«Άφησε για λίγο το… ματσακόνι και έσπευσε να βραβεύσει τον Βίκτωρα Ρέστη»

Από την μια μεριά δεν μπορεί κάποιος να αρνηθεί ότι η χθεσινή κοπή της πίτας στην Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, παρά τα όποια οργανωτικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, ήταν μια εντυπωσιακή βραδιά που τα είχε όλα.
Μητροπολίτες, Βουλευτές, Δήμαρχοι κτλ έδωσαν το παρόν σε μια εκδήλωση που χρόνια τώρα κατατάσσεται στις κορυφαίες αναφορικά με τους συμπατριώτες μας που δεν κατοικούν στο νησί μας. Χθες, για πρώτη φορά, τιμήθηκε, έστω όχι όπως έπρεπε ο μέγας ευεργέτης όχι μόνο της Αδελφότητας του Πειραιά, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας, ο Γαβριήλ Αθανασούλης. Ωστόσο, υπήρξε και μια ενότητα κατά την χθεσινή γιορτή, που μπορεί να φαίνεται ωραία και συγκινητική, ωστόσο ξένισε πολύ κόσμο, ακόμη και άτομα του Δ.Σ. της Αδελφότητας. Ο λόγος για την βράβευση του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος είχε προσφέρει ένα πλοίο του λίγο μετά τους σεισμούς του 2014 για να φιλοξενηθούν οι σεισμοπαθείς συμπατριώτες μας. Συγκινητική κίνηση και οφείλει ο Δήμος να τιμήσει αυτόν τον άνθρωπο, όπως και πολλούς άλλους που πρόσφεραν τότε και που ποτέ δεν τους έχουμε μάθει, αφού ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, αρνείται να τους… αποκαλύψει στους Κεφαλλονίτες, χωρίς να εξηγεί τον λόγο.
Χθες λοιπόν η Αδελφότητα αποφάσισε να βραβεύσει τον Βίκτορα Ρέστη και η παρουσιάστρια της εκδήλωσης κάλεσε στο βήμα την πρόεδρο, Μαριολένη Νεοφύτου για να παραδώσει την πλακέτα. Η κα Νεοφύτου, μάλλον κουρασμένη και ζαλισμένη φώναξε με τη σειρά της τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση να παραδώσει αυτός την πλακέτα στον κ. Ρέστη. Ο Δήμαρχός μας όμως ήταν μάλλον και αυτός κουρασμένος και ταλαιπωρημένος και είπε να φωνάξει τον αναπληρωτή του, Διονύση Λυκούδη, για να δώσει αυτός τελικά την πλακέτα στον κ. Ρέστη. Ευτυχώς, γιατί κάποιοι περίμεναν και τον αναπληρωτή να φωνάξει κάποιον άλλο για την απονομή, με τον κ. Ρέστη να περιμένει υπομονετικά για να πάρει την πλακέτα του. Ο αναπληρωτής όμως δεν έχασε την ευκαιρία και παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες είναι απασχολημένος με την αγορά και την επισκευή του νέου πλοίου της εταιρίας του Μυρτιδιώτισσα παρέδωσε τελικά αυτός την πλακέτα.
Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας δεν υπήρχε ομόφωνη απόφαση από το Δ.Σ. της Αδελφότητας για βράβευση του κ. Ρέστη και μάλιστα στην κοπή της πίτας. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Δήμαρχός μας πίεσε όσο μπορούσε την πρόεδρο του Δ.Σ. της Αδελφότητας για να γίνει αυτή η τελετή χθες. Κατά την μίνι αυτή τελετή τουλάχιστον δύο μέλη του Δ.Σ. αποχώρησαν από την αίθουσα, όπως είχαν αποχωρίσει τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας όσο και ο χορηγός της πίτας, και πολιτευτής του νησιού μας, Παύλος Παπαδάτος. Μάλιστα στις παρυφές της αίθουσας, λίγο πριν από την έξοδο, αρκετοί από τους θεατές έδειξαν τη δυσφορία τους προς το πρόσωπο που έδωσε τελικά την πλακέτα στον Βίκτωρα Ρέστη. «Άφησε για λίγο το ματσακόνι στο “Μυρτιδιώτισσα” και έτρεξε να βραβεύσει τον Ρέστη», σχολίασαν μερικοί από αυτούς, ενώ κάποιοι άλλοι, λίγο πιο πέρα ανέφεραν χαμηλόφωνα: «Κάνε Διονύση καμιά βράβευση τώρα που προλαβαίνεις γιατί μετά την ήττα σου στο Επιμελητήριο έρχεται και η ήττα σου στις Δημοτικές εκλογές και τέρμα μετά οι βραβεύσεις». Γενικά υπήρχε ένα αρνητικό κλίμα σε ότι αφορούσε τον κ. Ρέστη, ωστόσο ο άνθρωπος αυτός βοήθησε την Κεφαλονιά όταν αυτή είχε ανάγκη. Ίσως ο τρόπος που παρουσιάστηκε και τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν να δημιούργησαν αυτή την αρνητική εικόνα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

2 3

Related Posts