Το τριήμερο της «γαλάζιας»… επέλασης στην Κεφαλονιά

Χρόνια είχαμε να ζήσουμε τέτοια ημέρα του Αγίου Γερασίμου, αλλά και του Σαββατοκύριακου που ακολούθησε. Οι πολιτικές ζυμώσεις ήταν πολλές, όπου τον κυρίαρχο λόγο είχαν οι «γαλάζιοι» εκπρόσωποι του νησιού μας.
Το σύνολο σχεδόν των πρώην πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια, καθώς και νέα πολιτικά αστέρια της παράταξης έκαναν την περατζάδα τους στην Κεφαλονιά από την περασμένη Πέμπτη το βράδυ μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής. Ο πρώην Υφυπουργός και Βουλευτής, Πέτρος Αλιβιζάτος, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, επισκέφτηκε τον Άγιο Γεράσιμο. Αυτή τη φορά όμως ήταν ιδιαίτερα διαχυτικός με όλους, ενώ από τις κουβέντες του καταλάβαινες ότι οι εθνικές εκλογές δεν είναι και τόσο μακριά, όπως μας τις παρουσιάζουν οι περισσότεροι. Για πρώτη φορά φέτος ο Παύλος Παπαδάτος παρέστη τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία την ημέρα του Αγίου, ενώ πέρασε για δεύτερη φορά και από το Ηγουμενείο για καφέ, μια και η πρώτη ήταν πολύ βαθιά πίσω στον χρόνο, τον Οκτώβριο του 2011. Την εμφάνισή τους έκαναν ο πρώην και ο νυν πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ο Βαγγέλης Λουκέρης και ο Αντώνης Κατσιγιάννης, ωστόσο καταγράφηκε μια μάλλον παγωμάρα στις σχέσεις τους, αφού δεν έπεσε στην αντίληψή μας να αντάλλαξαν έστω και μια κουβέντα.

Ο νέος της Άσσου και το πολιτικό ζευγάρι
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις του τριημέρου του πρώην Αντιδημάρχου Ραφήνας, ενός παιδιού με καταγωγή από την Άσσο, του Γιώργου Κοκκόλη, που εδώ και έναν χρόνο έχει γίνει σχεδόν μόνιμος κάτοικος Κεφαλονιάς. Παραβρέθηκε την παραμονή και στις 20 Οκτωβρίου στον Άγιο Γεράσιμο, έδωσε το παρόν στην γιορτή του Αγίου Αρτεμίου και στις εκδηλώσεις που ακολούθησαν της Διεύθυνσης της Αστυνομίας της Κεφαλονιάς, ενώ δεν παράλειψε να βρεθεί και στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμή του Σέρβου Πρέσβη και της αντιπροσωπείας από το Σάμπατς. Δυναμικό ήταν το παρόν και δύο πρώην πολιτευτών του νησιού μας, που είναι ζευγάρι και στη ζωή, του Σάββα Σαββαόγλου και της Σοφίας Λουκέρη. Βρέθηκαν στον Άγιο στις 20 Οκτωβρίου, ενώ δεν παράλλειψαν να κάνουν αρκετές δημόσιες εμφανίσεις σε πολλά μέρη της Κεφαλονιάς στο παραπάνω τριήμερο. Δεν πέρασε απαρατήρητη βέβαια και η παρουσία του μέλος της ΝΟΔΕ και πρώην υποψήφιας Βουλευτή του κόμματος, της Τζόγιας Γρουζή, που προσπάθησε όσο μπορούσε να… παλαντζάρει την κατάσταση στις εσωκομματικές διαφορές που φάνηκε ότι υπάρχουν στην τοπική Νέα Δημοκρατία.

Με τον αέρα του πρώτου ο Χαράλαμπος Λυκούδης
Δύο φορές κατάφερε να σπάσει τα… κοντέρ στην καταμέτρηση των ψήφων, βγήκε πρώτος στα νησιά μας, αλλά ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Λυκούδης, δεν τα κατάφερε να εκλεγεί λόγω Αφροδίτης Θεοπεφτάτου και λόγω τριβών μεταξύ στελεχών στην τοπική Νέα Δημοκρατία. Από όλες τις παραπάνω παρουσίες ήταν ίσως η πιο επαγγελματική με την καλή έννοια της λέξης, αφού κατά την τετραήμερη εδώ παραμονή του κατάφερε να δει και να συνομιλήσει με πολλούς ανθρώπους και όχι απαραίτητα με όλους όσους συμφωνούν πολιτικά μαζί του. Τόσο αυτός όσο πολύ περισσότερο ο Παύλος Παπαδάτος απέφυγαν να έρθουν σε επαφή στις εκδηλώσεις που βρέθηκαν μαζί. Ο κ. Λυκούδης παραβρέθηκε στον Άγιο και στην εορτή της Αστυνομίας της Κεφαλονιάς. Χαρακτηριστικό της παρουσίας του εδώ ήταν η εγκάρδια συνομιλία με την Αθηνά Αυγουστάτου, αλλά και η πολιτισμένη συνομιλία με τον Νίκο Σκλαβούνο, ένα ορκισμένο εχθρό της οικογένειας Λυκούδη. Ενδιαφέρθηκε για πολλά από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον τόπο και ήθελε όσο τίποτε άλλο να παραβρεθεί την Κυριακή στην αναμέτρηση του Παλληξουριακού με τον Πανηλειακό, ωστόσο ένα μικρό προσωπικό πρόβλημα τον ανάγκασε να φύγει νωρίτερα και έτσι δεν τα κατάφερε να βρεθεί στο γήπεδο του Ληξουρίου. Γενικά ήταν ένα γεμάτο γαλάζιο Παρασκευοσαββατοκύριακο, που όμοιό του έχουμε να δούμε αρκετά χρόνια. Το τι βγήκε για όλους τους παραπάνω που έκαναν τις επαφές τους θα φανεί σύντομα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

 

Related Posts