Διονύσης Περδίκης: «Η επαγγελματική καταξίωση και οι… απευθείας αναθέσεις»

Ένα από τα νέα στελέχη του ανανεωμένου ψηφοδελτίου της «Νέας Πνοής» με επικεφαλής τον Σταύρο Σπαθή είναι ο επαγγελματίας από το Ληξούρι, Διονύσης Περδίκης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Εμπορικού, Βιοτεχνικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Πάλλης.
Ο Διονύσης Περδίκης γεννήθηκε στο Ληξούρι, δεν έφυγε ποτέ από την πατρίδα του και ξέρει περισσότερο από τον καθένα πως αστράφτει και πως βροντά στην Παλλική, μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια μοιάζει κυριολεκτικά ρημαγμένη από την εγκατάλειψη τόσο της κεντρικής κυβέρνησης ότι και του Δήμου Κεφαλονιάς. Ο κ. Περδίκης έχει τελειώσει την ιστορική Β.Ε.Σ και σπούδασε οικονομικά και τουρισμό. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 1987 στο εμπόριο τον τουρισμό και την ναυτιλία. Υπήρξε πολύ παλιά ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Ληξουρίου και τώρα είναι πρόεδρος του Εμπορικού Βιοτεχνικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Πάλλης. Τον συναντήσαμε στο Ληξούρι και μας μίλησε για τις επερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου.

-Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το Επιμελητήριο;
«Ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με το Επιμελητήριο είναι:
1ον Τον θεωρώ ένα πολύ σημαντικό θεσμό για το νησί μας και την ανάπτυξη του! Σε ένα νησί που η οικονομική κρίση έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της, σ’ ένα τόπο που η ανικανότητα, η ιδιοτέλεια και οι πολιτικές σκοπιμότητες της πολιτικής του ηγεσίας το έχουν καταντήσει ουραγό στην περιφέρειά μας, το Επιμελητήριο πρέπει να βγει μπροστά να προβάλει, να διεκδικήσει και να βοηθήσει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου να τον πάνε μπροστά!
2ον Ως πρόεδρος του Εμπορικού Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Πάλλης, οφείλω να αναδείξω μέσα από την δύναμη του Επιμελητηρίου τα προβλήματα των συναδέλφων που δεν μπορούν να λυθούν στα όρια ενός συλλόγου (φορολογικά, ασφαλιστικά, τραπεζικό σύστημα, επιδοτήσεις, κ.α)».

-Ποιος ήταν ο λόγος που σε έκανε να επιλέξεις τον συνδυασμό του Σταύρου Σπαθή;
«Ο λόγος που επέλεξα τον συνδυασμό του Σταύρου Σπαθή είναι γιατί στο πρόσωπο του είδα την αγωνία για το μέλλον αυτού του τόπου, που έχουμε όλοι οι επαγγελματίες. Είναι ένας συνάδελφος που έχει καταξιωθεί επαγγελματικά μέσα και έξω από την Κεφαλονιά με την εργατικότητά του και το επαγγελματικό του ήθος! Έχει δώσει αγώνες στο Επιμελητήριο ενάντια στην χειραγώγηση και την ιδιοτέλεια… Είδα στην ομάδα του επαγγελματίες που έχουν καταθέσει την ζωή τους όλη στον αγώνα της επιβίωσης, που έχουν ρισκάρει πολλά και έχουν στερηθεί άλλα τόσα, προκειμένου να είναι σωστοί! Και βέβαια δεν είδα “επαγγελματίες” ή διαχειριστές, που να περιμένουν το μηνιαίο δελτίο απευθείας αναθέσεων του Δήμου για να βιοποριστούν… ούτε εξαρτώμενους από κόμματα ή παρατάξεις… Αυτός βέβαια ήταν και ένας από τους “όρους” μου! Ήμουν υπέρμαχος της σύνθεσης, καθώς θεωρούσα ότι στον αγώνα των επαγγελματιών δεν περισσεύει κανείς και το κοινό μας μέλλον είναι δουλειά δική μας, χωρίς χρώματα κόμματα και διαχειριστές… Έτσι χαιρέτησα και την συμπόρευση του Σταύρου Σπαθή με τον Αντρέα Παντελιό, έναν άριστο γνώστη του Επιμελητηρίου που με την βοήθεια του ελπίζω να πάμε την Κεφαλονιά μπροστά».

-Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα επιδιώξεις να γίνει στο Επιμελητήριο σε περίπτωση που εκλεγεί ο συνδυασμός και εσύ φυσικά;
«Το πρώτο πράγμα που θέλω είναι ένα Επιμελητήριο ζωντανό, δίπλα στον επαγγελματία, που με σύγχρονη ματιά και εξωστρέφεια να αναδείξει τα πλεονεκτήματα του νησιού μας και να βοηθήσει την ανάπτυξη της Κεφαλονιάς. Έχουμε την όρεξη, έχουμε τους ανθρώπους και θέλουμε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων. Πιστεύω ότι η σύγκριση είναι συντριπτικά υπέρ μας, καθώς η ποιότητα του συνδυασμού μας είναι κορυφαία, εκπροσωπεί όλη την Κεφαλονιά και την Ιθάκη και το δίδυμο Σπαθής-Παντελιός είναι η ελπίδα μας».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

2

Related Posts