«Τελείωσαν οι μαγκιές και οι ρουφιανιές!»

Η διακοπείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κεφαλονιάς συνεχίστηκε το πρωί της Πέμπτης (1/9) με τη συζήτηση των υπολοίπων θεμάτων που βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη. Και μπορεί αυτή τη φορά να έλειψαν οι… βλαστήμιες, ωστόσο δεν απουσίασαν οι εντάσεις μεταξύ της συμπολίτευσης και της μείζονος αντιπολίτευσης αφού απουσίαζαν οι υπόλοιπες παρατάξεις με εξαίρεση την παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Γιάννη Κουρούκλη.
Εκείνος που βρέθηκε για πολλοστή φορά στο στόχαστρο ήταν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαγγέλης Κεκάτος με τα… πιασάρικα – όπως τα χαρακτήρισε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, Διονύσης Λυκούδης – τουριστικά θέματα που έφερε προς ψήφιση στο Σώμα. Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς κατηγόρησε για μια ακόμη φορά τον κ. Κεκάτο για έλλειψη ουσίας και στοχοθεσίας στα ταξίδια που πραγματοποιεί για την τουριστική προβολή της Κεφαλονιάς, υπογραμμίζοντας ότι «όλα αυτά που έχετε κάνει αυτά τα πέντε χρόνια είναι ένα απόλυτο μηδέν». Ο κ. Κεκάτος χαρακτήρισε από τη μεριά του «μηδενιστή» τον κ. Μιχαλάτο, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει φέρει ούτε… μισή δημιουργική πρόταση για τον τουρισμό ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Το έργο του κ. Κεκάτου υπερασπίστηκε και ο κ. Λυκούδης λέγοντας ότι η αύξηση 15% που παρουσίασε φέτος η Κεφαλονιά από πλευράς τουριστικής κίνησης αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν στοχευμένα να απαξιώσουν το έργο του.

Αραβαντινός: Γελάνε πίσω από την πλάτη σου…
Στο σημείο αυτό, παρενέβη και ο Διονύσης Αραβαντινός, ο οποίος έριξε περισσότερο… λάδι στη φωτιά με τη δήλωση του ότι ακόμα και «σύμβουλοι της συμπολίτευσης γελάνε πίσω από την πλάτη σου με όλες αυτές τις συμμετοχές της Κεφαλονιάς». Κάπου εκεί οι τόνοι ανέβηκαν, με τον κ. Κεκάτο να δηλώνει σε έντονο ύφος ότι «τελείωσαν οι μαγκιές και οι ρουφιανιές» όταν εισηγήθηκε το θέμα, που αφορούσε τη διεξαγωγή συνεδρίου για τον θαλάσσιο τουρισμό στο Ληξούρι στα τέλη Σεπτεμβρίου από την Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων σε συνεργασία με τον Δήμο Κεφαλονιάς. Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κάλεσε την αντιπολίτευση να αφήσει την κριτική στα καφενεία και να συμμετέχει ενεργά στο Συνέδριο καταθέτοντας τις δικές της προτάσεις για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο νησί μας. Μάλιστα, στο τέλος της κουβέντας αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή, που θα μετέχουν ο κ. Κεκάτος, ο κ. Μιχαλάτος και ο Πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Τζωρτζάτος, με σκοπό να καταλήξουν στις προτάσεις που θα κατατεθούν στο Συνέδριο. «Πέρα από τις εντάσεις και τις αντιπαραθέσεις το Δ.Σ. έχει να επιτελέσει κι ένα παραπάνω ρόλο. Η διοργάνωση αυτού του συνεδρίου στην Κεφαλονιά σηματοδοτεί μια μεγάλη νίκη όταν έχουμε να κάνουμε με ναυαρχίδες του θαλάσσιου τουρισμού στην υπόλοιπη Ελλάδα και φέρνουμε εμείς τους σημαντικότερους παράγοντες του τουρισμού στην Κεφαλονιά. Αισθανόμαστε υπερήφανοι που έχουμε ένα παραγωγικό Δ.Σ. και μια Δημοτική Αρχή που καταφέρνει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων» κατέληξε για το θέμα ο κ. Λυκούδης.

«Κατάντημα αυτή η εικόνα του Δημοτικού Συμβούλιο»
Πριν τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, δεν θα μπορούσαν να μην υπάρξουν σχόλια και για τα όσα απαράδεκτα εκτυλίχθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου, Σπύρου Ματιάτου, ο οποίος τόνισε ότι «αν φτάσουμε ξανά σε τέτοιο σημείο εγώ θα απέχω από τη διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου και θα μετέχω μόνο στην ψηφοφορία. Θεωρώ κατάντημα αυτή την εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτοί που δυναμιτίζουν το κλίμα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ανάξιοι της εμπιστοσύνης του κόσμου. Οι πολίτες, που τους έστειλαν εδώ με την ψήφο τους δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να προπηλακίζουν και να βλασφημούν» ανέφερε μεταξύ άλλων. Στην έναρξη της συνεδρίασης ζήτησε ακόμη να πάρει το λόγο και ο Προϊστάμενος Λογιστηρίου του Δήμου Κεφαλλονιάς. κ. Μαντζουράτος, ο οποίος απάντησε στους ισχυρισμούς που χρησιμοποίησε την Τετάρτη (31/8) ο Βασίλης Ρουχωτάς σε βάρος της υπηρεσίας, υπογραμμίζοντας «η υπηρεσία δεν κοιμάται κι αυτό θα πρέπει να το καταλάβει καλά ο κ. Ρουχωτάς». Το έργο της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου, υπεραμύνθηκε και η Νίκη Χριστοφοράτου με αφορμή τα όσα ακούστηκαν μια ημέρα νωρίτερα από την μείζονα αντιπολίτευση περί ολιγωρίας της στο θέμα των ενεργειών που θα έπρεπε να έχουν κινηθεί ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα Κηπούρια.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

 

Related Posts