Αποσύρονται οι τροπολογίες για την απεργία

Το απόγευμα της Δευτέρας, 04.12.2017, κατατέθηκε η τροπολογία για την απεργία. Μια τροπολογία που έφερνε… αλλαγές στον τρόπο προκήρυξής της αλλά και αντιδράσεις.
Συγκεκριμένα όριζε πως για να προκηρύξει απεργία ένα πρωτοβάθμιο σωματείο (σ.σ. επιχειρησιακό), θα έπρεπε στην συνέλευση που θα αποφασιστεί, να συμμετέχει το 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Πράγμα που σημαίνει πως πλέον τα Διοικητικά Συμβούλια δεν θα μπορούσαν πλέον να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, εκτός και αν το προβλέπει το καταστατικό. Όλα αυτά όμως, μέχρι αργά το βράδυ! Κι αυτό διότι σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα πάρθηκε η απόφαση για απόρυρση των επίμαχβ τροπολογιών!

Τι… παίρνουν πίσω για την απεργία
Αποσύρονται σήμερα από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, οι τροπολογίες του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με:
– Το ποσοστό της απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων.
– Την αποζημίωση για εργατικά ατυχήματα με ευθύνη του εργοδότη.
– Τον προγραμματισμό και την παροχή εργασίας του προσωπικού των ΚΤΕΛ.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι τροπολογίες θα κατατεθούν εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, μετά από νομοτεχνικές βελτιώσεις και θετικές τροποποιήσεις στις προβλέψεις τους. Με την εκ νέου κατάθεση των τροπολογιών, θα δοθεί ο χρόνος για ευχερέστερη συζήτηση του περιεχομένου τους στο Κοινοβούλιο, ώστε να μην υπάρχουν προσχηματικές ενστάσεις επί της διαδικασίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Επιμέλεια Νίκος Κυριαζής

Related Posts