Ελένη Λουκέρη: «Σκιώδεις συνεργασίες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι»

Το ψηφοδέλτιο της «Νέας Πνοής» με επικεφαλής τον Σταύρο Σπαθή έχει κρατήσει τον κορμό του, με το οποίο είχε λάβει μέρος στις εκλογές του 2011, ωστόσο έχει εντάξει σε αυτό και νέους επαγγελματίες με όρεξη για δουλειά, όπως την Ελένη Λουκέρη από το Ληξούρι.
Η Ελένη Λουκέρη έχει γεννηθεί στο Ληξούρι και το… εγκατέλειψε μόνο όταν πήγε στην Πάτρα για σπουδές το 2000 στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Πατρών, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε να εργάζεται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, περιοδικά και τηλεοπτικά δίκτυα της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια coaching και έχει και πιστοποιήσεις στο κομμάτι των ΗΥ και της τεχνολογίας. Το 2007 άνοιξε τη vodafone στο Ληξούρι, ενώ παράλληλα έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση στον κομμάτι του τουρισμού. Εξακολουθεί να κάνει επιλεγμένες εμφανίσεις ως μουσική επιμελήτρια, ενώ στο παρελθόν έχει κάνει διοργανώσεις συναυλιών στη Κεφαλονιά με Έλληνες, αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες για ιδιώτες και την ΚΕΔΗΚΕ. Στη συνάντηση που είχαμε μαζί της μας μίλησε για τις εκλογές του Επιμελητηρίου.

-Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το Επιμελητήριο;
«Έχοντας μια δεκαετή εμπειρία στο κομμάτι του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών μέσα από ποικίλες επαγγελματικές δραστηριότητες, γνωρίζω τα ουσιαστικά προβλήματα των επαγγελματιών που πασχίζουν καθημερινά να επιβιώσουν και θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να πάψουμε να μεμψιμοιρούμε και να πάρουμε την “τύχη μας” στα χέρια μας. Όταν μια στρατηγική έχει αποτύχει, όπως η10ετής θητεία του παρελθόντος για το ΕΒΕΚΙ οφείλεις να την αλλάζεις για να υπάρξει πρόοδος και η αλλαγή αυτή μπορεί να έρθει μόνο με νέα άτομα και φρέσκιες ιδέες».

-Ποιος ήταν ο λόγος που σε έκανε να επιλέξεις τον συνδυασμό του Σταύρου Σπαθή;
«Ουσιαστικότερος λόγος πέραν της εκτίμησης και του σεβασμού που έχω στο πρόσωπο του Επικεφαλής της “Νέας Πνοής”, είναι η επιλογή των προσώπων της ομάδας. Πρόκειται για νέους και δραστήριους επαγγελματίες που μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και το πάθος για αλλαγή, μένοντας μακριά απο σκιώδεις συνεργασίες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι».

-Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα επιδιώξεις να γίνει στο Επιμελητήριο σε περίπτωση που εκλεγεί ο συνδυασμός και εσύ φυσικά;
«Πρωταρχικός στόχος είναι η συνεργασία με Επιμελητήρια άλλων χωρών και η προώθηση του τουρισμού που είναι ένα ισχυρό όπλο της χώρας μας για την στήριξη της οικονομίας. Παράλληλα θα πρέπει να λειτουργήσουν υπηρεσίες για νομική και οικονομική στήριξη των επαγγελματιών, για τη ρύθμιση των δανείων τους, για ενημέρωση σε επενδυτικά προγράμματα στα οποία μπορούν να ενταχθούν αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες τους και τη προώθηση νέων συνεργασιών εντός και εκτός των νησιών μας».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

2

Related Posts