Τρέχουμε πίσω από μνημόνια αλλά χάνουμε την ουσία

Η νόμιμη και δίκαιη φορολόγησης των πολιτών είναι επιβεβλημένη προκειμένου να έχει το κράτος έσοδα δια το γενικό συμφέρον, ενώ η άδικη και υπέρμετρη φορολόγησης θα επιφέρει την σύγκρουση κράτους και κοινωνίας.

Δεν είναι ανάγκη να ανατρέξει κανείς σε πολυσύνθετα και ακατανόητο νομοσχέδια για να δει το πώς σχηματίζεται η αντιπαράθεσης πολιτών – κράτους μέσα από σχεδιασμούς αψυχολόγητους και βλακώδεις  που απορρέουν είτε από αναξιότητα και ελλειμματική  γνώση της πραγματικότητας  είτε από οργανωμένη και κατευθυνόμενη πολιτική που αποβλέπει στην εσκεμμένα  στην  ΒΑΒΕΛ   τόσο του πολιτικού κόσμου όσο και των απλών πολιτών.

Ακόμη και οι πλέον αφελείς γνωρίζουν ότι η ανασυγκρότησης της χώρας από τους πολέμους και το ρημαδιό οφείλεται πρωτίστως στα χρήματα των ελλήνων του εξωτερικού.

Κτίστηκαν εκατομμύρια σπίτια, αγοράστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, δημιουργήθηκαν χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, πολλές φορές ενάντια στην απηρχαιωμένη, αντιφατική και αντίθετη με το κοινό συμφέρον νομοθεσία.

Κάποτε το κράτος αναγνώρισε αυτή την πρωταρχικής σημασία του συναλλάγματος το οποίον εισέρρεε από το εξωτερικό  και ο νόμος προέβλεπε ευεργετήματα δια τον φέροντα στην Ελλάδα συνάλλαγμα. Τώρα όμως ο νόμος φορολογεί και το τελευταίο ίχνος της ιδιοκτησίας που αποκτήθηκε κάποτε  με συνάλλαγμα, η δε θρασύτητα και αχαριστία του κράτους συνοδεύεται από την απαίτηση του να δηλώνεται ακόμη και η ιδιοκτησία στο εξωτερικό. Είναι λέει για να πιάσει τους φοροφυγάδες!

Αποτέλεσμα είναι η απογοήτευση των ελλήνων του εξωτερικού, οι οποίοι έντρομοι από το μπάχαλο και την αβεβαιότητα  που διασπείρει η παλινωδία του ελληνικού κράτους  ανέστειλαν  την μεταφορά κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Αυτό τούτο αποτελεί και την μεγαλύτερη απειλή για  την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, σοβαρότερη σε μέγεθος και συνέπειες  από  τις ρήτρες των μνημονίων.

Το κράτος «τα έχει κυριολεκτικά χαμένα» και  συμπεριφέρεται σαν μεγάλος και επικίνδυνος μαφιόζος  ενώ εκείνος που δεν μπορεί να απειληθεί είναι ο έλληνας του εξωτερικού.

Έτσι σιγά –σιγά και κλιμακωτά με ύπουλο βήμα αιλουροειδούς,  στοιχειοθετείται  η υφαρπαγή  της ιδιωτικής περιουσίας η οποία περνά στην  κατοχή  του ελληνικού δημοσίου το οποίο  στις ημέρες μας σε ρόλο μεσάζοντος, τελεί υπό τας εντολας των εμπνευστών των μνημονίων, οι οποίοι έχουν ήδη επεξεργαστεί το πώς  θα καταληστεύσουν τις αδύνατες χώρες, με ένα σωρό μνημονικές δολοπλοκίες με την δικαιολογία ότι αποβλέπουν στην επιστροφή των δανεικών!!!.

Ένα ανήθικο σενάριο, με ανηλεείς ρήτρες  για  τους  «Τεμπέληδες» και «διεφθαρμένους» έλληνες, αδιάφορο αν  μείνει καμένη γη και μια θολή και αναξιόπιστη μελλοντική πορεία για τις επόμενες γενιές των.

Το παράδειγμα βρίσκει εφαρμογή  και  στις μεταβιβάσεις η και  γονικές παροχές της πατρογονικής γης στα νέα μέλη της  ελληνικής οικογένειας, όπου το εκβιαστικό κράτος, θύμα του δικηγορικού κατεστημένου, ανακάλυψε μίνα χρυσού  στο εκβιαστικέ δίλλημα.  Δεν έχεις χρήματα, τότε δεν μπορείς να μεταβιβάσεις στο παιδί σου την ακίνητη περιουσία σου.

Είναι και αυτό ένα μέτρο προώθησης της αγροτικής πολιτικής που παραμένει κολλημένη στο βάλτο της γραφειοκρατίας και αδιαφορίας των ελληνικών κυβερνήσεων;

Στην περίπτωση της  γονικής παροχής πολλαπλασιάστηκαν τα έξοδα των πολιτών προς  όφελος των συμβολαιογράφων και νομικών προσώπων, οι οποίοι με την σειρά τους αποδίδουν τις ευθύνες στο κράτος και φοροεισπρακτική, φορομπηχτική πολιτική του, την οποία εφαρμόζει σε αυτούς τους κλάδους προκειμένου να γίνουν υπέρμετρες και απαράδεκτες αφαιμάξεις στους οικονομικά ασθενέστερους, όπως οι μικροαγροτες χάριν των «εσόδων», σε βαθμό που οι αδικημένοι αγρότες,  να γεραζουν, περιμένοντας τις «μεταρρυθμίσεις»  στις οποίες ελπίζουν να βρουν κατανόηση και στήριγμα ώστε να συνεχιστεί η καλλιέργεια της γης, ιερή παράδοσης των ελλήνων οι οποίοι από την εποχή των ελευσινιων μυστηρίων  «θεών τε ταν υπερταταν γαν αφράτων ακαματαν αλλοτριεται ιππιω γένη πολευων.»  (Σοφοκλής).

Που να σκεφτούν οι ιεροί πρόγονοι ότι τούτη γη η δική τους θα γινόταν αντικείμενο αισχρής εκμετάλλευσης και μαφιόζικων σεναρίων  στα χέρια των νεοελλήνων πολιτικών

Δυστυχώς οι νόμοι που έχουν θεσπιστεί δολοφονούν τόσο την γη όσο και την όρεξη των πολιτών να ασχοληθούν με την Γεωργία η οποία βάλλεται από το κράτος σαν πηγή πλούτου και όχι σαν αναγκαία  και πρωτογενής απασχόλησης των κατοίκων, η οποία  αν γίνεται σωστά με γνώσεις καλλιέργειας αλλά και κρατικής μέριμνας, επιφέρει αξιόλογα έσοδα δια τις ανάγκες των ανθρώπων ιδίως σε περιπτώσεις συρράξεων

Το κράτος  φαίνεται ότι δεν συγκινείται από τις δίκαιες απόψεις των πολιτών του τους οποίους έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους χωρίς γεωπόνους, ευθηνά φυτοφάρμακα, λιπάσματα και εργαλεία δια  την σωστή καλλιέργεια.

Η μεταβίβασης λοιπόν της γης στους απογόνους σου θα έπρεπε να γίνεται χωρίς φορολόγηση και έξοδα αφού είναι αναγκαία η αντικατάσταση των γερασμένων αγροτών με νέους που αποτελούν νέο αίμα, γεμάτους δυναμισμό και όρεξη για δουλεία

Σήμερα αποτελεί πραγματική τραγωδία για την αγροτική οικογένεια να μην δύναται ένεκα του υπέρογκου κόστους ,να μεταβιβάσει την περιουσία της  στους νεωτέρους απογόνους. Η γη ερημώνει, οι αβοήθητοι νέοι από το άστοργο κράτος αναγκάζονται να φύγουν ,Τα χωριά εγκαταλείπονται και γη μεταμορφώνεται  σε άχρηστους λόγγους.

Η ιδιοκτησία βάλλεται με πάθος από το ηλίθιο κράτος το οποίο νομίζει ότι φορολογώντας την ελληνική οικογένεια μέχρι εξαθλιώσεως, θα εισπράξει τα κλεμμένα  δισεκατομμύρια

Ο ακήρυκτος πόλεμος εναντίον στην ελληνική οικογένεια από το «στοργικό» κράτος δεν είναι παρά το αυτομαστιγωμα του μαζοχιστή. Ελλάδα μαζόχα, που πας;..

Και σαν να μην  έφταναν όλα αυτά έρχεται ο φόρος της ακίνητης περιουσίας, ο όποιος έχει απαγορευτικά χαρακτηριστικά για τα ασθενέστερα στρώματα, και σου δινει την εντύπωση ότι το να είσαι ιδιοκτήτης γης είναι πολύ ασύμφορο πράγμα!.

