Νέο στολίδι της θάλασσας κατέφτασε στο Ληξούρι

Ο ανταγωνισμός τις περισσότερες φορές, σε όλα τα επίπεδα, είναι καλό για τον πελάτη και στη δική μας περίπτωση αυτό φάνηκε και σήμερα με το νέο πλοίο της Κοινοπραξίας το «Άγιος Γεράσιμος ΙΙ» να κάνει την εμφάνισή στο λιμάνι του Ληξουρίου.
Αν και το περιμέναμε την επόμενη εβδομάδα το πλοίο μπήκε σήμερα στο λιμάνι και έδεσε, προκειμένου στο άμεσο προσεχές μέλλον να μπει σε γραμμή εξυπηρέτησης των επιβατών της Κεφαλονιάς και όχι μόνο. Από την Κοινοπραξία δεν έχουν ακόμη κατασταλάξει σε ποια γραμμή θα δρομολογηθεί, αφού ναι μεν η αρχική σκέψη ήταν να μπει στην γραμμή Πεσσάδα-Ζάκυνθος, ωστόσο μετά από επικοινωνία που είχαμε με άνθρωπο της Κοινοπραξίας μας είπε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μπει και στην γραμμή Ληξούρι-Αργοστόλι. «Το πλοίο έχει άδεια κατηγορίας Γ που σημαίνει ότι μπορεί να πιάνει και σε λιμάνια εκτός Κεφαλονιάς. Η αρχική μας σκέψη ήταν για την Πεσσάδα, ωστόσο αυτό θα επανεξεταστεί και ίσως χρησιμοποιηθεί και στην τοπική μας γραμμή. Ανάλογα με τη ζήτηση θα κάνει και την διαδρομή που θα επιλέξουμε. Το πλοίο θα δρομολογηθεί σύντομα και σίγουρα αυτό θα γίνει πριν από το Πάσχα», μας είπε το στέλεχος της Κοινοπραξίας.
Το γνωστό στους παλαιότερους ως «Καρολίν» εξυπηρετούσε την δεκαετία του 1990 τις γραμμές στα Δωδεκάνησα με έδρα την Κάλυμνο. Στη συνέχεια πήγε στον Λίβανο και από πέρσι επέστρεψε στην Ελλάδα και αγοράστηκε από την Κοινοπραξία. Υπέστη μετασκευή, έγινε πιο ευέλικτο, οι μηχανές του άλλαξαν, διαθέτει ελικοδρόμιο και πρωτόκολλο 320 ατόμων, που το κάνει πολύ ανταγωνιστικό κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο όταν η ζήτηση από τους επιβάτες είναι πάρα πολύ μεγάλη. Διαθέτει επίσης έξι καμπίνες με δική τους τουαλέτα η κάθε μία. Στην παρθενική εμφάνιση στο Ληξούρι πολύ κάτοικοι ανέβηκαν και το είδαν, ωστόσο η γιορτή του ερχομού του θα γίνει στα εγκαίνιά του σε μερικές ημέρες. Πρόκειται για ένα ακόμη στολίδι, το οποίο αναμένεται να ομορφύνει σύντομα τα ταξίδια μας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts