Άλμα τετράδας έκαναν τα Φωκάτα νικώντας με 2-0 τη Σάμη στις Κεραμειές

Παίζοντας με πάθος και ψυχή για παραπάνω από μισή ώρα, λόγω αποβολής του Ντουκάι, αντέχοντας στην πίεση που άσκησε η Σάμη, τα Φωκάτα νίκησαν τους περσινούς κυπελλούχους με 2-0 και ουσιαστικά κλείδωσαν την είσοδό τους στην τετράδα των μπαράζ.
Η νίκη της περασμένης εβδομάδας επί της Προόδου είχε συνέχεια σήμερα για τα Φωκάτα, που φάνηκαν να ξεπερνούν την αγωνιστική κρίση των τριών αποτελεσμάτων χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Διονύση Γαρμπή παρουσιάστηκε αρκετά αλλαγμένη σε σχέση με την αγωνιστική της διάθεση και παρά το σχετικό σφυροκόπημα που δέχθηκε από τη Σάμη για μισή και πλέον ώρα, παίζοντας έξυπνα και με πάθος έφτασε σε αυτή τη μεγάλη νίκη που ανοίγει διάπλατη την πόρτα της εισόδου στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Από την άλλη, η Σάμη παρουσιάστηκε πάλι νωχελική, το πλήρωσε στο πρώτο ημίχρονο δεχόμενη το γκολ, βελτιώθηκε στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά είχε την ατυχία να πέσει σε έναν πολύ καλό σήμερα Δημήτρη Μαρκαντωνάτο. Ο τερματοφύλακας των Φωκάτων ήταν άψογος κάτω από τα δοκάρια του και για 90 λεπτά καθοδηγούσε τους συμπαίκτες του μέσα στο γήπεδο ως προπονητής. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλά πράγματα να μας δείξει, με τις δύο ομάδες να είναι σφιγμένες, να μην δημιουργούν πολλές φάσεις και να αρέσκονται στα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα στο χώρο του κέντρου, που απέφεραν νεύρα και αρκετές κίτρινες κάρτες, όλες δικαιολογημένες. Ενδεχομένως ο διαιτητής να χαρίστηκε σε 1-2 περιπτώσεις θέλοντας να κρατήσει όσο μπορούσε τις ισορροπίες στον αγώνα.

Αποζημιώθηκαν με το γκολ του Αλεξάτου τα Φωκάτα
Χρειάστηκε να συμπληρώσουμε σχεδόν ένα τέταρτο στο ματς για να καταγράψουμε την πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης, η οποία προήλθε από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Ο Νικολοβιένης, μετά από απόκρουση της άμυνά του, θα βγει τα δεξιά, θα κάνει κούρσα 20 μέτρων, θα μπει στην περιοχή των Φωκάτων από πλάγια δεξιά, θα αποφύγει με ωραία ντρίπλα τον Μαρκάτο, ωστόσο το σουτ του θα περάσει αρκετά έξω από την εστία του Μαρκαντωνάτου σπαταλώντας την καλύτερη στιγμή της Σάμης στο πρώτο 45λεπτο. Στην αμέσως επόμενη φάση οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Ο Σελενίτσα θα κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, βρίσκοντας τον τερματοφύλακα της Σάμης εκτός θέσης, αλλά η κεφαλιά του Αποστόλου σε σχεδόν κενό τέρμα θα περάσει ελάχιστα άουτ. Στο 18 μετά από πολλές κόντρες έξω από την περιοχή της Σάμης, η μπάλα θα φτάσει στον Αραβαντινό πλάγια αριστερά, αυτός θα κάνει το σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από την εστία του Καβαλλιεράτου. Φτάνουμε στο 31 όπου μια έξυπνη κάθετη του Σαλαπάτα θα βρει τον Αλεξάτο σε θέση βολής και αυτός δεν θα αστοχήσει πλασάροντας τον Καβαλλιεράτο στην έξοδό του δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Αυτή ουσιαστικά θα είναι και η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, που βρήκε τα Φωκάτα να προηγούνται με 1-0.

Η… αστοχία του Ντουκάι και το γκολ στις καθυστερήσεις
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με μια καλή φάση στο 58, την ώρα που η Σάμη ανέβαινε αγωνιστικά. Ο Τοζάι θα περάσει για τον Αραβαντινό μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του θα εξουδετερώσει με δεύτερη προσπάθεια ο Καβαλλιεράτος. Στο 60 ο Γιώργος Καβαλλιεράτος, μετά από σύγχυση στην περιοχή των Φωκάτων, θα κάνει το σουτ και λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή θα διώξει σε κόρνερ ο Αδηλίνης. Στην εκτέλεσή του ο Μαρκαντωνάτος θα κάνει μεγάλη απόκρουση στο Γ της εστίας σου, αφού ο Νικολοβιένης αιφνιδίασε του πάντες θέλοντας να σκοράρει κατευθείαν από την γωνία του γηπέδου. Στο 63 ο Νικολοβιένης θα κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, ο Νίκος Μωραΐτης θα πιάσει την κεφαλιά από κοντά, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό τα Φωκάτα θα μείνουν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντουκάι με δεύτερη κίτρινη και η Σάμη στη συνέχεια να πιέσει πολύ για την ισοφάριση. Στο 71 ο Νικολοβιένης θα εκτελέσει φάουλ από τα δεξιά, ο Νίκος Μωραΐτης θα πιάσει νέα κεφαλιά, όμως ο Μαρκαντωνάτος θα του πει όχι. Στο 82 η μπροστινή μπαλιά του Περιβολάρη θα βρει τον Μάστορα σε θέση βολής, όμως το σουτ του θα εξουδετερωθεί από τον Μαρκαντωνάτο που έπεσε στην γωνία του και μπλόκαρε σταθερά. Και ενώ η Σάμη πίεζε, στις καθυστερήσεις ήρθε και πάλι ο Αλεξάτος, μετά από τροφοδότηση του Τοζάι, μέσα από την περιοχή να κάνει το 2-0 και τα Φωκάτα να φτάσουν σε μια σπουδαία από βαθμολογικής άποψης νίκη.
ΦΩΚΑΤΑ: (Διονύσης Γαρμπής), Μαρκαντωνάτος, Αδηλίνης, Μαρκάτος, Ντουκάι, Αραβαντινός (69 Γκέκας), Βαγγελάτος, Αποστόλου (53 Παπαδάτος), Σαλαπάτας (53 Τοζάι), Αλεξάτος, Σελενίτσα, Τριανταφυλλίδης.
ΣΑΜΗ: (Κώστας Πίππος), Καβαλλιεράτος, Καβαλλιεράτος Γ. (61 Παπαθεοδωρόπουλος), Παπαδημάτος (84 Μιχαλάτος), Βιτωράτος, Μετάι (78 Μάστορας), Μωραΐτης Ν. Αμούργης, Νικολοβιέννης, Βλασσόπουλος, Περιβολάρης, Μωραΐτης Κ.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts