Το Επιμελητήριο της Αθήνας έδειξε ότι είναι στο πλευρό του Σταύρου Σπαθή

Την πιο καίρια και σημαντική συνάντηση από τότε που εκλέχθηκε πρόεδρος στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης είχε σήμερα το μεσημέρι ο Σταύρος Σπαθής, που έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.
Οι δύο πρόεδροι είχαν συζήτηση εφ όλης της ύλης για τα Νομικά Πρόσωπα που προΐστανται, με τον κ. Χατζηθεοδοσίου να προσφέρει χείρα βοηθείας στο… αδελφό Επιμελητήριο της Κεφαλονιάς, όπως το χαρακτήρισε. Ο επικεφαλής των επαγγελματιών της Αθήνας έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Σπαθή για την εκλογή του και μάλιστα δήλωσε εντυπωσιασμένος που κατάφερε να νικήσει ολόκληρο τον Δήμο Κεφαλονιάς, που είχε συνταχθεί με το ψηφοδέλτιο του Σπύρου Γασπαρινάτου. Οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν σε κάποια πλαίσια βοήθειας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων. Αναφορικά με Νομικά, Φοροτεχνικά και Κόκκινα Δάνεια, ο κ. Χατζηθεοδοσίου υποσχέθηκε στον κ. Σπαθή ότι θα συνδράμει το δικό μας Επιμελητήριο με τους καλύτερους επιστήμονες που διακρίνονται σε αυτούς τους τομείς, έτσι ώστε αυτοί να έρθουν στην Κεφαλονιά και να ενημερώσουν τους εδώ επαγγελματίες και μάλιστα δωρεάν, ευγενική χορηγία του Επιμελητηρίου Αθηνών. Μία ώρα περίπου κράτησε η συνάντηση των δύο προέδρων με τον κ. Χατζηθεοδοσίου να αφήνει το καλύτερο για το τέλος. Πρότεινε στον κ. Σπαθή να συμμετάσχει το Επιμελητήριο της Κεφαλονιάς-Ιθάκης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που στήνει το Επιμελητήριο της Αθήνας και θα αφορά την πώληση ή προώθηση προϊόντων μεταξύ των μελών των δύο Επιμελητηρίων στην αρχή και στη συνέχεια μεταξύ όλων των Επιμελητηρίων της Ελλάδας χωρίς να μεσολαβούν μεσάζοντες. Η υπηρεσία αυτή οργανώνεται και χρηματοδοτείται από την Αθήνα, ωστόσο στη συνέχεια θα γίνει εργαλείο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, όπου ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναμένεται να είναι αντιπρόεδρος, μετά τις αυριανές αρχαιρεσίες.

Εκπόνηση και σχεδιασμός προγραμμάτων με την βοήθεια της Αθήνας
Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο, ο Σταύρος Σπαθής μαζί με τον Κώστα Πρέντζα που τον συνόδευε, επισκέφτηκαν τον Σύρο Κοσκοβόλη, ο οποίος είναι επικεφαλής όλων των Επιμελητηριακών Προγραμμάτων (Μονάδα Προγραμματισμού, Σχεδιασμού, Ωρίμανσης και Υλοποίησης Εθνικών και Κοινοτικών Προγραμμάτων). Συμφωνήθηκε ότι σε πολλούς τομείς όπως Ιατρικός Τουρισμός, Τεχνικοί Ασφαλείας, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι, Τεχνογνωσία κ.α. το Επιμελητήριο της Αθήνας, όταν θα είναι LEADER σε αυτά τα προγράμματα, θα προσκαλεί και το δικό μας Επιμελητήριο, προκειμένου ορισμένα από τα κονδύλια να έρχονται και στην Κεφαλονιά. Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι Αθήνα και Κεφαλονιά θα συμπορευτούν στο Πρόγραμμα της Δεύτερης Ευκαιρίας, που αφορά επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα από το 2010 και μετά, δηλαδή την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Τέλος, η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δωρεάν συμβουλευτική υπηρεσία που θα προσφέρει το Επιμελητήριο της Αθήνας στα μέλη του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε συνεργασία με την ΓΕΣΕΒΕ.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

2 3 4

Related Posts