Εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση προγράμματος και υποψηφίων της «Νέας Πνοής»

Μπορεί να είναι υπερβολικό να πούμε ότι οι εκλογές του Επιμελητηρίου κερδίθηκαν από τον Σταύρο Σπαθή πριν πάμε στις κάλπες, αλλά η χθεσινή συγκέντρωση των υποψηφίων και αρκετών φίλων του συνδυασμού της «Νέας Πνοής» σου έδινε αυτή την εντύπωση.
Πάνω από 250 άτομα συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στον ΜΥΘΟ στα Τραυλιάτα προκειμένου να ακούσουν την πρώτη επίσημη ομιλία του υποψηφίου της «Νέας Πνοής» για την προεδρία του Επιμελητηρίου, Σταύρου Σπαθή, αλλά και το πρόγραμμα του συνδυασμού από τον Ανδρέα Παντελιό. Πέρα πέντε-έξι απουσιών υποψηφίων που ήταν εκτός Κεφαλονιάς όλοι οι υπόλοιποι ήταν εκεί και ανάμεσά του και φίλοι που στηρίζουν την ψήφο τους ή με τις ενέργειές τους τον συνδυασμό του Σταύρου Σπαθή. Το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από αισιόδοξο, ενώ αρκετοί εξέφρασαν ότι η νίκη της Νέας Πνοής δεν είναι μόνο σίγουρη, αλλά και μεγάλη στις εκλογές του Δεκεμβρίου. Ο Σταύρος Σπαθής στο καλωσόρισμά του ανέφερε: «Εδώ, απόψε το βράδυ επίσημα ξεκινάμε τον αγώνα μας για ένα Επιμελητήριο ανοικτό στον κάθε επαγγελματία, ένα Επιμελητήριο με ουσιαστικό λόγο στα κοινά, ένα Επιμελητήριο που θα στέλεται στο πλευρό του επαγγελματία, διότι όλοι όσοι είματε εδώ απόψε είμαστε επαγγελματίες, άνθρωποι της αγοράς, σκληρά εργαζόμενοι, με καλό όνομα στην αγορά και συνεισφορά στα τοπικά δρώμενα. Όλοι εσείς που απαρτίζετε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας έχετε επιλεγεί με κριτήρια την γνώση σας, την όρεξη και τη θέληση για δουλειά και βεβαίως το ήθος σας. Η ομάδα μας δεν έχει στεγανά, είναι και παραμένει ανοικτή σε κάθε καλοπροαίρετο επαγγελματία που επιθυμεί να συνδράμει στις προσπάθειές μας».

«Δεν είναι παραμάγαζο κανενός το Επιμελητήριο»
Στη συνέχεια του λόγου του ο κ. Σπαθής μίλησε για τις αλλαγές που θα γίνουν στο Επιμελητήριο την επόμενη ημέρα, ανέπτυξε σε μερικές γραμμές τις προτεραιότητες και δεν δίστασε να μιλήσει με σκληρά λόγια για όλα όσα συμβαίνουν σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Επιδίωξή μας δεν είναι απλώς να κερδίσουμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, αλλά αντίθετα, όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις συνθήκες στις επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους και εξωστρέφεια. Στόχος μας είναι μόνο ένα δυνατό Επιμελητήριο που θα εξυπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο, θα έχει φωνή και άποψη στις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον μας. Δεν θα είναι παραμάγαζο κανενός, ούτε υποτακτικό στις βουλές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για όλους εμάς εδώ δεν υπάρχουν ούτε κομματικές εξαρτήσεις ούτε δεσμεύσεις σε πρόσωπα και άλλου είδους κέντρα. Αφήνουμε πίσω το παρελθόν και προχωράμε μπροστά. Καλούμε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου να έρθουν κοντά μας και να μας στηρίξουν. Για εμάς δεν υπάρχουν αντίπαλοι, παρά μόνο συνάδελφοι επαγγελματίες που έχουν τις ίδιες ανάγκες, τις ίδιες αγωνίες με όλους όσους βρισκόμαστε απόψε εδώ. Ας αποδείξουμε σε όλους τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Πώς μια ομάδα ανθρώπων μπορεί να αλλάξει τον σημερινό κατήφορο σε όλα τα επίπεδα…». Ο Ανδρέας Παντελιός, πέρα από τον υπέροχο μπουφέ που είχε ετοιμάζει, ανέπτυξε τις δράσεις που μπορεί να κάνει το Επιμελητήριο για το καλό όλων των επαγγελματιών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts