Εκτός «γαλάζιου» ψηφοδελτίου ο Χαράλαμπος Λυκούδης;

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιµάζει πυρετωδώς την παρουσία του στη ∆ΕΘ, την οποία η Πειραιώς φιλοδοξεί να καταστήσει σηµείο αναφοράς για την επιστροφή της Ν.∆. στην εξουσία, στο «γαλάζιο» στρατηγείο εντείνονται οι ζυµώσεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των επόµενων εθνικών εκλογών.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, το µεγάλο ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε το προηγούµενο διάστηµα από τους παλαιοτέρους, αλλά και αρκετά πρωτοεµφανιζόµενα στελέχη αναφορικά µε την ένταξή τους στις εκλογικές λίστες του κόµµατος όχι µόνο παραµένει ζωντανό, αλλά και αυξάνεται συνεχώς µε γεωµετρική πρόοδο. Έτσι διαµορφώνεται ένα άκρως ενδιαφέρον «µωσαϊκό» πιθανών υποψήφιων βουλευτών, δεδοµένης και της εξαγγελίας Μητσοτάκη για τη συγκρότηση των πιο νεανικών ψηφοδελτίων στην ιστορία του κόµµατος και της διαδικασίας επιλογής που «τρέχει» ήδη µέσω του Μητρώου Στελεχών. Ως εκ τούτου, πλέον, η προσοχή εστιάζεται στις… παρθενικές παρουσίες στη µάχη της κάλπης. Αναφορικά με την Κεφαλονιά το ρεπορτάζ αναφέρει πιθανούς υποψηφίους, χωρίς μέσα σε αυτή τη λίστα να βρίσκονται τα ονόματα του δύο φορές πρώτου σε εκλογικές αναμετρήσεις, Χαράλαμπου Λυκούδη και του επίσης πρώτου σε σταυρούς το 2012, Παύλου Παπαδάτου.
Οι δύο αυτοί πρώην υποψήφιοι βουλευτές συγκέντρωναν μέχρι και χθες τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν μέσα στην τριάδα του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου στο Νομό Κεφαλληνίας-Ιθάκης, είτε ένας από τους δύο είτε και οι δύο μαζί. Αντί αυτών στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο πρώην Αντιδήμαρχος Ραφήνας, Γιώργος Κοκκόλης και ακριβώς απο κάτω ο «ιθύνων νους», όπως έχει χαρακτηριστεί, Νότης Μαρκάτος. Την πεντάδα συμπληρώνουν ο επίσης νεαρός πολιτικός επιστήμονας, Γεράσιμος Ιλινόιου Τσουρούφλης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Βαγγέλης Λουκέρης και η μοναδική γυναίκα, Μαρία Ξυτάκη. Δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί να ευσταθεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και τι σκοπούς εξυπηρετεί αυτή την ώρα, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προκαλέσει τριγμούς και κραδασμούς στην τοπική Νέα Δημοκρατία, ιδιαίτερα μετά την τελευταία ανακοίνωση της ΝΟΔΕ, που έβαζε φρένο στις προσδοκίες όσων ήθελαν να βρίσκονται εντός του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου στο Νομό μας. Η υπόθεση εκλογές και ψηφοδέλτιο έχει πολύ ψωμί ακόμη, οπότε οπλιστείτε με υπομονή…

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος, Θανάσης Φουσκίδης

ψηφοδελτια

Related Posts