Συμπερασματικά  οι μεταβιβάσεις είναι απαγορευτικές και επομένως εκ του πονηρού ο σχετικός νόμος  βάλει κατά  της πατρογονικής περιουσίας των ελλήνων πολιτών διεκδικώντας σε βάθος χρόνο την υφαρπαγή της και την καταπάτηση της από το ελληνικό δημοσιο με ότι αυτό συνεπάγεται από τις μνημονικές συμφωνίες οι οποίες θρασύτητα τις αποκαλούν μεταρρυθμίσεις ενώ στην ουσία είναι ακόμη ένα καταστροφικό κομμάτι απορυθμίσεων των  αγαθοεργών νόμων που υπερασπίζονται τα  δικαιώματα των ελληνικών οικογενειών της χώρας.

Απορυθμίζεται δυστυχώς η χώρα κομμάτι κομμάτι, σιγανά και αθόρυβα.

Όσο για τις νέες γενιές αρνούνται να γίνουν αποδέκτες της πατρικής περιουσίας αφού ξέρουν το τι τους περιμένει, εκτός πάντα εκτός ο κύκλος  των μεγάλων τζακιών  όπου οι κληρονομιές αξίας εκατομμυρίων δεν  μπορούν  να μένουν  χωρίς αφεντικό.

Αλλά η εποχή των τσιφλικοκοντζαμπασιδων έχει παρελθει.

Οι έλληνες απαιτούν την χώρα τους χώρα δικαιοσύνης και ισοτιμίας.

Επί τέλους, ανεξάρτητα αν σας το επιτρέπουν οι Βρυξέλες,, ήρθε η ώρα  να αλλάξει το σαθρό κατεστημένο το οποίο κρατούσε τον μεσαίο Έλληνα αιχμάλωτο στο σκοτεινό Μεσαίωνα της αγνοίας και της εκμετάλλευσης εξουθενώνοντας  και συνθλίβοντας  στις σιαγόνες του οικονομικά ισχυρότερου.

Μπούχτισε με το πανάθλιο παιχνίδι του πολιτικού κατεστημένου το οποίο ψεύδεται ασύστολα και αποδιοργανώνει την υλοποίηση  διαδικασιών που αποβλέπουν στην  βελτίωση των συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης  της ελληνικής οικογενείας.

Η σημερινή αντιπολίτευσης βάλει εναντίον της σημερινής κυβέρνησης με τα ιδία όπλα, προσχήματα και αντιπολιτευτικό λόγο που χρησιμοποιούσε όταν η κυβέρνηση ήταν αντιπολίτευσης και η αντιπολίτευσης ήταν κυβέρνησης. Αποκορύφωμα ηθικής φθοράς και ξεθωριάσματος θεσμών και αξιοπρεπείας.

Αλήθεια η ψέμα δια την εισβολή στην χώρα μας  αλλότριων δυνάμεων που στοχεύουν στην εκμηδένιση του θαυμαστού ελληνικού έθνους.

Ποιος διάβολος,    κυβερνά αυτήν την χώρα στην οποία εφαρμόζεται ότι ποιο αντιλαϊκό μετρό μπορεί κανείς να φανταστεί, όπου η νομοθεσία δεν διευκολύνει και δεν σκέπτεται την ευημερία των κοινωνικών ομάδων αλλά την συρρίκνωση τους και εξαθλίωση τους βαθμιδον έως ότου η χώρα ξεζουμιστεί και η περιουσία των πολιτών περάσει σε αλλότρια χέρια, αφού  καταστεί αδύνατο μέσω της φθοροποιού νομοθεσίες να παραμείνει  στους νόμιμους ιδιοκτήτες, οι οποίοι αδυνατούν  να  αποδεχτούν την «νόμιμη» λεηλασία της περιουσίας των, από την μαφιόζικη οικονομική ελίτ.

Δυστυχώς,  νια  μνημόνια  και  νέα δεινά που ναρκοθετούν το μέλλον των νέων γενεών σε βαθμό που πανικόβλητοι οι νέοι άνθρωποι «τρέπονται σε φυγή» και δεν επιθυμούν να κληρονομήσουν την πατρογονική περιουσία  από τον φόβο των καταστροφικών συνεπειών  που προξενεί  η υπερφορολόγησης της

Ποιο σατανικό μυαλό συνέλαβε το σχέδιο ομαδικής χρεοκοπίας των ελλήνων, είναι άγνωστο.

Και όμως οι πολίτες μέχρι στιγμής, αντιδρούν σαν υπνωτισμένοι  και αποδέχονται την υφαρπαγή της ιδιοκτησίας τους χωρίς να αντιδρούν δυναμικά.

«Εγρεο Έλληνα»!

Επαναστάτησε  και παρε τα όπλα ενάντια  σε όποιον έρχεται να σου πάρει  την  πατρογονική γη σου, η οποία  ανήκει στα παιδιά σου αποκλειστικώς

Γιάννης  Ζερβός  
Δημοσιογράφος

 

Related Posts