Ήταν για… σεμινάριο η αντιμετώπιση της νεροποντής

Οι τρομερές βροχοπτώσεις που έπληξαν τις τελευταίες ώρες το νησί μας, κυρίως στα ανατολικά και νότια δεν είχαν να… ζηλέψουν τίποτε από τις περσινές ή τις προπέρσινες, όπου σημειώθηκαν πολλές καταστροφές.
Η φετινή διαφορά ήταν η πρόληψη, αλλά και η άμεση επέμβαση της Περιφέρειας, που σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία κυριολεκτικά έκαναν θαύματα. «Δεν γίναμε πρώτη είδηση σε όλα τα κανάλια γιατί δουλεύαμε νυχθημερόν», μας είπε ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας και συνέχισε: «Η χθεσινή νύχτα, χωρίς υπερβολή ήταν η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου για τα νότια και ανατολικά τμήματα του νησιού μας. Από τα Σιμωτάτα ως τον Πόρο και από τις Πλατειές ως την Σκάλα τα συνεργεία μας δούλεψαν με αυταπάρνηση, έτσι ώστε σήμερα το πρωί να περνάμε από τους συγκεκριμένους δρόμους και να μην καταλαβαίνουμε ότι κάτι είχε συμβεί τη νύχτα. Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος, αλλά και οι υπάλληλοι της Περιφέρειας ξεπέρασαν τους εαυτούς τους για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Θέλω δημόσια να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό που έκαναν».
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι από τα Σιμωτάτα μέχρι τον Πόρο τα μηχανήματα εκτελούσαν έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος όλο το βράδυ, αφού τα φερτά υλικά που είχαν πέσει με την βροχή είχαν κάνει τη διάβαση του συγκεκριμένου δρόμου σε πολλά σημεία απροσπέλαστη. Μεγάλο ήταν το πρόβλημα και στην περιοχή Καρούζα, αλλά και κάτω από το νεκροταφείο των Βλαχάτων. Τα συνεργεία της Περιφέρειας κατάφεραν πριν από τις 06:00 σήμερα το πρωί να δώσουν τον δρόμο στην κυκλοφορία και έτσι οι οδηγοί δεν ταλαιπωρήθηκαν για να φτάσουν στον Πόρο και να ταξιδέψουν. Είναι η πρώτη φορά, που μετά από τέτοια νεροποντή η Κεφαλονιά δεν μετράει τις πληγές της και όπως μας είπε ο Αντιπεριφερειάρχης «το νησί μας δεν θα παίξει πρώτο θέμα στα κανάλια εξαιτίας της κακοκαιρίας, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να προβληθούμε μέσα από άλλες δραστηριότητες. Η αντιμετώπιση της χθεσινής νεροποντής ήταν για σεμινάριο».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts