Ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα και ανθότυρο

Ένα ιδιαίτερο φαγητό θα σας προτείνουμε σήμερα στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, το οποίο είναι ελαφρύ, εύκολο και συνάμα λαχταριαστό πιάτο που θα το αγαπήσετε και θα το βάλετε σίγουρα στο μενού σας.

Υλικά
2 κομμάτια ψαρονέφρι, χοιρινό
1-6 λιαστές ντομάτες, σε βάζο με λάδι, ψιλοκομμένες
2-3 κλωνάρια φρέσκου δενδρολίβανου ή 1 κ.σ. ξερό, σε σκόνη
1/2 φλ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε με μυτερό και καλοακονισμένο μαχαίρι τα ψαρονέφρια στη μέση κατά μήκος και τα ανοίγουμε σαν βιβλίο, με προσοχή, ώστε να μη χωρίσουν σε 2 κομμάτια. Τα χτυπάμε πολύ ελαφρά να ανοίξουν λίγο και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές. Αφήνουμε τις λιαστές ντομάτες σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι. Παίρνουμε τα φυλλαράκια από τα κλωνάρια του δενδρολίβανου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C. Απλώνουμε στο εσωτερικό του κρέατος λιαστή ντομάτα, ανθότυρο, σκόρδο και φύλλα δενδρολίβανου. Κλείνουμε τα ψαρονέφρια σε ρολό και σταθεροποιούμε είτε με σπάγκο είτε με οδοντογλυφίδες. Βάζουμε το κρέας σε μικρό ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, γυρίζοντας το κρέας στα μισά του ψησίματος και από την άλλη πλευρά. Αφήνουμε το κρέας 10 λεπτά να κρυώσει ώστε να κόβεται εύκολα, χωρίς να διαλύεται. Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και σερβίρουμε περιχύνοντας με τους χυμούς του ταψιού.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου

Related Posts