Ήρθε το πρώτο ηλεκτρικό και τετρακίνητο μοντέλο της Mini

Η εμπειρία οδήγησης Mini αποκτά μία άκρως ενδιαφέρουσα, βιώσιμη διάσταση. Το Cooper S E Countryman ALL 4 είναι το πρώτο μοντέλο της βρετανικής (γερμανικής ιδιοκτησίας πλέον) μάρκας στο οποίο ένα plug in hybrid σύστημα κίνησης προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική μετακίνηση με μηδενικούς ρύπους, σε συνδυασμό με σπορ ευελιξία και υψηλή προσαρμοστικότητα.
Ένας 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας και ένας σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας συνεργάζονται για την αποδοτική παραγωγή κινητικής ενέργειας. Μαζί, παράγουν συνολική ισχύ 224 ίππων. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η μέση κατανάλωση των 2,1 λτ/100 χλμ και οι εκπομπές CO2 49 γρ/χλμ (κύκλος δοκιμών Ε.Ε. για plug – in hybrid μοντέλα). Επομένως, το Cooper S E Countryman ALL 4 είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για κατοίκους πόλεων που θέλουν να απολαμβάνουν τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης σε καθημερινές μετακινήσεις όπως σπίτι-δουλειά-σπίτι, αλλά και τις εκδρομές του Σαββατοκύριακου χωρίς περιορισμούς. Το Cooper S E Countryman ALL 4 συνδυάζει την πολυμορφικότητα εσωτερικού της νέας γενιάς του μοντέλου με τη βιωσιμότητα της τεχνολογίας του BMWGroup eDrive και ένα ηλεκτρικό σύστημα AWD. Οι εμπρός τροχοί κινούνται από τον κινητήρα καύσης και οι πίσω από τον ηλεκτροκινητήρα.

2
Το ηλεκτρικό τετρακίνητο Countryman μπορεί να λειτουργεί μόνο με ηλεκτροκίνηση και σε διαδρομές εκτός πόλης, με τελική ταχύτητα 125 χλμ/ώρα και αυτονομία έως 40 χλμ. Αντλώντας ισχύ από δύο κινητήριες μονάδες, προσφέρει ευχάριστη οδήγηση ακόμα και σε μη ασφάλτινες διαδρομές. Η plug – in hybrid φιλοσοφία ταιριάζει άριστα στο ηλεκτρικό Mini επειδή προσφέρει μετάδοση σε όλους τους τροχούς (AWD) και μπορεί να λειτουργεί ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα σε αστικές περιοχές, αλλά και πιο μακρινές διαδρομές. Αυτό είναι κάτι μοναδικό στην κατηγορία. Το Cooper S E Countryman ALL 4 συνδυάζει ευχάριστη, αποδοτική οδήγηση με ευέλικτη φιλοσοφία χώρου και όλες τις υπόλοιπες καινοτομίες της νέας έκδοσης του premium compact μοντέλου. Η δυναμική σχεδίαση και η βέλτιστη αξιοποίηση χώρου, είναι το ίδιο εντυπωσιακές όσο η οδηγική άνεση και το ποιοτικό premium περιβάλλον. Το Cooper S E Countryman ALL 4 διατίθεται με Mini Driving Modes στο βασικό εξοπλισμό του. Ανεξαρτήτως του προγράμματος λειτουργίας που έχει επιλεγεί μέσω του διακόπτη eDrive, το σετάρισμα του αυτοκινήτου μπορεί να προσαρμοστεί σε ένα σπορ ή αποδοτικό στυλ οδήγησης, ανάλογα με τις προτιμήσεις.

Επιμέλεια Γιάννης Τσεντούρος

Related Posts