Η κωμωδία «ΠΛΟΥΤΟΣ» στο Δημοτικό Θέατρο

Την πιο ωραία και διδακτική κωμωδία του Αριστοφάνη, «Πλούτος» προσαρμοσμένη για τα παιδιά των Σχολείων παρουσιάζει η ΕΞΟΔΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ σε μετάφραση Νίκου Παροίκου, στο Αργοστόλι στις 25 & 26 Ιανουαρίου 2018 (Δημοτικό θέατρο « Ο Κέφαλος»).
Η υπόθεση του έργου:
Ένας φτωχός πατέρας, ο Χρεμύλος, πάει στο Μαντείο των Δελφών για να ρωτήσει τον θεό Απόλλωνα, πώς θα μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ζωής και τι παιδεία πρέπει να δώσει στο γιό του. Ο θεός τον συμβουλεύει να βγει από το ναό και τον πρώτο που θα συναντήσει στον δρόμο να τον πάρει στο σπίτι του. Ο Χρεμύλος έκπληκτος διαπιστώνει ότι ο πρώτος που συναντάει είναι ένας κουρελιάρης τυφλός. Είναι ο θεός Πλούτος που ο Δίας τύφλωσε γιατί βοηθούσε τους φτωχούς, καλούς και δίκαιους. Ο Χρεμύλος του υπόσχεται ότι θα τον πάει στον Ασκληπιό και ότι εκεί θα βρει το φως του. Ενώ ετοιμάζονται, εμφανίζεται ένα απαίσιο σκιάχτρο, η Φτώχεια. Τους προειδοποιεί ότι αυτό που πάνε να κάνουν θα είναι η καταστροφή των ανθρώπων. Γιατί, τους λέει, αν ο Πλούτος ξαναβρεί το φως του και μοιράζει χρήματα παντού, τότε ποιός θα δουλεύει; Όμως ο Χρεμύλος δεν την ακούει, την διώχνει και στη συνέχεια οδηγεί τον Πλούτο στον Ασκληπιό, όπου ξαναβρίσκει το φως του. Tο έργο παρουσιάζεται σε παραγωγή και σκηνοθεσία Ηλέκτρας Παροίκου, σκηνικά-κοστούμια –μάσκες Άννας Περντρώ, μουσική Χρήστου Λεοντή. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Σπύρος Ξένος, Μάνος Βαζαίος, Μάνος Τσίζεκ, Ηλέκτρα Παροίκου και ο χορός των φτωχών.
Την παράσταση αυτή μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά στη Κεφαλονιά (Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος») στις 25 & 26 Ιανουαρίου 2018, κατόπιν συνεννοήσεως.
Παραστάσεις: 9π.μ. 10.30 π.μ. διάρκεια: 1.15΄ Τιμή εισιτηρίου: 5 Ευρώ Κρατήσεις: Τηλ. 210/9235453 (πρωί 9.30 -12.30) τηλ. ανάγκης 6944761133. Κρατήσεις και στο e-mail: exodos5@otenet.gr

Related Posts