Τα Διλινάτα νίκησαν την Εικοσιμία με 2-1 με άθλιο ποδοσφαιρικό θέαμα εκατέρωθεν

Σε ένα κακό παιχνίδι όπου κυριάρχησαν η δύναμη και αρκετά νεύρα, με σαφώς επηρρεασμένες τις ομάδες από την διακοπή των εορτών, τα Διλινάτα σήμερα το απόγευμα νίκησαν στις Κεραμειές την Εικοσιμία με 2-1 και ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Γιάννης Βουκελάτος, ο οποίος έδωσε την ασίστ για το πρώτο γκολ των Διλινάτων, ενώ πέτυχε το δεύτερο βάζοντας την ομάδα του με 2-0 μπροστά στο σκορ. Η Εικοσιμία δεν ξέφυγε ακόμη μια φορά από την μετριότητα, με τον προπονητή της να φωνάζει πολλές φορές στους παίκτες του, κατάφερε απλά να μειώσει το σκορ σε 2-1 στις καθυστερήσεις με εκτέλεση φάουλ του Πάνου Κορσιάνου, με την μπάλα να φαίνεται ότι δεν έχει περάσει την γραμμή του τέρματος. Η πρώτη μισή ώρα αγώνα πέρασε με τους 22 ποδοσφαιριστές να παίζουν πολύ κακό ποδόσφαιρο και την μπάλα συνεχώς στον αέρα, παρά τις φωνές τόσο από τον Θόδωρο Βουκελάτο όσο και από τον Δημήτρη Ζησιμάτο. Οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη υποψία φάσης με τη συμπλήρωση 30 λεπτών στο ματς. Ο Κούρτι έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και προ του επερχόμενου Αλέκου Πολλάτου, ο Δημήτρης Τζωρτζάτος με κεφαλιά παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ για την ομάδα του, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Καλαφάτη. Τρία λεπτά αργότερα η Εικοσιμία θα απειλήσει και πάλι, όταν μετά από κόρνερ του Α. Κορσιάνου από τα αριστερά, ο Στεφανάτος θα πιάσει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγα εκατοστά πάνω από τα δοκάρια των Διλινάτων. Στο 37 ο Βουκελάτος θα περάσει υπέροχη πάσα στον Διονύση Τζωρτζάτο, αυτός θα μπει στην περιοχή, θα πλασάρει, όμως ο Σέσα θα διώξει σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του η μπάλα θα περάσει από όλους, με τον Βουκελάτος ίσως να την ακουμπάει λίγο, θα φτάσει στον Νεστερένκο που με πλασέ από την μικρή περιοχή θα την στείλει στα δίχτυα της Εικοσιμίας κάνοντας το 0-1, αποτέλεσμα που δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Η γκολάρα και το… γκολ που μάλλον δεν μπήκε ποτέ
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε και πολύ η εικόνα του αγώνα, με την Εικοσιμία να έχει μια άκαρπη υπεροχή, αλλά τα Διλινάτα να κρατούν καλά στην άμυνά τους και σε κάποιες αντεπιθέσεις να είναι κυριολεκτικά… φαρμάκι. Στο 55 ο Βουκελάτος έκανε το γύρισμα από αριστερά, όμως η κεφαλιά του αμαρκάριστου Καλαφάτη πέρασε άουτ. Στο 62 ο Φωκάς δεν θα συννενοηθεί με τον Στεφανάτο, θα κλέψει την μπάλα ο Βουκελάτος, θα μπει στην περιοχή, όμως το σουτ του θα εξουδετερώσει σε κόρνερ ο Σέσα. Στο 70 η Εικοσιμία θα βρεθεί φάτσα με το γκολ. Ο Α. Κορσιάνος θα εκτελέσει το κόρνερ από τα δεξιά και η κεφαλιά του Μίμη Πολλάτου θα περάσει ελάχιστα πάνω από την εστία του Καλαφάτη. Ένα λεπτό αργότερα τα πάντα θα τελειώσουν για τους γηπεδούχους. Ο Κλειτογιάννης θα βγάλει μπροστινή μπαλιά, πάλι ο Στεφανάτος δεν θα καταφέρει να κόψει και ο Βουκελάτος, αφού περάσει και τον Σέσα θα σουτάρει σε κενή εστία κάνοντας το 0-2. Ένα λεπτό αργότερα ο επιθετικός των Διλινάτων θα σπαταλήσει μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Σέσα που είχε δει τον κίνδυνο θα βγει και με τα πόδια εκτός περιοχής θα αποτέψει το τετ-α-τετ και το πιθανό τρίτο γκολ. Στις καθυστερήσεις του ματς έγιναν όσα δεν είδαμε σε όλο το παιχνίδι. Ο Α. Κορσιάνος σε μια κατά μέτωπο επίθεση θα κοπεί με φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα θα φτάσει στον Π. Κορσιάνο, που με ένα διαγώνιο σουτ στο Γ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, ο διαιτητής είχε άλλη άποψη και επέμενε να εκτελεστεί το φάουλ. Η εκτέλεση θα γίνει από τον Π. Κορσιάνο, η μπάλα θα χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και θα σκάσει στο πόδι του τερματοφύλακα, με τον διαιτητή να δείχνει γκολ, τον βοηθό να μην συμφωνεί και τους παίκτες των Διλινάτων να διαμαρτύρονται. Τελικά αυτό το γκολ (;) θα μετρήσει και απλά η Εικοσιμία θα μειώσει σε 2-1.
ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ: (Δημήτρης Ζησιμάτος), Σέσα, Βασιλάκης (46 Πολλάτος Δημ.), Στεφανάτος, Φωκάς, Ζαμπαύτης (63 Μαρκαντωνάτος), Αποστολάτος, Κορσιάνος Α., Πολλάτος Α. (83 Κουμαριώτης), Χρηστάτος (79 Κορσιάνος Π.), Κούρτι, Καπλάνι.
ΔΙΛΙΝΑΤΑ: (Θόδωρος Βουκελάτος), Καλαφάτης, Καλαφάτης Λ. (73 Τζωρτζάτος Φ.), Κλειτογιάννης, Τζωρτζάτος Δημ. (87 Λάσκαρης), Αναλυτής, Νεστερένκο, Τζωρτζάτος Διον., Τζωρτζάτος Γ. (90 Λουκάτος), Ντετλάλα (89 Χριστόπουλος), Τζωρτζάτος Χ., Βουκελάτος.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts