Αθηνά Μεταξάτου: «Το Επιμελητήριο πρέπει να είναι σύμμαχός μας»

Είναι από τις νέες και πολλά υποσχόμενες επαγγελματίες του νησιού μας. Αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη το 1997 και η αγάπη της για το σχέδιο και το κόσμημα την οδήγησε στο ΙΕΚ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ MOCUME.
Η Αθηνά Μεταξάτου, κόρη του Παναγή και της Μαριάνας Μεταξάτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της το 2000 σε δυο ειδικότητες, τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος και τεχνικός παραγωγικού κοσμήματος. Την ίδια χρονιά πιστοποιήθηκε και από το Ελληνικό κράτος. Συνέχισε τις σπουδές της στο κόσμημα ως και το 2003 στη Σχολή Σύγχρονου Κοσμήματος ALCHIMIA στη Φλωρεντία στην Ιταλία. Παράλληλα φοίτησε στη σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας σε πρόγραμμα για επιλεγμένους καλλιτέχνες στα τμήματα: σχέδιο γυμνού και τσιγκογραφίας. Η αγάπη της για τη φύση και την Κεφαλονιά την έκανε να εγκατασταθεί στο Αργοστόλι και μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ να δημιουργήσει εδώ το εργαστήριο της το 2008. Έχει δημιουργήσει μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα καθώς και σειρές όπως: ελιά, λουλούδια, τρύγος, γούρια, την τουριστική σειρά “How I see Greece” κ.α. Ασχολείται με την χονδρική πώληση σε πολλά μέρη της Ελλάδας όπως Αθήνα, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Ρόδο, Κρήτη , Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, αλλά και με την λιανική πώληση στο εργαστήριο της. Το 2012 δημιούργησε μια επιτυχημένη επιχείρηση σε εταιρεια δικτυακού μάρκετινγκ αποκτώντας ένα δίκτυο 4000 ατόμων. Τα τελευταία 2 χρόνια ασχολείται και με την οικογενειακή επιχείρηση και συγκεκριμένα με την παραγωγή, εμφιάλωση και προώθηση του βιολογικού ελαιόλαδου «ΚΡΙΤΟΝΟΥ». Η Αθηνά Μεταξάτου μας μίλησε για τις εκλογές του Επιμελητηρίου, όπου θα είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του Σταύρου Σπαθή.

-Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το Επιμελητήριο;
«Αποφάσισα να ασχοληθώ τώρα με το Επιμελητήριο γιατί όσο χάρηκα πριν 9 χρόνια που γράφτηκα μέλος σε αυτό άλλο τόσο απογοητεύτηκα στην πορεία από την ανυπαρξία του. Πιστεύω πως στους δύσκολους καιρούς που ζούμε το Επιμελητήριο θα έπρεπε να είναι σύμμαχός μας. Η ομαδικότητα θα επιφέρει την πρόοδο στο νησί μας και όχι ο ατομικισμός. Το Επιμελητήριο θα πρέπει επιτέλους να γίνει ο συνδετικός μας κρίκος. Ας με λένε κάποιοι ρομαντική δεν με πειράζει, εγώ έχω όμως πολλά βιώματα και παραδείγματα πως “το μαζί” έχει τη δύναμη».

-Ποιος ήταν ο λόγος που σε έκανε να επιλέξεις τον συνδυασμό του Σταύρου Σπαθή;
«Όταν μου έγινε η πρόταση από τον Σταύρο Σπαθή αισθάνθηκα μεγάλη τιμή, μια και γνωρίζω το ήθος και το κύρος του στον επαγγελματικό μας κόσμο. Αυτό όμως που στην πραγματικότητα με έκανε να επιλέξω τον συνδυασμό του ήταν και είναι η υπόλοιπη ομάδα. Οι συνυποψήφιοί μου, που κάθε ένας στο χώρο του έχουν δείξει και αυτοί την αξία τους. Επαγγελματίες με γνώσεις και εμπειρίες μα πάνω από όλα άνθρωποι με κοινό γνώμονα την πρόοδο του τόπου μας».

-Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα επιδιώξεις να γίνει στο Επιμελητήριο σε περίπτωση που εκλεγεί ο συνδυασμός και εσύ φυσικά;
«Αυτό που προέχει για εμένα όπως και για την ομάδα, είναι να γίνει μια “επανεκκίνηση” του Επιμελητηρίου. Η αναδιάρθρωση του site και η πλήρης ενημέρωση των καταλόγων των μελών μας, π.χ. με τα email τους, είναι μια αρχή. Μια αρχή που θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε και τις υπόλοιπες δράσεις μας γιατί έχοντας μια συστηματική ενημέρωση προς τα μέλη μας θα αποφέρει σε αυτά την βεβαίωση ότι όντως άλλαξαν τα πράγματα και ήρθε “Νέα Πνοή”».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

DSC09284

Related Posts