Σάρωσε τα βραβεία στα Regional Media Awards το IONIAN

Την ΠΡΩΤΗ θέση πανελληνίως κατέκτησε το IONIAN TV στην πρώτη διοργάνωση των Regional Media Awards 2016 και στην ενότητα Περιφερειακή Τηλεόραση.
Το IONIAN πήρε 5 πρώτα βραβεία (gold) στην ενότητα περιφερειακή τηλεόραση, γεγονός που στο τέλος της βραδιάς του προσέδωσε το Grand TV Award, δίνοντας του την υψηλότερη διάκριση περιφερειακου τηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα!
Ετσι, η πανελλαδική αυτή πρωτιά για το 2016, ήρθε στην Περιφερειακή τηλεοπτική ζώνη 6 της Πελλοπονήσου – Νοτίου Ιονίου και Νοτίου Στερεάς Ελλάδος στην οποία ανήκει το ΙΟΝΙΑΝ.
Οι πέντε ενότητες βράβευσης του ΙΟΝΙΑΝ:
Gold Βραβείο στην ενότητα TV, κατηγορία: Vertical Content
Gold Βραβείο στην ενότητα TV, κατηγορία: Best Public Interest
Gold Βραβείο στην ενότητα TV, κατηγορία: Creative
Gold Βραβείο στην ενότητα TV, κατηγορία: Below the Line Communication
Gold Βραβείο στην ενότητα TV, κατηγορία: Κοινωνική Προσφορά / CSR

Ο πανελλαδικός τίτλος Grand TV Awards στο ΙΟΝΙΑΝ ήταν η εκπληξη της βραδιάς!
Το βραβείο απένημε τιμητικά στον Σπύρο Καμπιώτη – διευθυντή και διευθύνοντα συμβούλου του ΙΟΝΙΑΝ, ο Δήμαρχος του Πειραιά Πέτρος Μώραλης.
“Η περιφερειακή τηλεόραση φυλάσσει Θερμοπύλες… και θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όλοι εκείνοι που θα ασχοληθούν με το ρόλο και τις προϋποθέσεις της… Δεν είναι οι οικονομικές δυνατότητες αυτές που χτίζουν τα περιφερειακά μέσα… Το στοίχημα είναι να είσαι χρήσιμος στις τοπικές κοινωνίες…” είπε ο Σπύρος Καμπιώτης, ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε, όλους όσους τον πίστεψαν και συνεχίσουν να τον στηρίζουν, τους εμπνευστές, την κριτική επιτροπή και τον διοργανωτή (Boussias Communications), της μοναδικής βραδιάς, που θα αποτελέσει το ξεκίνημα μιας νέας αγωνιστικής άμιλας και ποιοτικής προσπάθειας για τα ξεχασμένα μέσα της επαρχίας. Εδωσε συγχαρητήρια στους συναδέλφους συμμετέχοντες και δήλωσε ότι αυτά τα βραβεία είναι ευθύνη για μια σοβαρή συνέχεια και μια διαφορετική ποιοτική προσπάθεια.
Σημαντικά ήταν τα σχόλια των παρευρισκομένων αφού το ΙΟΝΙΑΝ έκανε την διαφορά της βραδιάς εμφανιζόμενο στο χώρο ως ομάδα και ορίζοντας συνεργάτες του για την παραλαβή των βραβείων. Μοναδική ήταν η στιγμή που ο συνεργάτης και παρουσιαστής της εκπομπής “Σκέψου Διαφορετικά”, Γεράσιμος Φεσσιάν (ΑΜΕΑ) ήρθε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο Κοινωνικής ευθύνης του καναλιού, γεμίζοντας την αίθουσα ενθουσιασμό και ελπίδα.

Τα Regional Media Awards
Με πρωταγωνιστές τα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα (Εφημερίδες, Περιοδικά, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο & sites) την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στις 19:30, στην καρδιά της Αθήνας και στον πολυχώρο Gazarte ολοκληρώθηκε διοργάνωση των Regional Media Awards, όπου για πρώτη φορά η Περιφέρεια και τα Τοπικά Μέσα είχαν την μοναδική ευκαιρία να αναδείξουν την δυναμική τους στην ευρύτερη αγορά της Επικοινωνίας.
Απώτερος στόχος της βραδιάς που διοργάνωσε η Boussias Communications, ήταν να αναδειχθεί με τον «εκκωφαντικό» τρόπο που αξίζει το σημαντικό έργο των Τοπικών και Περιφερειακών Μέσων στη χώρα μας.
Στόχος των βραβείων είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, μέσω της ανάδειξης case studies, τα οποία θα αποτελέσουν οδηγό για τους υπόλοιπους παρόχους περιεχομένου, καθώς και η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των Μέσων και του κοινού, και μεταξύ των Μέσων και των διαφημιζομένων.
Οι ενότητες περιελάμβαναν:
Α. Press (Εφημερίδες – Περιοδικά)
B. Radio
Γ. TV
Δ. Digital Media

Grand Awards
Grand βραβείο απονεμήθηκε στο μέσο εκείνο που συγκέντρωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία από τους πόντους που προέκυψαν από το σύνολο των βραβείων που θα έχει συγκεντρώσει στις διαφορετικές κατηγορίες υποψηφιότητας.

Η κριτική επιτροπή
Tην κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Κωνσταντίνος Καμάρας (Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων), Πέτρος Αλβέρτος (Deputy General Manager, Mindshare Athens), Αντιγόνη Γαλάνη (Deputy General Manager, Zenith Optimedia), Ξένια Κούρτογλου (Founder & Managing Partner, Focus Bari), Τριαντάφυλλος Μαντάνης (Client Service Director, UM), Αλέξης Παπαμάργαρης (Media Director, BGM OMD), Δημήτρης Πεφάνης (Διευθυντής insider.gr), Μπέτυ Τσακαρέστου (Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο, επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων και Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο International Summer Program του Copenhagen Business) και Μανώλης Χαιρετάκης (Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχολογίας της Επικοινωνίας, Επικοινωνιακών Πρακτικών και Σχεδιασμού, Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Related Posts