Κώστας Πρέντζας: «Δίκαιος και χρήσιμος για τους επαγγελματίες ο Σπαθής»

Άφησε την Αθήνα το 2007 και εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά του στον τόπο καταγωγής της μητέρας του. Πρωτοποριακός σε πολλά πράγματα, με την ιδιότητα του Ηλεκτρολόγου-Μηχανικού, ωστόσο πολλές από τις ιδέες του βρίσκουν προσχώματα.
Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Πρέντζα, που απαρνήθηκε πριν από δέκα χρόνια την πρωτεύουσα αναζητώντας στην Κεφαλονιά, όχι μόνο καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά και την… ησυχία του να εργαστεί στον τομέα που αγαπάει πάρα πολύ, Άριστος γνώστης των φωτοβολταϊκών συστημάτων, έχει βάλει το χέρι του σχεδόν παντού στο νησί μας αναφορικά με αυτόν τον τρόπο εξοικονόμησης ενέργειας. Μετά το πέρασμά του από την ΚΡΑΝΗ αποφάσισε να ασχοληθεί με το Επιμελητήριο και να στηρίξει τον συνδυασμό της «Νέας Πνοής» του Σταύρου Σπαθή. Το γιατί μας το αναφέρει παρακάτω.

-Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το Επιμελητήριο;
«Ήδη με τον Εμπορικό Σύλλογο της ΚΡΑΝΗΣ ασχολήθηκα με τα κοινά και παραδέχομαι ότι μου άρεσε αυτή η επαφή με τον κόσμο, η συνεργασία με τους επαγγελματίες και η επιδίωξη κοινών στόχων, το ότι ως υπεύθυνος του Εμπορικού Συλλόγου για το Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Αργοστόλι δημιουργήσαμε και στήσαμε κάτι νέο-όμορφο και πετυχημένο και το ότι εγώ συμμετείχα σε αυτό ήταν μεγάλη χαρά. Θεωρώ έκλεισε ο κύκλος μου στον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο αποτελεί έναν νέο προσωπικό στόχο, όπου εφόσον διαθέτουμε πληθώρα ικανών στελεχών, μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα για το επιχειρείν της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης».

-Ποιος ήταν ο λόγος που σε έκανε να επιλέξεις τον συνδυασμό του Σταύρου Σπαθή;
«Δεν θα μπορούσα να επιλέξω κάτι άλλο. Γνωρίζω τον Σταύρο πολύ καλά και ιδίως την τελευταία τετραετία στην ΚΡΑΝΗ, γνωρίζουν όλοι ότι ήμουν ο άνθρωπός του αναφορικά με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε. Μπορώ λοιπόν να κρίνω ότι ως ηγέτης διαθέτει τα χαρακτηριστικά εκείνα που μπορούν να τον κάνουν πετυχημένο Πρόεδρο και συνάμα δίκαιο και χρήσιμο στο κοινωνικό σύνολο».

-Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα επιδιώξεις να γίνει στο Επιμελητήριο σε περίπτωση που εκλεγεί ο συνδυασμός και εσύ φυσικά;
«Θέλω να κάνω γνωστό ότι, για όλους μας στο συνδυασμό “Νέα Πνοή” δεν είναι αυτοσκοπός η εκλογή μας στο Δ.Σ., αλλά η νίκη του συνδυασμού μας ώστε υπό την προεδρία του Σταύρου Σπαθή να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και έχουμε ανακοινώσει μέσω του προγράμματός μας. Άλλωστε, ο καθένας μας έχει συγκεκριμένο ρόλο να διαδραματίσει και ικανότητες στον τομέα του. Υπό αυτό το πρίσμα είμαστε όλοι απαραίτητοι. Προσωπικά, τρία ζητήματα έχω θέσει ιεραρχικά πρώτα για να γίνουν. Η πιστοποίηση του Επιμελητηρίου με ISO 9001 ώστε να οργανωθούμε βάση Ευρωπαϊκών standards, η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στη δημιουργία θερμοκοιτίδας (incubator) στην Κεφαλονιά ώστε να βοηθηθούν νεοφυείς επιχειρήσεις να υλοποιήσουν νέες ιδέες τόσο στον πρωτογενή όσο και στον τουριστικό τομέα (έχουμε ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια σε αυτό) και τέλος τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου και των μελών του στο πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες”, στο οποίο είμαι Επιθεωρητής, διότι εκτιμώ ότι αυτό θα βοηθήσει την Κεφαλονιά να κερδίσει πόντους ως τουριστικός προορισμός ταυτόχρονα με τα προφανή περιβαλλοντικά οφέλη που συνεπάγονται».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts