Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια

O Δήμος Κεφαλονιάς συμμετέχοντας στο Ελληνικό διαδημοτικό δίκτυο υγιών πόλεων σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους Δημότες με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Δήμο Κεφαλονιάς, το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017, ώρα 6.00μ.μ. στην Αίθουσα “Αντίοχου Ευαγγελάτου”, Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου “Ο Κέφαλος”. Η εκδήλωση υλοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Κεφαλονιάς, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών & των Εμβολίων που διοργανώνουν: το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Στόχος της Εκστρατείας Ενημέρωσης είναι να γίνει κατανοητό και ξεκάθαρο από όλους τους Δημότες:
Πώς μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουν αντιβιοτικό και πότε όχι,
Ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση,
Πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό.
Το θέμα θα αναπτύξει η κ. Ευθυμία Γιαννιτσιώτη, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α’, Δ’ Παθολογική Κλινική Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» και θα συμμετάσχει η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ.Ζαφειράτου Σοφία, Παθολόγος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Από τον Δήμο Κεφαλονιάς

Related Posts