Η «Κράνη» φέρνει στο Αργοστόλι τον Δημήτρη Μπάση για την «Λευκή Νύχτα»

Μια πολύ μεγάλη συμφωνία έκλεισε ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου Η ΚΡΑΝΗ και ο πρόεδρός του, Ιάκωβος Νιφοράτος, αφού στις 27 Δεκεμβρίου θα έρθει για συναυλία ο Δημήτρης Μπάσης «στολίζοντας» έτσι φέτος την «Λευκή Νύχτα».
Ποιος σας είπε ότι η αλλαγή ηγεσίας στην Κράνη δεν θα συνέχιζε την παράδοση της Λευκής Νύχτας στο Αργοστόλι; Όχι μόνο την συνεχίζει, αλλά την πηγαίνει και ένα βήμα παραπέρα, μια και φέτος στις 27 Δεκεμβρίου θα εμφανιστεί στο Αργοστόλι ο λαϊκός τραγουδιστής, Δημήτρης Μπάσης, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Νιφοράτου «θα… αναγκάσουμε τους 40ρηδες και τους 50ρηδες να βγουν από το σπίτι τους για να απολαύσουν μια μαγική βραδιά με τον Δημήτρη Μπάση και να κάνουν και τις αγορές τους ενισχύοντας τα καταστήματα της πόλης μας». Αυτό ήταν το ένα από τα τρία μεγάλα θέματα που συζητήθηκαν απόψε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, που ήταν ανοικτό σε όλους τους επαγγελματίες του Αργοστολίου, ωστόσο ελάχιστοι ήταν εκείνοι που έδωσαν το παρόν. Ο κ. Νιφοράτος τόνισε ότι ο ερχομός του Μπάση στην Κεφαλονιά θα δώσει άλλη ώθηση στον κόσμο να βγει από το σπίτι του και να περιπλανηθεί στους εμπορικούς δρόμους ακούγοντας έναν αγαπημένο τραγουδιστή του. Φυσικά απέδωσε τα εύσημα στην προηγούμενη διοίκηση, η οποία για τρία συνεχόμενα χρόνια διοργάνωνε την «Λευκή Νύχτα» με απόλυτη επιτυχία, αλλά με πιο νεανικά συγκροτήματα. «Στόχος μας είναι να βγει ο κόσμος όλων των ηλικιών έξω και να απολαύσει αυτή την συναυλία κάνοντας ταυτόχρονα και τις αγορές του. Φέτος πήγαμε ένα βήμα παραπέρα και ελπίζουμε να πετύχει αυτό το εγχείρημα παρά το μεγάλο κόστος, μεγαλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Νιφοράτος.

Συνεργασία με το ΤΕΙ, Προγράμματα και Σεμινάρια
Το δεύτερο μεγάλο θέμα που συζητήθηκε ήταν ο κατά μία άποψη απολογισμός της παρούσας διοίκησης από τον περασμένο Ιούνιο που ανάλαβε και οι προσεχείς ενέργειές της στο άμεσο μέλλον. Η εξασφάλιση ενός χώρου για στέγαση ήταν μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο δόθηκε λύση, αφού μετά από ενέργειες του προέδρου βρέθηκε οίκημα που θα φιλοξενήσει τον Σύλλογο προς το παρόν, μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο. Η συμμετοχή της ΚΡΑΝΗΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοτιοδυτικής Ελλάδας (παρουσία εκεί του Ιάκωβου Νιφοράτου ως Α αντιπροέδρου) είναι για τον Σύλλογο μεγάλη επιτυχία, αφού στην Ομοσπονδία αυτή, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ελλάδα συμμετέχουν 80 και πλέον Εμπορικοί Σύλλογοι από Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Νησιά Ιονίου. Πολύ σημαντικό κομμάτι στα πεπραγμένα της παρούσας διοίκησης ήταν η συμφωνία που έγινε με το ΤΕΙ Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας. Το ΤΕΙ θα αναλάβει για λογαριασμό της ΚΡΑΝΗΣ να κάνει έρευνα στην αγορά του Αργοστολίου (31 ερωτήσεις) προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα και οι απόψεις των επαγγελματιών. Αναφορικά με την έρευνα ο κ. Νιφοράτος είοε ότι αυτή θα ξεκινήσει μετά τις εκλογές του Επιμελητηρίου. Το ΤΕΙ επίσης δημιούργησε και την ιστοσελίδα του Συλλόγου ekrani.gr που θα είναι διαθέσιμη σε λίγες ημέρες. Μέσα από αυτή θα ενημερώνονται οι επαγγελματίες για όλα τα πράγματα που αφορούν τις επιχειρήσεις τους. Το θέμα με τα προγράμματα έθιξε ο κ. Νιφοράτος δίνοντας έμφαση στο ERASMUS (ανταλλαγή αντιπροσωπείας επαγγελματιών με άλλο Σύλλογο της Ευρώπης), αλλά και στα Μορφωτικά Σεμινάρια για επαγγελματίες.

Το… μπέρδεμα με το Χριστουγεννιάτικο χωριό και ο χορός στις 23 Δεκεμβρίου
Ο Ιάκωβος Νιφοράτος ρωτήθηκε από τους παρευρισκόμενους για το φετινό Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία, στο οποίο δεν συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά η ΚΡΑΝΗ. Έγινε μια σειρά παρεξηγήσεων και λάθος κινήσεις που έφεραν τον Σύλλογό μας εκτός χωριού τουλάχιστον οργανωτικά, είπε ο κ. Νιφοράτος και συνέχισε: «Από τις αρχές του φθινοπώρου είχα μιλήσει με τον Άγγελο Κωνσταντάκη για το χωριό, αλλά διαπίστωσα ένα… μούδιασμα τόσο από τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ όσο και από τον Αντιδήμαρχο Αργοστολίου, Διονύση Λυκούδη με τον οποίο δεν κατάφερα να συναντηθώ λόγω του φόρτου εργασίας του. Έπειτα υπήρξε και ένα ξαφνικό ενδιαφέρον από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο και ένα μπέρδεμα από την πλευρά του. Προσπάθησα με πρόταση που κατέθεσα να συνεργαστούμε, ωστόσο ο πρόεδρός του δεν αποδέχθηκε και ζήτησε ο Εμποροεπαγγελματικός να διοργανώσει από μόνος του το χωριό μαζί με την ΚΕΔΗΚΕ φέτος και του χρόνου να το κάνει η ΚΡΑΝΗ. Συμφώνησα και αποχώρησα. Εμείς ως ΚΡΑΝΗ δεν δεχόμαστε υπαγορεύσεις και συμβουλές από κανέναν. Δεν θέλουμε προστάτες στα μαγαζιά μας. Δεν δεχόμαστε κηδεμονία. Η ΚΡΑΝΗ μένει μακριά από αυτά τα περίεργα που συμβαίνουν τελευταία. Εμείς θέλουμε την αυτοτέλεια του Συλλόγου». Τέλος, ο κ. Νιφοράτος προχώρησε και σε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ΚΡΑΝΗ. Φέτος θα διοργανώσει χορό για τα μέλη της και όχι μόνο στις 23 Δεκεμβρίου, με πολύ φαγητό και μουσική στο Στατέρι και κάλεσε όλους τους επαγγελματίες να δώσουν το παρόν σε κάτι που διοργανώνει για πρώτη φορά ο Σύλλογος.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

1 2 3 4 5 6

Related Posts