Βρέθηκαν 11 κιλά ακατέργαστη κάνναβη σε παραλία στην Ιθάκη

Τουρίστες που έκαναν βόλτα με σκάφος εντόπισαν το «συσκευασμένο» πακέτο. Ένα πακέτο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη εντόπισαν δύο τουρίστες που έκαναν βόλτα με το σκάφος τους στην Ιθάκη.
Όπως είπαν στην Λιμενική Αρχή του Φισκάρδου της Κεφαλονιάς, όπου παρέδωσαν το πακέτο, το εντόπισαν στην παραλία Αφάλες της βόρειας Ιθάκης. Το πακέτο, που ήταν περιτυλιγμένο με νάυλον συσκευασία, περιείχε πιθανόν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους έντεκα κιλών και τριακοσίων γραμμαρίων, όπως ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο. Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Φισκάρδου, ενώ πρόκειται να διεξαχθούν έρευνες για εντοπισμό τυχόν περαιτέρω ποσοτήτων.

Η επίσημη ανακοίνωση από το Λιμενικό
Απογευματινές ώρες της Τετάρτης, προσήλθαν στη Λιμενική Αρχή Φισκάρδου δύο αλλοδαποί και παρέδωσαν μία ύποπτη συσκευασία, η οποία ήταν περιτυλιγμένη με νάυλον συσκευασία και την οποία εντόπισαν και περισυνέλεξαν κατά τη διάρκεια περιηγητικού πλου τους με το Α/Ψ ”EMILY BEL” στην παραλία ”ΑΦΑΛΕΣ” Ιθάκης. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι, η ανωτέρω συσκευασία, η οποία ήταν εμποτισμένη με θαλασσινό νερό, περιείχε πιθανόν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους έντεκα κιλών και τριακοσίων γραμμαρίων (11,300 kgr). Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Φισκάρδου, ενώ πρόκειται να διεξαχθούν έρευνες για εντοπισμό τυχόν περαιτέρω ποσοτήτων.

Επιμέλεια Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts