Το Μέγαρο «σταυρώνει» τα δικά του παιδιά, οι υπόλοιποι είναι απλά… γλάστρες

Οι εκλογές του Επιμελητηρίου πλησιάζουν και λογικό είναι ο κάθε υποψήφιος να κοιτάει τον συνδυασμό του πρώτα και ύστερα να προσπαθεί ο ίδιος να μαζέψει τις ψήφους εκείνες που θα τον οδηγήσουν στο τραπέζι του Διοικητικού Συμβουλίου.
Αυτό γίνεται από αρχαιοτάτων χρόνων, συνέχιζε να γίνεται μεταγενέστερα και θα γίνεται εσαεί όσο πραγματοποιούνται εκλογές στις Δημοκρατίες του κόσμου. Εδώ στην Κεφαλονιά, όμως, ο Αναπληρωτής του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου, Σάμης, Μελισσάνης, Δρογκαράτης, Τεχνικών Υπηρεσιών, Πλατείας, Ρομά, Πασών των Ρωσιών και απερχόμενος αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου έχει φέρει μια άλλη λογική και άλλον αέρα στις εκλογικές αναμετρήσεις. Για παράδειγμα, τόσο στις προηγούμενες εκλογές του Επιμελητηρίου όσο και στις Δημοτικές του 2014, που εμπλεκόταν ο ίδιος, εφάρμοσε την τακτική του… ντελιβερά. Βάλε δηλαδή κόσμο στο ψηφοδέλτιο, πρώτα για να είμαστε σίγουροι ότι θα ψηφίσουν τον συνδυασμό μας και δεύτερο και κυριότερο να μαζέψει ο ίδιος όσο περισσότερους σταυρούς μπορεί. Αξέχαστη θα μείνει η όψη του προσώπου του στις προηγούμενες εκλογές του Επιμελητηρίου όταν είχε υπολογίσει ο ίδιος να πάρει πάνω από 200 ψήφους με τους γνωστούς ντελιβεράδες υποψηφίους των 0, 1 και 2 σταυρών και τελικά έλαβε μόλις… 197. Μακράν δηλαδή πρώτος στον συνδυασμό του Θεόφιλου Μιχαλάτου, που τότε τον στήριζε και τον αγαπούσε υπερβολικά, όταν ο δεύτερος υποψήφιος μάζεψε με το ζόρι 105 σταυρούς.
Σε αυτές τις εκλογές οι ντελιβεράδες ψηφολέκτες είναι και πάλι στην ημερήσια διάταξη. Μόνο που αυτή τη φορά ο απερχόμενος αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν είναι ο ίδιος υποψήφιος, αλλά έχει βάλει τον «πουθενά» όπως έχει χαρακτηριστεί, Σπύρο Γασπαρινάτο, που μάζεψε με το ζόρι 14 σταυρούς στις προηγούμενες επιμελητηριακές εκλογές, αυτός ο «ογκόλιθος» του εμπορικού κόσμου της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Το αφεντικό λοιπόν, ο επικεφαλής ουσιαστικά του συνδυασμού του «ανύπαρκτου» Γασπαρινάτου, εφαρμόζει κατά γράμμα και σε κάθε του κίνηση αυτό που έχει μάθει να κάνει στις εκλογές, ντελίβερι ψήφων. Δηλαδή, δίνει εντολή να στηριχτούν ορισμένα άτομα του συνδυασμού, όπως ο Διονύσης Λιγνός (συνδυασμός Μιχαλάτου-Λυκούδη το 2011), Γεράσιμος Μαρκάτος ή Κοάλα (συνδυασμός Μιχαλάτου-Λυκούδη το 2011), Νίκος Μενάγιας (συνδυασμός Μιχαλάτου-Λυκούδη το 2011), Μάκης Κεκάτος (σύζυγος της Αντιδημάρχου Οικονομικών, Σοφίας Γαρμπή), Άντζελα Καλαφάτη (της οικογένειας πλέον), Τάσος Καλογηράτος (ο γνωστός λογιστής των σκουπιδιών και της καθαριότητας του Δήμου) και ο Σπύρος Λουκάκης (ο παρά λίγο επικεφαλής του συνδυασμού μέχρι την εμφάνιση Γασπαρινάτου). Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι παραπάνω θα διεκδικήσουν τις 6-7 έδρες που θα καταφέρει να κερδίσει στις εκλογές ο συνδυασμός Λυκούδη-Γασπαρινάτου. Όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι, πλην 2-3 εξαιρέσεων που το παλεύουν μόνοι τους μακριά από τα κέντρα εξουσίας, θα δουν το τραπέζι του Επιμελητηρίου με τα κυάλια. Από τους 144 λοιπόν υποψηφίους του Νέου Επιμελητηρίου οι περίπου 130 είναι απλοί… ντελιβεράδες ή αλλιώς γλάστρες στην γλώσσα της τηλεόρασης.
Υ.Γ. Α, ρε έρμοι υποψήφιοι, σας τάζουν εκλογή και θα τερματίσετε από 0 έως 5 σταυρούς ο καθένας…
Υ.Γ. 2 Α, ρε έρμε Γασπαρινάτε, αν ήταν στο χέρι του εντολέα σου, πολύ φοβάμαι ότι ούτε εσύ θα ήσουν στις πρώτες του επιλογές, όπως άλλωστε το ένιωσες στο πετσί σου με τους 14 ηρωικούς κατά τα άλλα ψήφους που πήρες το 2011 κατερχόμενος στις εκλογές με την παράταξη Μιχαλάτου-Λυκούδη.

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts