Νέα «μπλόκα» αγροτών σε Αργοστόλι και Ληξούρι

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κεφαλονιάς συνέχισαν την Τετάρτη (27/1) τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, επιβεβαιώνοντας όσα βροντοφώναζαν στο συλλαλητήριο της Τρίτης ότι θα «σκληρύνουν» ακόμα περισσότερο τη στάση τους.
Ειδικότερα, προχώρησαν στο συμβολικό κλείσιμο του δρόμου στον πρώτο κόμβο έξω από το Αργοστόλι από τις 12:30 μέχρι τις 3 το μεσημέρι 
ανάλογο «μπλόκο» στήθηκε και στο Ληξούρι, με τους αγρότες της Παλλικής να αποκλείουν το λιμάνι. Ο Διονύσης Παπαδάτος, μέλος του Συντονιστικό Οργάνου των Αγροτών και Κτηνοτρόφων της Κεφαλονιάς, δήλωσε στο περιθώριο της κινητοποίησης. «Η στάση μας από σήμερα κλιμακώνεται. Ενισχύονται τα μπλόκα καθημερινά με πολύ μεγαλύτερη δύναμη και σύντομα θα έχουμε νέα μπλόκα σε όλο το νησί . Καλούμε όλο τον κόσμο να σταθεί δίπλα μας γιατί τους αφορά όλους. Αν δεν έχουμε εμείς ένα ευρώ στην τσέπη μας δεν θα έχουν να πάρουν τίποτα από εμάς. Δεν σκοπεύουμε να ταλαιπωρούσουμε την κοινωνία. Σκποευουμε να τους κάνουμε καλύτερη τη ζωή. Η κοινωνία και ο ελληνικός λαός είναι έξυπνος και το έχει καταλάβει. Δεν έχουν καταλάβει, όμως, όλοι οι κύριοι της Βουλής και οι πολιτικοί ότι «φωνή λαού οργή θεού» αλλά θα το καταλάβουν στο πετσί τους θα πάμε μέχρι τέλους. Συμπαραστεκόμαστε σε όλα τα μπλόκα στην Ελλάδα πανελλαδικά αλληλέγγυα. Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι τέλους».

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Related Posts