Αντεγκλήσεις δίχως λύση για το γηπεδικό

Επεισοδιακή σύσκεψη για την εξεύρεση λύσης στο γηπεδικο πρόβλημα του Αργοστολίου μετά την ακαταλληλότητα χρήσης του ΔΑΚ από την Επιτροπή Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης».
Σ’ αυτό μετείχαν εκπρόσωποι της ΚΕΔΗΚΕ, της ΕΠΣΚΙ και ποδοσφαιρικών σωματείων. Ειδικότερα, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης, ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Κατσιβέλης, ο Αντιδήμαρχος Ελειού Πρόννων, Νίκος Παπαδάτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Ηλίας Κουρκουμέλης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πόρου, Γιάννης Πετράτος, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι., Βαγγέλης Μαζαράκης, ο Αντιπρόεδρος, Θέμης Βαλσαμής και αρκετοί παράγοντες των σωματείων που χρησιμοποιούν ως έδρα το ΔΑΚ. Η συζήτηση κράτησε περίπου δύο ώρες, με τις φωνές και τις αντεγκλήσεις ειδικά μεταξύ του Γιώργου Κατσιβέλη και του Βαγγέλη Μαζαράκη να ανεβάζουν επικίνδυνα τους τόνους, δίχως τελικά να μπορέσει να βρεθεί ουσιαστική λύση για το θέμα.

Απειλούν με αποχώρηση Πάγκε, ΑΕΚ, Διλινάτα
Το ήδη τεταμένο κλίμα ήρθαν να οξύνουν ακόμα περισσότερα οι παράγοντες του Παγκεφαλληνιακού, της ΑΕΚ αλλά και ο πρόεδρος των Διλινάτων Κώστας Βαρτελάτος που απείλησαν με αποχώρηση από το πρωτάθλημα αν η Ε.Π.Ο. δεν παραχωρήσει το Ενωσιακό γήπεδο των Φαρακλάτων στα Σωματεία. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης, από την πλευρά του, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των σωματείων για την αρνητική απάντηση από την Ε.Π.Ο. στο αίτημα του για παραχώρηση του Ενωσιακού, ενώ από την άλλη ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο. Βαγγέλης Μαζαράκης άφησε αιχμές για τις 300.000 ευρώ της UΕFA κατά την περίοδο των σεισμών τα οποία δεν αξιοποιήθηκαν με ευθύνη του Δήμου. Μάλιστα, πρότεινε να δημιουργηθεί μια τριμελή επιτροπή η οποία να μεταβεί στην Αθήνα για διαβουλεύσεις με την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την παραχώρηση του Ενωσιακού, προβλέποντας μάλιστα ότι δεν πρόκειται να ανακατασκευαστεί άμεσα το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου. Στο σημείο αυτό, κατέθεσε πρόταση επιστροφής των ομάδων στα «ξερά» γήπεδα, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του Παλληξουριακού, Στάθη Λυκούδη, ο οποίος απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει εν έτει 2015. Μια άποψη που δεν βρήκε σύμφωνες τις ομάδες του Πυλαριακού και της Σάμης, οι οποίες ταλαιπωρούνται μετακινούμενοι από τα χωριά τους για να έρθουν να παίξουν στο Αργοστόλι.

“Θέλω ουσία και όχι αντιπαραθέσεις”
Η αδιέξοδη συζήτηση για την επίλυση του θέματος, προκάλεσε την αποχώρηση του Προέδρου του Παγκεφαλληνιακού, Ανδρέα Μαγδαληνού, ο οποίος είπε: «Σκοτώνεται τα παιδιά. Βρείτε τα επιτέλους. Υπάρχει λύση απλά δεν θέλετε. Θέλω ουσία και όχι αντιπαραθέσεις. Γι αυτό δεν έχω θέση εδώ μέσα και αποχωρώ από την συζήτηση». Στο ίδιο ύφος ήταν και η αντίδραση του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ, Δημήτρη Κουμαριώτη.  «Δεν μας σέβεστε καθόλου. Χαλάω χρήματα κάθε χρόνο για να προβάλω την Κεφαλονιά και το ποδόσφαιρο μας και ο Δήμος με την Ένωση δεν το σέβεται. Δεν έχουμε επίπεδο. Η Ε.Π.Σ.Κ.Ι. μόνο να ρίχνει πρόστιμα ξέρει” και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. του ζήτησε να παραιτηθεί, αν δεν μπορεί να δώσει λύση, προτείνοντας αποχή και από τα υπόλοιπα σωματεία από τις επίσημες διοργανώσεις της Ε.Π.Σ.Κ.Ι.». Ακολούθησαν κι άλλες τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους σε μια προσπάθεια να τα βρουν Δήμος και Ενωση για την εξεύρεση μιας λύσης ενώ πιο καυστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του νεοσυσταθέντος Εθνοφρουρού Ιωσήφ Δρακάτος, λέγοντας: «Κάθεστε τόσα χρόνια σε αυτή την καρέκλα χωρίς να έχετε κάνει τίποτε και δεν έχετε την ευθιξία να παραιτηθείτε. Εγώ δεν κατεβάζω την ομάδα μου σε πρωταθλήματα τριών ομάδων, ούτε στις Αφρικανικές χώρες δεν συμβαίνουν αυτά. Δεν έχω τίποτε με τα πρόσωπα αλλά μόνο με τον θεσμό. Ή κάνετε καλά τη δουλειά σας ή παραιτηθείτε». Εν κατακλείδι αποφασίστηκε από τον Δήμο να σταλεί ένα έγγραφο στην Ε.Π.Ο. προς ενημέρωση για το τραγικό γηπεδικό πρόβλημα της Κεφαλονιάς και παράλληλα να δοθεί μια λύση με την παραχώρηση του Ενωσιακού έστω και με κάποιο τίμημα ή ενοικίαση του.

Related Posts