Μπήκαν οι Κεφαλλονίτες και «αναστάτωσαν» τους Επιμελητηριακούς όλης της χώρας

Μπορεί ο νυν πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ο Κώστας Μίχαλος, να ήταν ο οικοδεσπότης της αποψινής συγκέντρωσης όλων των αντιπροσώπων των Επιμελητηρίων της χώρας, ωστόσο άλλοι ήταν αυτοί που έκλεψαν την παράσταση.
Είθισται πριν από τις εκλογές στην Ένωση Επιμελητηρίων ο πρόεδρος να διοργανώνει μαι δεξίωση περισσότερο για να γνωριστούν οι Επιμελητηριακοί μεταξύ τους (κυρίως αυτοί που εκλέγονται για πρώτη φορά), αλλά απόψε, μαζί με τον κ. Μίχαλο, που έπαιξε ακόμη και πιάνο, οι Κεφαλλονίτες ήταν αυτοί που… ξεσήκωσαν παλιούς και νέους προέδρους και εκπροσώπους με την εμφάνισή τους και την γενικότερη συμπεριφορά τους. Όλοι οι παλιοί ήθελαν να γνωρίσουν τους δύο προέδρους, που ο καθένας για διαφορετικό λόγο είχαν τραβήξει τα βλέμματα την επομένη των εκλογών στα Επιμελητήριά τους. Ο ένας, ο Σταύρος Σπαθής, που κέρδισε τις εκλογές έχοντας απέναντί του ένα ολόκληρο σύστημα στηριζόμενο στον Δήμο Κεφαλονιάς. Ο άλλος, ο Γιάννης Βουτσινάς, ο οποίος έκανε σχεδόν περίπατο στο τρίτο μεγαλύτερο Επιμελητήριο της χώρας, κερδίζοντας τον Πειραιά με το… εξωπραγματικό ποσοστό σε καταστάσεις δημοκρατίας, του 71%. Αμφότεροι κέρδισαν τις εντυπώσεις και ήταν οι πρωταγωνιστές στα περισσότερα πηγαδάκια των Επιμελητηριακών, που αύριο Σάββατο θα βρεθούν πριν τις κάλπες για να επιλέξουν τα δέκα πρόσωπα συν τον κ. Μίχαλο που θα αποτελέσουν το Δ.Σ. της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Ο Γιάννης Βουτσινάς είναι ένας από τους 20 υποψηφίους για τις 10 θέσεις του Δ.Σ.

Και δεν ήταν μόνοι οι Σπαθής και Βουτσινάς
Πέρα από τον Σταύρο Σπαθή και τον Γιάννη Βουτσινά, η Κεφαλονιά έδωσε εντυπωσιακό παρόν στην αποψινή δεξίωση, αφού εκεί βρέθηκαν ακόμη ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου μας, Ανδρέας Παντελιός, το μέλος, που αύριο θα ψηφίσει κιόλας, ο Πολυχρόνης Δενδρινός, η σύζυγός του και μέλος του Επιμελητηρίου, Ελένη Ζανετοπούλου, αλλά και ο ταμίας, Γιώργος Λασκαράτος. Τόσο ο Σταύρος Σπαθής όσο και ο Γιάννης Βουτσινάς είχαν συζητήσεις με όλους σχεδόν τους υπόλοιπους προέδρους, με τον δικό μας πρόεδρο να δέχεται πάρα πολλά συγχαρητήρια για την εκλογή του και τον κ. Βουτσινά να επιδίδεται περισσότερο σε συζητήσεις περί της αυριανής ψηφοφορίας, μια και βρίσκεται στο κυνήγι του σταυρού. Στη σύντομη ομιλία του ο Κώστας Μίχαλος τόνισε ότι τα Επιμελητήρια μπορούν με σωστή λειτουργία να βοηθήσουν να βγει η χώρα από την κρίση και ζήτησε από όλους να προχωρήσουν ενωμένοι την επομένη των εκλογών, αφού μόνο η ενότητα θα είναι καλός σύμβουλος στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Μάλιστα, καταδίκασε κάποια φαινόμενα παλαιότερων εποχών, όταν μετεκλογικά υπήρχαν αντεγκλήσεις μεταξύ προέδρων, αλλά και ολόκληρων Επιμελητηρίων ανά την Ελλάδα. Η βραδιά έκλεισε με τον κ. Μίχαλο να παίζει πιάνο και να χειροκροτείται από όλους τους παρεβρισκόμενους. Η ευχάριστη έκπληξη για όλους μας ήταν όταν στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου φάνηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο  οποίος είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Γιάννη Βουτσινά.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts