Ειρήνη Τζάκη: «Αισιοδοξία για νίκη, αλλά και ευθύνες για την επόμενη ημέρα»

Τα νέα πρόσωπα είναι το σήμα κατατεθέν του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πνοή» που θα λάβει μέρος στις εκλογές του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον Σταύρο Σπαθή. Ένα από τα νέα αυτά πρόσωπα είναι και η Ειρήνη Τζάκη.
Η Ειρήνη Τζάκη μπορεί να γεννήθηκε στην Αθήνα, όμως είναι θρέμμα της Κεφαλονιάς, αφού σε πολύ μικρή ηλικία επέστρεψε στο νησί μας. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και έχει το δίπλωμα του Λογιστή. Ωστόσο, αποφάσισε να ακολουθήσει καριέρα Ασφαλιστικού Συμβούλου έχοντας γραφείο στο Αργοστόλι όπου συντονίζει και διεκπαιρεώνει τέτοιου είδους υποθέσεις. Στην κα Τζάκη κάναμε τρεις ερωτήσεις αναφορικά με την εμπλοκή της στις εκλογές του Επιμελητηρίου.

-Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το Επιμελητήριο;
«Βλέποντας και εγώ αυτήν την απαξίωση που γνωρίζει στις μέρες μας το Επιμελητήριο δεν μπορούσα να μένω αμέτοχη. Το Επιμελητήριο είναι θεσμός, ο,τι πιο χρήσιμο θα μπορούσε να έχει στο πλάι του ο κάθε επαγγελματίας. Πιστεύω ότι μέσα από την εμπειρία μου θα μπορούσα να συμβάλω στην αναβάθμιση του θεσμού αυτού».

-Ποιος ήταν ο λόγος που σε έκανε να επιλέξεις τον συνδυασμό του Σταύρου Σπαθή;
«Η επιλογή μου ήταν συνειδητή να συμμετέχω στον συνδυασμό του Σταύρου Σπαθή. Με υπευθυνότητα και με ένα εύρος ικανοτήτων στο τομέα των επιχειρήσεων ο κ. Σπαθής είναι ο άνθρωπος που μπορεί να αναλάβει μια θέση σαν αυτή. Τον διακρίνει η ικανότητά του να ενδυναμώνει σε συνεργατικό πνεύμα κάθε ανθρώπινο δυναμικό συμφιλιώνοντας ενδεχόμενες αντιπαραθέσεις και ανεπιθύμητες συγκρούσεις. Η εμπειρία του έχει δείξει ότι μπορεί δίκαια να μετέχει στην πρόοδο και την εξέλιξη για καθετί που αναλαμβάνει».

-Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα επιδιώξεις να γίνει στο Επιμελητήριο σε περίπτωση που εκλεγεί ο συνδυασμός και εσύ φυσικά;
«Στην περίπτωση που εκλεγεί ο συνδυασμός μας βασικός και πρωτεύων στόχος όλων μας είναι να ενδυναμώσουμε το ρόλο του Επιμελητηρίου σε έναν αξιόπιστο φορέα ενημέρωσης των μελών του. Τα χαρακτηριστικά που θα έχει η ενημέρωση θα είναι έγκυρη, έγκαιρη, συστηματική και δίνοντας έμφαση στις ανάγκες-ιδιαιτερότητες κάθε κλάδου. Ας γνωρίσουμε τι μπορεί να προσφέρει και το Επιμελητήριο προς τους επαγγελματίες που μέχρι πρότινος το γνώριζαν σαν μια οικονομική επιβάρυνση προς τα μέλη του χωρίς αντίκρισμα. Όλο αυτό σ’ έμενα προσωπικά, αλλά σε όλο τον συνδυασμό, αυξάνει τις ευθύνες χωρίς όμως να μας στερεί την αισιοδοξία στο που μπορούμε να φτάσουμε».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

DSC08800

 

Related Posts