Μέχρι 20 Γενάρη η δήλωση κυψελών διαχείμασης

Λίγες ακόμα ημέρες περιθώριο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου έχουν οι μελισσοκόμοι για να υποβάλλουν αίτηση-δήλωση κυψελών διαχείμασης στις κατά τόπους ΔΑΟΚ, προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν στις δράσεις «Αντικατάσταση κυψελών» και «οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας».
Υπογραμμίζεται ότι της υποχρέωσης αυτής εξαιρούνται οι μελισσοκόμοι που έχουν θεωρήσει το μελισσοκομικό τους βιβλιάριο μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2017. Στην περίπτωση αυτή το θεωρημένο μελισσοκομικό βιβλιάριο επέχει θέση δήλωσης κυψελών διαχείμασης. Δικαιούχοι για τη δράση αντικατάσταση κυψελών είναι όσοι:
– έχουν τουλάχιστον 20 μελίσσια
– έχουν θεωρημένο μελισσοκομικό βιβλιάριο
– έχουν κάνει δήλωση κυψελών διαχείμασης

Δικαιούχοι της δράσης για τη μετακίνηση των μελισσιών είναι:
Α) Οι επαγγελματίες οι οποίοι:
-Έχουν υποβάλει δήλωση διαχείμασης έως 20 Ιανουαρίου 2018 ή έχουν θεωρήσει το μελισσοκομικό τους βιβλιάριο κατά το διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2017.
-Διαθέτουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ως επαγγελματίες αγρότες.
-Κατέχουν τουλάχιστον 110 δηλωμένες κυψέλες διαχείμασης.
-Έχουν θεωρημένο σε ισχύ Μελισσοκομικό Βιβλιάριο.
-Έχουν ελάχιστη ακαθάριστη αξία συνολικής οικογενειακής γεωργικής παραγωγής 5.000 ευρώ.
Β) Οι Συνταξιούχοι του ΟΓΑ οι οποίοι:
-Κατέχουν τουλάχιστον 110 δηλωμένες κυψέλες διαχείμασης, έχουν θεωρημένο σε ισχύ μελισσοκομικό βιβλιάριο καθώς και βιβλιάριο ΟΓΑ σε ισχύ.

Απαραίτητα έγγραφα
Οι μελισσοκόμοι για τη δράση της αντικατάστασης κυψελών πρέπει να έχουν μαζί τους θεωρημένο μελισσοκομικό βιβλιάριο, αστυνομική ταυτότητα, αντίγραφο δήλωσης κυψελών διαχείμασης και βιβλιάριο τραπέζης. Τα πρωτότυπα παραστατικά αγοράς κυψελών μπορούν να εκδοθούν από 01/08/2017 έως 20/05/2018 και να εξοφληθούν με ηλεκτρονικό/τραπεζικό τρόπο μέχρι 31/07/2018. Για την δράση μετακίνησης πρέπει να έχουν επιπλέον, βεβαίωση εγγραφής στο ΜΑΕΕ, πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα, άδεια κυκλοφορίας του ΦΙΧ αυτοκινήτου τους και οι συνταξιούχοι ΟΓΑ φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας και της σελίδας θεώρησης του βιβλιάριου ΟΓΑ, που είναι σε ισχύ. Οι μετακινήσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν από την ημερομηνία υποβολής αίτησης μέχρι 30/06/2018.

Επιμέλεια Γιουρουκέλη Μαρία

Related Posts