Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι κάτοικοι της Ανωγής για τον δρόμο σε Κουρουπάτα και Κουλουμάκι

Με πρωτοβουλία του πολιτιστικού Συλλόγου ΚΑΜΙΝΑΡΑΤΩΝ και συγκεκριμένα, μετά τηλεφωνικής επικοινωνίας και πρόσκλησης παρέδρων και προέδρων Συλλόγων Ανωγής, συναντηθήκαμε σήμερα στα γραφεία του συλλόγου.
Θέμα συνάντησης η απαράδεκτη και επικίνδυνη, κατάσταση του επαρχιακού δρόμου προς Ανωγή στο ύψος των Κουρουπάτων και Κουλουμάκι. Συζήτηση για το πρακτέο με δεδομένη την αδιαφορία της Περιφέρειας και του Δήμου, που ξεπέρασε τα όρια της πρόκλησης προς τα χωριά μας. Ως πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου ΑΕΤΟΣ ανέλυσα την κατάσταση και το πρόβλημα στους παρευρισκόμενους παρέδρους, εκπρόσωπους συλλόγων και πολίτες. «ΑΡΚΕΤΑ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ». Έναν χρόνο πηγαίναμε από τα κατσάβραχα ή μέσω ΧΑΥΔΑΤΩΝ στα χωριά μας, γιατί ενώ ξεκίνησαν τον δρόμο στα Κουρουπάτα τον παράτησαν… ΚΟΜΜΕΝΟ! Έναν χρόνο παρατημένο, να μην περνάμε. Δύο χρόνια τώρα άφτιαχτος και δεν ακούνε και δεν βλέπουνε τίποτα. Τρία χρόνια δοκιμασία για 50 μέτρα δρόμο. Η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν χαθεί στα στεγανά των ζεστών γραφείων του Αργοστολίου χωρίς να συμμερίζονται τα παραλυμένα χωριά μας. Αδιαφορώντας για βασικά προβλήματα Ασφάλειας. Έχουν γίνει πολλές παραστάσεις και το αποτέλεσμα; ΤΙΠΟΤΑ! Εξ αυτών αποφασίσαμε:
1) Θα σταλεί η απόφαση μας στον κύριο Αντιπεριφερειάρχη και κύριο Δήμαρχο, γνωστοποιώντας τους πως δεν δίνουμε κανένα περιθώριο και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία σε αυτό το στραπατσάρισμα της αξιοπρέπειας και υπομονής μας που μέχρι σήμερα επιχειρείται.
2) Θα μεταβούμε στο Αργοστόλι για συνάντηση με τον κύριο Αντιπεριφερειάρχη και κύριο Δήμαρχο, ελπίζοντας πως δεν θα μας εξαναγκάσουν για κλιμάκωση δράσεων που δεν θέλουμε. Και που θα είναι νόμιμες πάντα. Όμως πρωτόγνωρες στον τόπο μας.
3) Ζητάμε Αμέσως να επιστρωθεί το οδόστρωμα αντί της Γελοιότητας, στάχτης στα μάτια, και την κατασπατάληση του Δημόσιου χρήματος με τα πρόσθετα υλικά (3α και κιμιλιά) που όπως τα ρίχνουν έτσι και φεύγουν αμέσως.
Το παρόν δίδεται στον τύπο υπενθυμίζοντας στους κατοίκους των χωριών μας να είναι έτοιμοι για διεκδίκηση του δίκιου μας.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου ΚΑΜΙΝΑΡΑΤΩΝ ΑΕΤΟΣ
Διονύσιος Ν. Σταθάτος

Related Posts