όσο η ηθική μας. Θεωρώ ότι μ’ αυτή την ψήφο, εγκρίθηκε και αναγνωρίστηκε ότι δώσαμε η μάχη, με νίκες, με ήττες, με απώλειες και οδύνη αλλά δόθηκε η μάχη κι αυτό αναγνωρίστηκε από τον ελληνικό λαό. Κατανοώ απόλυτα όλους όσους δεν μας ψήφισαν σε αυτές τις εκλογές ή χώρισαν οι δρόμοι μας. Τώρα νιώθω ότι είναι η μεγάλη μας ευθύνη να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο με τους περισσότερους. Να είμαστε μπροστά σε μια πορεία, που θα οδηγήσουν τα νησιά μας στο μέλλον. Τίποτα αύριο δεν θα είναι εύκολο. Τώρα πρέπει να δώσουμε μάχες για τη ζωή μας, για το μέλλον, κατά της φτώχειας και της κοινωνικής κρίσης. Ξεκινάμε. Οι βασικές προτεραιότητες μας είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η παραγωγική ανασυγκρότηση”.

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο Μάκης Βασιλάτος
Από τη μεριά του, ο Μάκης Βασιλάτος εμφανίστηκε ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένος και είχε θερμό εναγκαλισμό με την Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. “Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω τη συντρόφισσα Αφροδίτη που είναι για τέταρτη φορά Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κεφαλλονίτη και τον Θιακό λαό και αυτή η νίκη ήταν μια ηθική ανταμοιβή γι αυτόν τον δύσκολο αγώνα που κάναμε αυτές τις ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω και τους Κεφαλλονίτες της διασποράς που με εμψύχωσαν αυτές τις ημέρες για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις αγωνίες και τα άγχη του Κεφαλλονίτικου και του Θιακού λαού. Να ευχαριστήσω τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, που στάθηκαν στο πλευρό μας και μας στήριξαν σ’ αυτό το δύσκολο αγώνα. Είμαι πολύ ευτυχής και συναισθηματικά φορτισμένος γι αυτή την πολύ μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά. Γι  αυτή τη μεγάλη ανταμοιβή, που έδωσαν στον Αλέξη Τσίπρα, το γελαστό παιδί. Εβαλε το συμφέρον του λαού πάνω από όλα και ήρθε αυτή η νίκη γιατί κάποιοι σύντροφοι θέλησαν να αποχωρήσουν στα δύσκολα. Και αυτή η υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια ηθική ανταμοιβή για να έρθει μια νέα κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ που θα προχωρήσει το περαιτέρω πρόγραμμα για να βγούμε από την κρίση και όλα τα υπόλοιπα που έχουμε δηλώσει κατά καιρούς. Δώσαμε έναν μεγάλο αγώνα, δεν το πίστευα ότι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε ενάντια σ’ όλο αυτό το οικονομικό καθεστώς, που προσπαθούσε να ποδηγετήσει τα νησιά μας. Η επαναδρομολόγηση της γραμμής Πάτρας-Σάμης ήταν σημαντική και ήταν ένα κυρίαρχο στοιχείο στον αγώνα που ήμασταν μόνοι έναντι όλων των υπολοίπων” είπε χαρακτηριστικά με δάκρυα στα μάτια.

* Δείτε αναλυτικά εδώ τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα και ανά εκλογικό τμήμα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Related Posts