Γεράσιμος Πολλάκης: «Νέα αρχή από τον αγώνα με τον Τσικλητήρα»

Ο Γεράσιμος Πολλάκης είναι από τις πιο παλιές ποδοσφαιρικές καραβάνες του νησιού μας, αν και νεαρός ακόμη σε ηλικία. Ο ποδοσφαιριστής του Παλληξουριακού μίλησε για την ήττα της ομάδας του στη Ζάκυνθο, αλλά και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Ο Παλληξουριακός ηττήθηκε στη Ζάκυνθο την Κυριακή με 2-0, μην μπορώντας να βγάλει από πάνω του το… κόμπλεξ των εκτός έδρας αναμετρήσεων. «Για μας το παιχνίδι με την Ζάκυνθο αποτελούσε μονόδρομο, ήμασταν αναγκασμένοι για να μείνουμε κοντά στην ζώνη και να φύγουμε με κάτι από εκεί. Ήταν κάτι που δυστυχώς δεν το καταφέραμε. Ενώ ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι δεν μας βγήκε το παιχνίδι, ίσως μας επηρέασε και η κρισιμότητά του», είπε ο Μάκης Πολλάκης και συνέχισε: «Παίζαμε με έναν αντίπαλο που και αυτός καιγόταν για βαθμούς, αλλά ήταν στα μέτρα μας. Το πρόβλημα δεν ήταν ο αντίπαλος, όμως, ήμασταν εμείς που δεν παρουσιαστήκαμε συγκεντρωμένοι. Ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων και χωρίς καθαρό μυαλό γι’ αυτό και χάσαμε το ματς. Ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε την κακή μας μέρα και τις αδράνειές μας και ήταν ουσιαστικός εκεί που έπρεπε χωρίς να δείξει κάτι το ιδιαίτερο μέσα στο παιχνίδι πέρα από 2-3 καλές μονάδες που είχε και έκαναν τη διαφορά. Μετά μας έδωσε μέτρα και έκανε διαχείριση του προβαδίσματος, αλλά ακόμα και τότε δεν φανήκαμε απειλητικοί, όταν είχαμε την υπεροχή».

Μεγάλες οι ευθύνες μας, αλλά μεγάλη και η απειρία μας
Ο 26χρονος επιθετικός δεν μάσησε τα λόγια του και είπε τα πράγματα όπως ήταν ρίχνοντας τις ευθύνες στον εαυτό του και τους συμπαίκτες του για το γεγονός ότι δεν έφυγαν από το γειτονικό νησί με κάτι θετικό στις αποσκευές τους. «Ήταν το χειρότερο παιχνίδι μας ως τώρα και ανασταλτικά και δημιουργικά και το στενάχωρο για εμάς είναι ότι χάσαμε σε μια έδρα που θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι. Δεν γίνεται με πιο δυνατούς αντιπάλους να είμαστε πιο καλοί και με ομάδες στα μέτρα μας να υστερούμε. Σίγουρα η απειρία παίζει ρόλο, καθώς πολλά παιδιά δεν έχουν παραστάσεις να διαχειριστούν κάτι αντίστοιχο και την πίεση του εκτός έδρας παιχνιδιού γι’ αυτό και όλα τα θετικά αποτελέσματα τα έχουμε πάρει στην έδρα μας. Αλλά αν θέλουμε να ελπίζουμε σε παραμονή θα πρέπει να αποβάλουμε την νοοτροπία αυτή και την πίεση και να το αλλάξουμε αυτό. Όλα είναι μέσα στο μυαλό μας, δεν έχουμε να ζηλέψουμε πολλά από τους αντιπάλους και τα μπάτζετ τους, απλά επειδή είναι σχετικά μικρό πρωτάθλημα το φετινό και πέφτουν πολλές ομάδες κάθε βαθμός είναι χρυσάφι. Δεν μας παίρνει πλέον για λάθη και σπατάλες, καθώς τα περιθώρια στενεύουν».

Μπορούμε να γυρίσουμε την κατάσταση αρχίζοντας από την Πύλο
Ο επιθετικός του Παλληξουριακού, όπως και η υπόλοιπη ομάδα κοιτάνε πλέον μπροστά, αφού η επόμενη αναμέτρηση είναι και πάλι εκτός έδρας, αυτή τη φορά με τον Τσικλητήρα Πύλου. Ο Μάκης Πολλάκης μας είπε: «Για εμάς όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί και έχουμε δείξει πως μπορούμε να βλέπουμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια. Οι διαφορές είναι μικρές. Έχουμε στοιχεία όπως η θέληση και το πάθος μας και αυτά μας συνοδεύουν σε όλα τα ματς. Προσπαθούμε να παίζουμε ποδόσφαιρο και αυτό το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό. Σίγουρα δεν έχουμε φτάσει ταβάνι και θεωρώ πως ακόμα έχουμε πολλά να βγάλουμε. Είμαι αισιόδοξος για την συνέχεια, είναι ένα πρωτάθλημα που όλοι είμαστε κοντά και όλοι μπορούν να χάσουν από όλους. Το βλέπετε στα αποτέλεσμα αυτό. Δεν μας δικαιολογώ, αλλά τυγχάνει κάποια στιγμή να μην σου πάει ένα ματς όπως το θες και ατομικά και ομαδικά να μην είσαι καλός όσο και αν προσπαθείς. Πλέον, κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε. Επόμενος αντίπαλος η Πύλος, ίσως ήρθε η ώρα να πάρουμε ουσία και βαθμούς μαζί σε ένα εκτός έδρας ματς».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts