Βαγγέλης Ζαρκάδας: «Συστράτευση με τον Σπαθή για ένα νέο Επιμελητήριο»

Εξ Αγρινίου ορμώμενος, μεγάλωσε στο Ληξούρι όπου και ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οικογενειάρχης με δύο παιδιά που ζει τις καθημερινές αγωνίες των επαγγελματιών μέσα από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες με καφέ-μπαρ και ως Μελισσοκόμος.
Ο Βαγγέλης Ζαρκάδας στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Παλικής το 2017 εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο όπου και διατηρεί την θέση του αναπληρωτή γραμματέα. Παράλληλα διδάσκει μελισσοκομία στα σεμινάρια της γεωργικής σχολής στο Αργοστόλι, καθώς επίσης συνεργάζεται και με κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ανέγερση προκάτ κατοικιών. Συναντήσαμε τον Βαγγέλη Ζαρκάδα και μίλησε μαζί μας αναφορικά με τις εκλογές του Επιμελητηρίου.

-Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το Επιμελητήριο;
«Η κρίση των τελευταίων ετών έχει αφήσει απροστάτευτους τους επαγγελματίες και με ώθησε να λάβω μέρος στις εκλογές του ΕΒΕΚΙ. Γιατί είναι ένας θεσμός που θα έπρεπε να είναι ουσιαστικά κοντά στον επαγγελματία και τα τελευταία χρόνια έχει ατονίσει η σχέση των επαγγελματιών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης με το Επιμελητήριο».

-Ποιος ήταν ο λόγος που σε έκανε να επιλέξεις τον συνδυασμό του Σταύρου Σπαθή;
«Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του Σταύρου Σπαθή και η επιτυχημένη του επαγγελματική πορεία ως πρόεδρος της Κράνης ήταν οι βασικότεροι λόγοι που με έκαναν να επιλέξω το συνδυασμό. Η δε στάση του Σταύρου Σπαθή στην έως τώρα συνεργασία μας στην “Νέα Πνοή” νιώθω ότι δικαιώνει την επιλογή μου καθημερινά. Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας έχει όραμα για το νέο Επιμελητήριο και αποφάσισα να συστρατευτώ μαζί του».

-Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα επιδιώξεις να γίνει στο Επιμελητήριο σε περίπτωση που εκλεγεί ο συνδυασμός και εσύ φυσικά;
«Βασικός στόχος είναι η επανεκκίνηση του Επιμελητηρίου, το οποίο οι επαγγελματίες της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης τα τελευταία χρόνια αναρωτιούνται αν υπάρχει και γιατί το πληρώνουν και κατεπέκταση η στήριξη των επαγγελματιών μέσω προγραμμάτων και σεμιναρίων με απώτερο σκοπό την δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων. Ειδικότερα στην περιοχή που διαμένω και δραστηριοποιούμαι, το Ληξούρι, βλέπουμε κάθε μέρα λουκέτα, να μπαίνω σε μαγαζιά και άξιοι επαγγελματίες να αγωνίζονται να σταθούν στα πόδια τους. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους οφείλουμε με κάθε μέσο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να φέρουμε ουσιαστικές αλλαγές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

2

 

Related Posts