Βραβεύθηκε από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ο Γεράσιμος Λιγνός

Η γιορτή του Παραολυμπιακού Κινήματος πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία της Ελένης Αυλωνίτου (εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής).
Παρουσία επίσης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, της αναπληρώτριας τομεάρχη πολιτισμού και αθλητισμού της ΝΔ, Άννας Καραμανλή, της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά, του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, του εκπροσώπου από Το Ποτάμι, Βασίλη Χαρόπουλου, τιμήθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλιο στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2017, καθώς και οι προπονητές τους. Την εκδήλωση του ελληνικού Παραολυμπιακού αθλητισμού, τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως UNESCO και πρόεδρος του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η πρόεδρος του ΠΑΣΓ Η Καλλιπάτειρα, Κατερίνα Παναγοπούλου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρος Καπράλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, η υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Ντόρα Πάλλη, οι πρέσβεις της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Κορέας, της Βραζιλίας και εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Γαλλίας, μέλη της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, στελέχη πολιτικών κομμάτων και πλήθος φίλων του αθλητισμού.
O πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης δήλωσε: «Σήμερα βραβεύουμε τους κορυφαίους εκπροσώπους του Ελληνικού Παραολυμπιακού Κινήματος. Γιορτάζει η Ελλάδα για τις στιγμές δόξας που της χάρισαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ελληνικού Παραολυμπιακού Κινήματος. Και δεν ήταν λίγες αυτές μέσα στο 2017. Ευελπιστούμε για περισσότερες μέσα στα επόμενα χρόνια, με το βλέμμα πάντα στο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού του 2020, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Επιδίωξή μας είναι να ετοιμάσουμε μια ομάδα έτοιμη να διεκδικήσει και να φέρει στην Ελλάδα ακόμη περισσότερα μετάλλια σε σχέση με το παρελθόν. Στην προσπάθειά μας αυτή χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Πολιτείας, των φορέων του αθλητισμού αλλά και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, με πρώτο και σπουδαιότερο τον Μέγα Χορηγό μας, ΟΠΑΠ, για την πολύτιμη στήριξή στον Ελληνικό Παραολυμπιακό Αθλητισμό. Χωρίς τη στήριξή τους, θα βρισκόμασταν σε μειονεκτική θέση, ειδικά αυτές τις εποχές που η χώρα μας διανύει δύσκολες καταστάσεις στον οικονομικό τομέα. Τους θέλουμε δίπλα μας, ώστε να μη σβήσει το όνειρο μας για περαιτέρω ανάπτυξη του Παραολυμπιακού Αθλητισμού».
Οι αθλητές/ήτριες που τιμήθηκαν ήταν οι εξής:
ΣΤΙΒΟΣ: Μιχάλης Σείτης (προπονητής Γιώργος Παναγιωτόπουλος), Μανώλης Στεφανουδάκης (Ιπποκράτης Σκαντζάκης), Χρήστος Κουτούλιας (Θανάσης Σιούντρης), Μαρία Σταματουλά (Χρυσούλα Ορφανού), Ζωή Μαντούδη (Χρήστος Μητσιόπουλος), Ανθή Λιάγκου (Σταύρος Στραγάλης), Δημήτρης Ζησίδης (Νικόλαος Σόμπατζης), Ιωάννης Σεβδικαλής (Νεκτάριος Γιαλλουράκης). Βραβεύτηκαν επίσης οι ομοσπονδιακοί προπονητές Σπύρος Βασδέκης και Λένα Ανουσάκη.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (Τάσος Καλλιτσάρης), Χαράλαμπος Ταϊγανίδης (Τάσος Χατζηγεωργίου), Γεράσιμος Λιγνός (Αλεξάνδρα Μωραίτου), Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (Μιχάλης Νικόπουλος), Δημήτρης Καρυπίδης (Γεώργιος Τυλιγαδάς), Μαρία Τσάκωνα (Γιάννης Μαχίλης-ομοσπονδιακός προπονητής), Αντώνης Τσαπατάκης (Γιάννης Νάτσιος), Απόστολος Τσαούσης (Χαρίκλεια Αλεξίου), Ευθυμία Γκουλή (Νικόλαος Βέζος), Γιάννης Κωστάκης (Παναγιώτης Παϊπέτης-ομοσπονδιακός προπονητής), Κωνσταντίνος Καραούζας. Βραβεύτηκαν επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Αλεξάκης.
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ: Δημήτρης Μπακοχρήστος, Κώστας Δήμου. Βραβεύτηκε επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιωαννίδης.
ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Βασίλης Ντούνης. Βραβεύτηκε επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης.
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Ελένη Καλατζή/Αργυρώ Μηλάκη. Βραβεύτηκεεπίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης.
ΓΚΟΛΜΠΟΛ: Γρηγόρης Τάτσης, Αντώνης Καραμήτσος, Ιωάννης Σκουρμπούτης, Μιχάλης Αλεξίου, Αθανάσιος Χατζηπάντου, Χαράλαμπος Κορδάκης (εθνική ομάδα). Βραβεύτηκαν επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Αντώνης Ανάστος και βοηθός ομοσπονδιακού προπονητή Χριστόφορος Σιζόπουλος.
ΜΠΟΤΣΙΑ: Παναγιώτης-Προκόπιος Σουλάνης, Χρήστος Κυπριώτης, Αλέξανδρος Παπαδάκης (ομαδικό BC1/2). Γρηγόρης Πολυχρονίδης με Sports Assistant την Κατερίνα Πατρώνη (ατομικό BC3 – προπονητής Ανδρέας Κεραμιδάς). Βραβεύτηκε επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Τζίμας.
Ο Κεφαλλονίτης κολυμβητής, Γεράσιμος Λιγνός, ξεχώρισε για ακόμη μια φορά για τις επιτυχίες του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μεξικού και δίκαια κέρδισε ένα από τα βραβεία. Η προπονήτριά του, Αλεξία Μωραΐτου δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην γιορτή λόγω άλλων προγραμματισμένων υποχρεώσεων. Στόχος πλέον του Γεράσιμου είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αυγούστου, που θα γίνει στο Δουβλίνο και γι΄αυτό ήδη έχει ξεκινήσει προετοιμασία. Να του ευχηθούμε καλή επιτυχία και νέες διακρίσεις για την Ελλάδα και την Κεφαλονιά ειδικότερα.

Επιμέλεια Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts