Με κέφι και πολύ… μπάλο ο Συλλόγος Απανταχού Δηλινάδων έκοψε την πίτα του

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2017 ανταμώσαμε συγχωριανοί & φίλοι στα γραφεία του Συλλόγου Απανταχού Δηλινάδων για να ανταλλάξουμε ευχές για τη νέα χρονιά, να κόψουμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα μας.
Άρωμα Δηλινάτων πλημμύρισε την Αριστογείτονος, τα εδέσματά μας, λαχταριστά, σπιτικές, παραδοσιακές συνταγές των γυναικών του συλλόγου μας, η ρομπόλα άφθονη στα ποτήρια μας – προσφορά των συγχωριανών μας κ.κ. Σπυράτου Γιάννη & Παυλάτου Λευτέρη (του Μήτσικα) ενώ ο Μπάλος & η Ρόιδο μας έβαλαν όλους στο «σωστό τέμπο», το αλλέγγρο κεφαλλονίτικο. Δεν έλειψαν βέβαια κι οι εκπλήξεις… ο κ. Τζωρτζάτος Διονύσης μας χάρισε με τη φυσαρμόνικά του όμορφες μελωδίες & μας ταξίδεψε με νοσταλγικές καντάδες στο νησί μας, ο κ. Σπυράτος Γιάννης μάς αφηγήθηκε ιστορίες του χωριού μας που λίγοι είχαν ακούσει… ο κ. Παυλάτος Μαρίνος μας έστειλε να δωρίσουμε για το καλό του χρόνου ένα υπέροχο ξυλόγλυπτο με την Κεφαλονιά μας που έχουμε πάντα χαραγμένη στην καρδιά & το νου. Ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί της πίτας μας, ο Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Δηλινάτων, κ. Κουνάδης Σπύρος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους ευημερία & υγεία για να μπορούμε να ανταμώνουμε & στο χωριό μας.
Ο πρόεδρός του συλλόγου μας κ. Φωτεινός Κουνάδης ευχήθηκε η νέα χρόνια να φέρει σε όλους επίτευξη προσωπικών στόχων & ευημερία στους συλλόγους του χωριού μας που αγωνίζονται, παρά τις δυσκολίες,για το καλύτερο όσον αφορά την παράδοση & τον τόπο μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς την πρόεδρο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, κ. Μαριολένη Νεοφύτου που μας τίμησε με την παρουσία της καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Αγγελετάκη Γεράσιμο & κα Χρύσα Κοκκόση, τον δημοτικό σύμβουλο Κεφαλονιάς κ. Τζωρτζάτο Γιώργο, την γραμματέα του Συλλόγου Απανταχού Δαμουλιανάδων κ. Γεωργία Ζαφειράτου, την υπεύθυνη νεολαίας του Συλλόγου του Πυργιού κ. Σταματία Καρλή. Επίσης, τους χορηγούς μας για την έκδοση του φετινού ημερολογίου του Συλλόγου μας,τους κ.κ. Καλαφάτη Δημήτρη, Καλαφάτη Στέφανο, Καππάτο Ορέστη, Κοσμάτο Σπύρο, Κουνάδη Φώτιο & Φιλιππάτο Ιωάννη, καθώς και για τις φωτογραφίες της έκδοσης την Ιωάννα Αντωνάτου, Ντίνα Καλαφάτη, τον Σπύρο Κουνάδη, την Κατερίνα Μπαλτσαβιά, την Ουρανία Ε . Μπαλτσαβιά & τον Γιώργο Σουπιωνά. Ιδιαίτερα, όμως , ευχαριστούμε όλους εσάς, που κάνατε την Κυριακή μας ακόμη πιο όμορφη & πλούσια με την παρουσία σας & όλα τα καλούδια που μας φέρατε. Να είμαστε καλά & του χρόνου! Καλή χρόνια σε όλους με Υγεία & Χαμόγελο!

Για το Δ.Σ. του συλλόγου Απανταχού Δηλινάδων
Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά

 

Related Posts