Συναντήσεις Λαβρόφ με Παυλόπουλο και Τσίπρα

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Στηρίζουμε τη συνεργασία Ρωσίας, Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης για να τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της προσφώνησής του προς τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ. Η συνεργασία δείχνει ότι οι τρεις μεγάλες δυνάμεις είναι η εγγύηση για τον κόσμο, είπε ο ΠτΔ. Σε ότι αφορά το Κυπριακό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τη Ρωσία για τη στήριξη που παρέχει στην Κύπρο. «Δεν θα ανεχτούμε μειώσεις στην κυριαρχία και στρατό κατοχής στην Κύπρο», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών.

Τσίπρας σε Λαβρόφ: Να συνεχιστεί η στενή συνεργασία με τη Ρωσία
O κ. Λαβρόφ λίγο μετά τις 10.30 το πρωί και αφού ολοκληρώθηκε η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υποδέχθηκαν στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης. Τη βούληση να συνεχιστεί η πολύ στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Ρωσία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο Μέγαρο Μαξίμου. «Φέτος είχαμε ένα πολύ εποικοδομητικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η στενή συνεργασία, ιδίως στον τομέα των επενδύσεων, του τουρισμού και της οικονομικής συνεργασίας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Το πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας
Η πορεία των διμερών σχέσεων στους τομείς της πολιτικής συνεργασίας, της οικονομίας, της ενέργειας και των επενδύσεων, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή θα βρεθούν στο επίκεντρο της συναντήσεων που θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Ο κ. Κοτζιάς θα παρευρεθεί σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου θα διεξαχθεί το 4ο Ελληνο-Ρωσικό Κοινωνικό Φόρουμ (11.15 π.μ.) και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (11.45 π.μ.) για τα εγκαίνια της έκθεσης «Ερμιτάζ. Πύλη στην Ιστορία». Στη συνέχεια, στις 12.20 το μεσημέρι, ο κ. Κοτζιάς θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Λαβρόφ στο Υπουργείο Εξωτερικών, μετά το πέρας της οποίας (13.00 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής του Προγράμματος Διαβουλεύσεων των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας-Ρωσίας για την τριετία 2017-2019 και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Υπουργών προς τον Τύπο. Ο κ. Κοτζιάς θα παραστεί επίσης (15.30 μ.μ.) στην τελετή αναγόρευσης του κ. Λαβρόφ σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Επιμέλεια Νίκος Κυριαζής

2

Related Posts